Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 07:50
Tévedtem. Ságvári antifasisztaként halt meg. Nem helyes, ha pont egy neonáci párt akarja eltüntetni a nevét.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 07:29
Jó tél után jó nyár! – így a népi bölcsesség. Lehetett volna vastagabb is a hótakaró, több víz kellene a talajba. Ritka az a március eleje mifelénk, amikor ilyen alacsony a folyók-kutak vízállása.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 06:37
Bár a veszprémi választás után Orbán Viktor környezetéből olyan szivárogtatások jelentek meg a sajtóban, hogy a kormányfő megértette a választók üzenetét, a Heti Válasz főszerkesztője a pénteki miniszterelnöki évértékelő beszéd alapján más következtetésre jut.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 05:52
2016-ban és 2017-ben sem tarthat március 10-én Marosvásárhelyen tiltakozó felvonulást az SZNT a Székely szabadság napján az illetékes városházi bizottság döntése miatt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 05:16
A Zonda-portán jelenleg négy nemzedék él együtt, már Márika néni fia is idős embernek számít. Unokája és az ő felesége gondozza mindkettőjüket, akik ugyanakkor két iskoláskorú gyermeket is nevelnek.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 00:14
Idén hetedik alkalommal foglalja el a Toldi mozi termeit a Budapesti Építészeti Filmnapok. Polyák Leventével, a fesztivál egyik, alapítószervezőjével beszélgettünk az idei programról és arról, ami mögötte van.
Saját Rovat » Prae.hu
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 21:21
Az oktatási minisztérium nem kívánja folytatni a tárgyalásokat a szakszervezetekkel a sztrájk feltételeiről, tájékoztatott ma a Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezete.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 21:19
Szabadkán tartották a tartományi hatalmi többséget alkotó három párt, a Demokrata Párt (DS), a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökeinek mai megbeszélését, amely a múlt pénteken megkezdett tárgyalások folytatása.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 21:10
A Kézdiszéki Székely Tanács autóbuszt indít Sepsiszentgyörgyre, ingyenesen, hogy közösen emlékezünk a székely vértanúkra és egyben tüntetünk is a tervezett régíosítás ellen.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 20:43
Nemrég foglalta el a Cotroceni-palotát Klaus Johannis, s ránk, magyarokra mindeddig nem volt sok ideje. Bár igen magas arányban szavaztak rá közösségünk tagjai, gondjaink még nem érték el őt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 20:37
Az eseményen jelen volt Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki megkérte a kivitelező céget, hogy ahol teheti, a pályázat kivitelezéséhez alkalmazzon helyieket, ezáltal is támogatva a községet.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 19:36
Évente 20 millió 200 ezer forintnak megfelelő összeget költött öltönyre.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 19:25
Másfél hete startolt el a TV2-n a stratégiai reality, három embert már haza is küldtek, egy rosszul lett, úgyhogy nem unatkozott a stáb Costa Ricában. Összegyűjtöttünk pár érdekességet a formátum kedvelőinek.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 19:13
2016-ban és 2017-ben sem tarthat március 10-én Marosvásárhelyen tiltakozó felvonulást a Székely Nemzeti Tanács (SZNT), a tömegmegmozdulások szervezésére vonatkozó kérelmeket vizsgáló városházi bizottság ugyanis negatívan véleményezte a felvonulásokra előterjesztett kérelmeket – közölte az Agerpres román hírügynökség.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 18:08
