Magazin hírek

   

Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:40
A lótuszvirágot számos különböző kultúrában – legfőképpen a keleti vallásokban – a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés szimbólumaként tartják számon. A jellemvonásai nagyon hasonlítanak az emberi szellemet jellemző vonásokra: a környezete ellenére is a lótuszvirág képes igen szép virágokat produkálni és tisztának maradni.
Magazin » Édenkert.hu
Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:34
Megszűnik a gyámhivatalok, a társadalombiztosítási igazgatási szervek, a munkaügyi központok, a földhivatalok, a bányakapitányságok és a környezetvédelmi felügyelőségek eddigi önállósága, hatásköreik a kormánymegbízott és a járási hivatal vezetőjéhez kerülnek.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:24
Nincs egységes dzsender-megközelítés! Versengő értelmezési keretek, hagyományok, szempontok léteznek. Többes számot kell használnunk! – Interjú Hadas Miklóssal egy dzsenderszalon működéséről.
Magazin » Litera
Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:13
Csökkent a munkanélküliek száma februárban Spanyolországban, de számuk, 4 millió 512 ezer, így is magas maradt a foglalkoztatottság szempontjából hagyományosan rossz hónapnak tekintett január után - közölte a munkaügyi minisztérium kedden.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 10:03
Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minősítési rendszerének kialakításával, valamint működésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 09:29
Az Alkotmánybíróság (Ab) feladata, hogy mértéket tartson, ne blokkolja a gyors kormányzati reagálást, de hozzájáruljon a törvényalkotás színvonalának javulásához - erről beszélt Lenkovics Barnabás, az Ab napokban hivatalba lépett elnöke a közmédiában kedd reggel.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 07:36
Egy rossz megállapodás Iránnal rosszabb volna, mint ha egyáltalán nem születne megállapodás - jelentette ki az Iszlám Köztársaság nukleáris programjáról folytatott tárgyalásokról Susan Rice amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó az Egyesült Államok legnagyobb Izrael-párti lobbicsoportjának éves washingtoni konferenciáján hétfőn.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 07:25
Nulla százalékra csökkentené a horgásztavakba telepített hal áfáját a Földművelésügyi Minisztérium - írta keddi számában a Magyar Nemzet.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 07:17
Az Országgyűlés mai ülésén harminc évre titkosíthatja a paksi atomerőmű bővítésével kapcsolatos üzleti és műszaki adatok egy részét.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
kedd, 2015. március 3. 07:00
A 38 éves férfi életéért napokig küzdöttek az orvosok, végül többes szervelégtelenség miatt szervezete felmondta a szolgálatot. Ez a második halálos áldozat mióta a H1N1-vírus újra felütötte a fejét a megyénkben.
Magazin » Erdély.Ma
Magazin
kedd, 2015. március 3. 06:57
A szárazpaszulyt vízben áztatom kb. 3 órát majd addig főzöm, míg megpuhul, de még nem fő szét. A hagymát és a murkot meghámozom és apróra vágom. Kevés forró olajban megdinsztelem.
Magazin » Erdély.Ma
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 22:23
Szarvascsordába rohant egy InterCity a Tolna megyei Keszőhidegkút-Gyönk és Szakály-Hőgyész állomások között hétfő este, több vonat is késik a pécsi vonalon - tájékoztatta a Mávinform az MTI-t.
Magazin » VajdaságMa
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 20:26
Megőrizte vezető helyét Bill Gates a világ leggazdagabb embereinek a Forbes magazin által hétfőn közzétett listáján.
Magazin » VajdaságMa
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 19:25
Két férfit vett őrizetbe az elmúlt két napban a washingtoni Fehér Háznál az elnök biztonságáért felelős Secret Service - közölte a CNN.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 17:10
Újabb négy plusz egy napos üléssel folytatják a munkát a képviselők: ezen a héten mától csütörtökig, majd jövő héten csupán hétfőn ül össze a parlament. Ma tárgyalnak a Pakssal kapcsolatos törvényjavaslatról és az új alkoholszabályokról, holnap pedig el is fogadhatják ezeket.
Magazin » Világgazdaság Online
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 16:00
A tavaszi virágok éppen akkor jelennek meg, és vidítanak fel bennünket, amikor a legnagyobb szükségünk van rájuk - a tél vége felé. Kezdő kertészként viszont figyelembe kell venni néhány szempontot, ami szerint elrendezhetjük őket a kertben!
Magazin » Édenkert.hu
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 15:40
Az édesburgonyának számos olyan egészségmegőrző hatása van, amelyet nem is gondoltunk volna. Ismerjük meg jobban ezt a rendkívüli zöldséget!
Magazin » Édenkert.hu
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 15:08
Óbecse községben rendszeresen mérik a levegő pollenkoncentrációját.
Magazin » VajdaságMa
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 14:40
E cikk megírására egy kedves szomszédom ihletett, aki immár második hónapja metszi mintegy 60 gyümölcsfáját, olyan alapossággal, hogy 2 évesnél fiatalabb rész gyakorlatilag egyik fán sem maradt.
Magazin » Édenkert.hu
Magazin
hétfő, 2015. március 2. 14:05
A József Attila Kör 2015-ben is meghirdeti Műfordító Táborát a magyar irodalom fordítói számára. A tábor célja a kortárs magyar irodalom bemutatása, a külföldi fordítók tájékozódásának megkönnyítése, a műfordítás gyakorlata szemináriumi kereteken belül.
Magazin » Litera

236 cikk | 9 / 12 oldal