Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 10:40
Azt állítja, hogy a DNA politikai indíttatású keresztes háborút folytat, amely veszélyezteti a demokráciát, de a bírákat sem tartja függetlennek, és rossznak ítéli meg a teljes igazságügyi rendszer működését.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 10:07
Bach vagy Mozart eredetiben nem jön be nekik, de egy kis dorombolással és nyávogással feldobva már szeretik a zenét a macskák.
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:49
Az önkormányzat az idén sem feledkezett meg a legjobb ifjú matematikusairól, és tegnap délelőtt százhetven általános, illetve több mint harminc középiskolás diák vehette át az elismerő oklevelet, melyet a 2014/2015-ös iskolaév alatt megrendezésre kerülő matematikaversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért kapott. Ljubica Kiselički, az Ifjú matematikusok versenybizottságának elnöke elmondta, az idén nagyon jól szerepeltek a szabadkai diákok, az általános iskolások városi versenyének első ciklusa le is zajlott már, melyen 370 diák vett részt, és közülük 170 diákot díjaznak. – Az idén kifejezetten nehéz feladataik voltak a gyerekeknek, Minja Vukovićnak, a Miloš Crnjanski Általános Iskola diákjának azonban sikerült a maximális 100 pontot elérni, ami valóban kimagasló eredménynek számít. Az általános iskolásokat március 28-án várja a körzeti szintű verseny, majd az országos, s reméljük, ezeken is jól szerepelnek majd. A középiskolásaink az országos versenyen három díjat is szereztek, ezzel az eredménnyel is elégedettek lehetünk, s már készülnek is a szerb matematikaolimpiára – mondta a versenybizottság elnöke. Szabadka legtehetségesebb matematikusait Maglai Jenő polgármester is köszöntötte, aki gratulált az elért eredményekhez, egyúttal megköszönte a tanároknak a munkát, amit belefektettek a diákokba, azt kívánva nekik, hogy továbbra is tartsanak ki, illetve köszönetét fejezte ki a családoknak is, amelyek úgyszintén kivették a részüket, hogy ilyen eredmények szülessenek. – A természettudományok, ezen belül a matematika elsajátítása komoly alapot jelent a jövőre nézve, minden közösségnek nagyon fontos, hogy a természettudományokat kiemelten kezelje az elkövetkező időszakban, hiszen ez a közösség fejlődésének egyik meghatározó tényezője. Remélem, azok, akik jó eredményeket értek el, a jövőben is kitartanak ebben, s folytatják az eredményes munkát. Az önkormányzatnak is az az érdeke, hogy az elkövetkező időszakban is odafigyeljenek rátok, és ahol csak lehet, támogassa a munkátokat, s hogy még jobbak legyetek – mondta a polgármester.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:44
Egy színpadra felugró, táncoló, magáról szelfit készítő férfi zavarta meg Fischer Ádám és az Orchestra of the Age of Enlightenment koncertjét a londoni Royal Albert Hallban.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:10
Tavaly 3,6 százalékkal, azaz még az előzetesen közölt 3,5 százalékosnál is nagyobb mértékben nőtt a bruttó hazai termék (GDP) az előző évihez képest - jelentette második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:10
A nők ugyanis sokkal többet érdemelnének. És nemcsak nőnapon. Papp Réka Kinga a gázpedálra lép.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:03
Orbán Viktor miniszterelnök szerint a mostani négyéves ciklus az előzőhöz képest "sokkal inkább tele lesz belpolitikai harcokkal", amelyekbe "bele kell állni".
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 09:03
Varga Ferenc József szerint egyre aggasztóbb a Rádiókabaré helyzete, már három hónapja nincsenek felvételek. A humorista szerint a vezetőségtől nem kapnak értesítést, ő fórumokról és a hallgatók bejegyzéseiből tájékozódik. Az Origónak elmondta, hogy a rádióműsor megszűnését sejti, szerinte a változtatásnak köze van az MTVA nagy átalakulásához.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 08:54
2014-ben 978 romániai gyermeket találtak más országok területén, akik nem voltak felnőttek felügyelete alatt, vagy bajban voltak – tájékoztatott tegnap az Országos Gyerekjogvédelmi és Örökbefogadási Hatóság.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 08:20
A Magyar Nemzeti Bank a társaságnál észlelt szabálytalanságok miatt csütörtök esete részlegesen felfüggesztette a Hungária Értékpapír Zrt.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:37
A megyében folytatódik az európai uniós élelmiszercsomagok kiosztása, miután első körben 29 912 élelmiszercsomagot nem vettek át az arra jogosult személyek.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:28
Eredeti, két nap alatt leforgatható forgatókönyveket várunk, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a tükör motívumához. A legjobb 9 ingyenes forgatókönyv-fejlesztői hétvégén vehet részt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:12
"Március 10-én 17.30-ra várunk mindenkit a csíkszeredai Szabadság téri székely zászlóhoz, ahol emlékeznünk kell a székely vértanúkra. Ugyanakkor tiltakoznunk kell a jogtiprás ellen".
