Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:45
Újra téli viszonyok között, két vagont vontatva közlekedett a gőzös Kommandón, a halomi szakaszon, ahol utoljára 1998-ban pöfékelt mozdony – közölte lapunkkal Papucs András.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:39
A belgrádi felső bíróság megerősítette a vádiratot Slavko Ćuruvija újságíró meggyilkolásának ügyében.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 19:37
A belgrádi felsőbb ügyészségen folyamatban van a vizsgálat hat személy ellen, akiket a belgrádi nagykövetségek 2008.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 18:33
Az RMDSZ hallgat, ezt az ünnepet nem ők találták ki, az elmúlt két évben is legfeljebb kínjukban, kampánycélból csatlakoztak néhányan, legszívesebben törölnék nemcsak saját, de mindannyiunk emlékezetéből.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:51
Ma adták át Nagykikindán, a helyi városháza dísztermében a Kapetan Miša Anastasijević díjakat az észak-bánáti körzet legeredményesebb gazdasági és társadalmi szereplőinek.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:37
Alig 15 másodperces, de nagyon hatékony tanácsadó videót készített véletlenül egy szafarizó család azoknak, akik valamilyen járművel vadállatok közelébe készülnek, és szeretnének épségben eljönni onnan. A lényeg: mindig zárjuk be az ajtókat, mert az oroszlánok sunyik. Videó.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:32
Két napja mutattuk a Dark Places plakátját, amin a fiatalra photoshopolt Charlize Theron magzatpózban ejtőzött, és most befutott az előzetes is. A film a Holtodiglan-t is jegyző Gillian Flynn korábbi regényét dolgozza fel (magyarul Sötét helyek címen jelent meg tavaly), és a Fincher-filmhez hasonlóan ez is egy sötét, izgalmas, hangsúlyosan felnőtteknek való drámának ígérkezik.A film főhőse egy Libby Day nevű nő (Charlize Theron), akinek gyerekkorában az egész családját lemészárolták, ő pedig a testvére ellen vallott a bíróságon. Harminc évvel később egy amatőrökből álló nyomozóklub tagjai keresik fel, akik azt gyanítják, hogy a börtönbe zárt fiútestvér ártatlan, a nő pedig hazudott.A szereposztás kifejezetten erős, az Oscar-díjas Theronon kívül itt van Chloé Grace Moretz (Ha/ver), Nicholas Hoult (Egy fiúról), Christina Hendricks (Drive), Tye Sheridan (Joe), Corey Stoll (Kártyavár) és Drea de Matteo (Maffiózok) is. A rendező a francia Gilles Paquet-Brenner, aki korábban olyan filmeket csinált, mint a Sarah kulcsa című Kristin Scott Thomas-os háborús dráma, illetve a Marion Cotillard-os Búcsúdal.Hiába az ígéretes alapanyag és a tiszteletet parancsoló színészgárda, valami gond mégis mintha lenne a Dark Places-zel, ugyanis egy hónappal hamarabb kezdték el forgatni, mint a tavaly szeptemberben bemutatott Holtodiglant, még mindig nincs amerikai premierdátuma (magyarról nem is beszélve), és különösebb fanfár vagy fesztivál-szereplés nélkül április 8-án már be is küldik a francia mozikba.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 17:12
Egy szolgáló értelmiségi, aki a saját független eszével már nem dicsekedhet, nem is akar, azzal próbált megdicsőülni, hogy tudója viszont a vezér titkának, amit azonnal ki is fecsegett. Pedig G. Fodor Gábor stratéga és tanácsadó nem akart semmi rosszat. Pusztán fel akarta világosítani a tévedésben levő jobboldali értelmiséget arról, hogy a Fidesz számára a polgári Magyarország csupán hívószó, politikai termék, és nem realitás, nem is szánta annak soha.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 16:29
Korábban megszült egy festményt. A svájci művész tudja, hogy kell felhívni magára a figyelmet. 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 15:59
"Az emberi természet egy olyan rejtély, amelyet kizárólag logikával nem lehet megfejteni." Tetszetős állítás, de itt most az a lényeg, hogy ki mondja. A racionalitás apostola, Sherlock Holmes szájából hangzik el ez a mondat a Mr. Holmes című film új előzetesében. Ő az utolsó ember, akitől egy ilyen beismeréssel felérő bölcsességet várnánk. A detektív azonban megöregedett, visszavonultan él egy tengerparti házikóban, és nagyon messze került a könyvekből és filmekből ismert legendás énjétől.Sir Ian McKellen alakítja az idős Holmest, aki abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy még életében szembesülhet a személyéből alkotott legendával, amely persze egy hazugságokkal teli tákolmány. Az "igazi" Holmes cigarettázott például, és nem pipázott. Elmúlás, valóság és fikció ütközése, és egy régi, lezáratlan ügy, amely évtizedekkel később is izgatja a magánnyomozót - csupa érdekes témát vegyít egymással a film, amihez egy másik rövid előzetes is készült, a fent idézett mondat nélkül.Holmes memóriája már messze nem olyan éles, mint régen, ezért kénytelen a házvezetőnője (Laura Linney) tizenéves fiának (Milo Parker) a segítségét kérni az életét átíró, régi ügy felidézésében és megoldásában. A Mr. Holmes június 19-én debütál a brit mozikban, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs információnk.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 15:46
Szerbia nem felelős az Európába irányuló illegális migrációért, az ország betartotta a szabad mozgásról szóló megállapodást, és le is csapott azokra, akik ezzel visszaéltek - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök csütörtökön Belgrádban, miután megbeszéléseket folytatott Dimitrisz Avramopulosszal, az Európai Bizottság migrációs és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosával.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:58
(A Világ rovatból átvett hír) Letartóztatták Eszéken Branimir Glavašt, akit korábban már elítéltek a szerb civilek ellen elkövetett háborús bűnökért.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:36
Iszak Eszter és Marozsán Erika évekkel megelőzték A szürke ötven árnyalatát, főszereplésükkel már 2009-ben leforgattak egy szadomazo elemeket is tartalmazó erotikus thrillert. A Slave-ben hiába mutatkozik szexi fehérneműben a VIVA szőke műsorvezetője, alig esett németországi kalandjáról pár szó a médiában. Itt az idő megismerkedni a filmmel.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:06
A szerbiai kormány nem érti az IT-ipar működését, problémáit és a benne rejlő potenciált sem – értékelt ma Milan Šolaja, a Vajdasági Infokommunikációs Technológiai Klaszter elnöke„A rossz nyelvek azt mondhatnák, hogy a szerbiai kormány a többi tűz oltásának szünetében foglalkozott az IT-iparral” – fejti ki Šolaja a klaszter honlapján ma közzétett szerzői írásában.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 14:01
Az április 15-éig tartó fűtési idény vége előtt biztosan nem fog megdrágulni a villanyáram Szerbiában – jelentette ki ma Aleksandar Antić szerbiai energetikai miniszter.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:52
Városunkban is megalakul a női képviselői háló, melyet a képviselő-testület női tagjai, azaz huszonhárom női képviselő alkot majd, s olyan ügyekben próbálnak segíteni, mely a nők és a közösség javát szolgálják. A háló megalakulását a szabadkai városi képviselő-testület Nemi Egyenjogúsági Tanácsa kezdeményezte a tegnapi ülésen, bár az alakuló ülésre majd csak hetek múlva kerül sor, de a tegnapi találkozón a Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőház Nemi Egyenjogúsági Bizottságának képviselői is részt vettek. Horvát Tímea, a VMSZ képviselője elmondta, a városi képviselő-testületen belül megalakuló női háló egy nem formális csoportot takar, melyet bár a képviselő-testület női tagjai alkotnak, de az politizálástól és pártpolitikától független lesz. – A csoportosulás azon dolgozik majd, hogy a fontos kérdésekben például a szociális védelem, egészségügy, oktatásügy kérdéseiben segítsen, vagy a többi női parlamenti hálón keresztül indítványozzon olyan törvénytervezeteket, törvényjavaslatokat, melyek ezekhez a kérdésekhez, problémákhoz kötődnek. Ebben a pillanatban még nincsenek konkrét terveink, melyek is lesznek az első feladatok, de mivel ilyen háló már több városban, községben is létrejött, mindenképpen átvesszük a jó példákat, a hiányosságokat pedig megpróbáljuk közös tudással pótolni, hiszen nagyon sokat tanácskozunk, különféle konferenciákon veszünk részt, és a kommunikáció is állandó közöttünk – mondta. Habár a politikus hölgyek különböző pártok tagjai, munkájuk során azonban nem fogják saját pártjuk szabályait megsérteni, hanem együttesen dolgoznak majd a nőket érintő problémák helyi szinten való megoldásán, egyúttal népszerűsítik a nők jogait, és igyekeznek aktívan bekapcsolódni a döntések meghozásába. Stojanka Lekić, a tartományi Nemi Egyenjogúsági Bizottság elnök asszonya úgy fogalmazott, a Szabadkán összehívott ülés lehetőséget ad, hogy segítsék a női képviselői háló megalakulását, mely már nagy számban működik Vajdaság egész területén, ezenkívül szeretnének vertikálisan összekapcsolódni az önkormányzatokkal és a női hálókkal. – Körüljárjuk a tanácsokat, beszélgetünk velük, tanácsokat adunk, hogyan is kellene dolgozniuk, s a mai találkozó erre remek alkalom. A tapasztalatok eltérőek, néhol nagyon jól működik a háló, máshol csak formálisan alakult meg, de igyekszünk különféle konferenciákat tartani, melynek keretében igyekszünk megtanítani a résztvevőkkel, hogyan is kellene működniük, vagyis olyan helyi problémákra kell fókuszálniuk, melyek nem kötődnek szorosan a politikához – mondta Stojanka Lekić.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:44
Vladimir Vukčević háborús bűnökkel foglalkozó ügyész kijelentése szerint nem tudja, milyen bizonyítékokkal rendelkezik az EULEX, de a szerbiai ügyészség esetében Miomir Stojanovićnak, a Jugoszláv Hadsereg egykori tisztjének, a Szerb Haladó Párt (SNS) parlamenti képviselőjének neve nem merült fel mint a háborús bűnök potenciális elkövetője.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:24
Budapest legifjabb főpolgármester-helyettese még semmit sem tett le az asztalra, fantomfeladatköröket kap, tanulni nincs ideje, megszólalásai semmitmondóak. Igaz, a zenélő szökőkút dalkínálatát már megváltoztatta. Egy szédületes karrier margójára.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:14
A Kommunista kiáltvány vezeti a Penguin könyvkiadó új ünnepi sorozatának eladási listáját, Karl Marx és Friedrich Engels közös művéből múlt hét csütörtök óta több mint 1700 példányt adtak el – írja a The Guardian.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 13:05
A Honvédelmi Minisztérium ismét kezdeményezte Moszkvában a Fiumei úti sírkert szovjet katonai parcellájában található 1956-os emlékművek feliratainak megváltoztatását - tájékoztatta a tárca az MTI-t.
Saját Rovat » VajdaságMa

185 cikk | 2 / 10 oldal