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 06:39
Szabadka Város már a korábbi években kifejezte készségét a szabadkai Kosta Nađ laktanya megvásárlására. A törvényekkel összhangban a laktanya elidegenítésével kapcsolatos eljárást a Szerb Köztársaság Vagyonügynöksége folytatja le, amely a pénzügyminisztériumhoz tartozó adóigazgatóság szabadkai kirendeltségétől megrendelte a laktanya piaci értékének a felbecslését. A becslés szerint – amelyet továbbítottak Szabadka Városhoz, a 8 ha 98 a 99 m2  építkezési telek értéke 988.889,00 euró (illetve 117.300.035,00 RSD – az euró 2014. szeptember 19-i árfolyama 118,62 RSD) volt, az összesen 17 566,09 m2 alapterületű épületek értéke pedig 2 016 533 eurót (illetve 239 197 106,00 RSD) tett ki. Vagyis a Kosta Nađ laktanya összértékét 2015. szeptember 19-ével 3 005 422,00 euróra (356 497 141,00 dinárra) becsülték. A Szerb Köztársaság Vagyonügynöksége 2015. március 2-án Szabadka polgármesteréhez eljuttatta az adóigazgatóság becslését, továbbá egy kérelmet, hogy Szabadka Város illetékes szerve hozzon határozatot arról, hogy Szabadka Város elfogadja a köztulajdont képező Kosta Nađ laktanya feletti jog átruházását. Ez a határozat azért szükséges, hogy pontosítani lehessen az ellenérték kifizetésének a feltételeit. A törlesztés történhet részletekben (legfeljebb 60 havi részletben vagy ötéves részletben), vagy pedig ingatlanokban, pontosabban lakásokban. Mivel Szabadka Város nem rendelkezik olyan lakásokkal, amelyek megfelelnének a honvédelmi minisztériumnak, Szabadka Város az ingatlant 60 havi részletben fogja kifizetni.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 00:57
Harrison Ford könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor az általa vezetett második világháborús repülőgép a földbe csapódott egy kaliforniai golfpályán helyi idő szerint csütörtökön délután - jelentette a TMZ. A gépen Fordon kívül nem tartózkodott más.Az Instagramra felkerült egy videó is a gép zuhanásáról. Harrison Ford just before the crash. Too bad. I was having a great game ???? #harrisonford #taylormade #rsi #sldr #adidas #penmargolf #venice A video posted by @sonneyhooper on Mar 5, 2015 at 4:17pm PST A 72 éves színész ki tudott mászni a roncsok közül, ellátták a sebeit, és egy közeli kórházba szállították. "Csupa vér volt az arca" - mondta Howard Tabe, a golfpálya egyik alkalmazottja.Tűzoltók vizsgálják a lezuhant gépetForrás: MTI/EPA/Stuart PalleymiddleA repülőgép a Santa Monica repülőtérről szállt fel, nem sokkal később a színész motorhibát észlelt (itt meg lehet hallgatni, ahogy a toronnyal beszél), és próbált visszafordulni a reptérre, de csak a Penmar golfpályáig jutott el. Egy tűzoltó parancsnok elmondta, hogy a gép a repülőtértől 1,6 kilométerre fák koronáját érte, majd hátára fordulva esett a golfpályára.A repülőtér egyik tisztségviselője később azt mondta, Harrison Ford "mint hihetetlenül tapasztalt pilóta remekül hajtotta végre a kényszerleszállást, legalább olyan bravúrt csinált, mint amilyeneket számos kalandfilmjében".Harrison Ford repülőgépe a baleset utánForrás: AFP/Jonathan AlcornmiddleFord 47 éves fia, Ben Ford ezekkel a szavakkal nyugtatta meg az édesapjáért aggódókat a Twitteren: "A kórházban vagyok, apa jól van. Viharvert, de jól van. Ő pont olyan ember, mint amilyennek elképzelitek. Egy elképesztően erős ember."Harrison Fordnak a hatvanas évek óta szenvedélye a repülés, kitűnő pilóta hírében áll, tizenegy repülőgépből álló flottával rendelkezik. A Hat nap, hét éjszaka című filmjében pilótaként is kamatoztatta tudását, de vezetett repülőt az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag-ban is. Többször érte már baleset repülés közben, legutóbb 1999-ben egy helikopterrel kellett kényszerleszállást végrehajtania.Harrison Ford és Sean Connery az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmbenForrás: UIP Dunafilmmiddle 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 00:10
Cikksorozatunkban sorra vesszük a legendás filmes pucérkodásokat, amelyek meghatározóak voltak szerzőink pszichoszexuális fejlődésében. Anne Hathaway Disney-mesékbe való neveletlen hercegnőként kezdte, aztán pár év leforgása alatt átváltozott pajzán szexistennővé. 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 22:11
Március hónapban a három AXN-csatorna több nézőhöz eljut, mint eddig. 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 21:49
Az NCIS még ma, a tizenkettedik évadjánál járva is hihetetlenül népszerű az Egyesült Államokban, egy-egy jobban sikerült epizód közel húszmillió amerikait ültet a képernyő elé. A sorozat alapszereplőit ma már rengetegen ismerik, de persze nem volt ez mindig így – előástuk első próbálkozásaikat, nézze meg videón!
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 20:00
Elutasította a horvát kormány csütörtöki ülésén Ivan Simunovićnak, a konzervatív Horvát Jogpárt parlamenti képviselőjének azt a javaslatát, hogy Horvátország vezessen be vízumkötelezettséget be a szerb állampolgárokkal szemben, mert a képviselő szerint Belgrád nem reagált megfelelően a háborús bűnökkel vádolt Vojislav Šešelj szélsőséges nacionalista szerb politikus kijelentéseire.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:48
Szijjártó Péter előterjesztésben javasolta Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy július elsejével induljon el a déli nyitás stratégiája, amelynek fókuszában Afrika és Latin-Amerika áll.
Saját Rovat » VajdaságMa

185 cikk | 1 / 10 oldal