Olvasóink nem szeretik, ha a nyelvtudományra, a nyelvészekre mint szaktekintélyekre hivatkozunk a laikusok tévhiteinek cáfolásakor. Pedig bizonyos kérdésekben igenis érdemesebb a Google helyett inkább a tudósokra hallgatni. Ilyenek például a tudomány...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 18:06
Szabadka több részén is problémát okoz a belvizek megnövekedett szintje. Palicson a víkend telep közelében a víz a pincéket és a kerteket is elárasztja – írja a Tanjug hírügynökség. Palicsi polgárok egy csoportja petícióval fordult a polgármesterhez, amelyben a probléma megoldását sürgetik. Képviselőjük Milan Valent a hírügynökségnek elmondta, a magas belvízszint az extra idegenforgalmi övezethez tartozó néhány utcában jelen van, emiatt kicsordulnak az emésztőgödrök is, ugyanis a településnek ezen a részén nincs szennyvízelvezető csatorna, de a kutakat is veszélyezteti, ugyanis ivóvízhálózat sincs kiépítve itt. Maglai Jenő polgármester azt mondta, ez a probléma nem csak Palicson jellemző, hanem a Zorka helyi közösségben, Hajdújáráson, Nagyradanovácon vagy éppen az 51. divízió utcában. A problémával már foglalkozik egy tíz nappal ezelőtt létrehozott munkacsoport, amelyet a rendkívüli helyzetek törzskara hozott létre. A DTD Észak-Bácska vízgazdálkodási vállalat a napokban kezdi annak a csatornának a kiásását, ami részben rendezi a helyzetet, de ez csak félmegoldás. Sajnos Palicson gondot jelentenek a rendezetlen vagyonjogi kérdések is, nincsenek utcák kijelölve. Itt magántulajdonú parcellák vannak, valószínűleg az objektumokat építési engedély nélkül építették, ennek ellenére a helyzetet rendezni kell, mondta a polgármester. A polgármester szerint a tavasz  folyamán fogadják el a város alacsonyan fekvő részein csatornahálózat kiépítését előirányzó határozatot. Maglai azt is bejelentette, hogy valószínűleg a törzskar következő ülésén újabb pénzeszközöket különítenek el a költségvetési tartalékokból azon munkálatok elvégzésére, amelyekkel elejét vehetik, hogy májusban és júniusban nagyobb esőzés miatt ismét probléma alakuljon ki. Az üggyel kapcsolatban a Park Palics vállalat is megszólalt, akik jelezték, már ki is dolgozták a probléma megoldása érdekében a Palicsi Fürdő komplexuma csatornázási tervét.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 17:14
Hosszú betegség után, 64 éves korában elhunyt Daniel Von Bargen, számtalan filmből ismerős amerikai karakterszínész. Nyomozótisztet játszott az Elemi ösztönben, szerepelt a Rés a pajzson-ban, A bárányok hallgatnak című thrillerben és az Ó, testvér, merre visz az utad? című Coen-filmben. Általában keménykötésű fickókat, rendőröket és katonatiszteket alakított a határozott fellépésű színész.Két éve egy sikertelen öngyilkossági kísérlet miatt került be a hírekbe. Pisztollyal halántékon lőtte magát, majd a 911-t hívta, és segítséget kért. Cukorbeteg volt, az egyik lábát már amputálták, és kórházba kellett mennie, hogy néhány lábujját eltávolítsák. Ezt a műtétet akarta elkerülni.Daniel von Bargen az Elemi ösztön című filmbenForrás: StudioCanalmiddleAz Elemi ösztön-ben azzal próbált Michael Douglas agyára menni, hogy állandóan mesterlövésznek szólította, az esküdtszék egyik tagja volt a Philadelphia - Az érinthetetlen című AIDS-drámában, az Amerikai Délen játszódó Coen-filmben pedig Cooley seriffet játszotta, aki lehet, hogy maga volt az ördög. Legjelentősebb moziszerepét Kevin Costner A jövő hírnöke című posztapokaliptikus filmjében kapta, ő alakította a főhőshöz először bizalmatlanul viszonyuló Briscoe seriffet.Sorozatokban is feltűnt, játszott a Seinfeld-ben, Az elnök emberei-ben, és a Már megint Malcolm-ban is láthattunk. Haláláról elsőként a szülővárosában, Cincinnatiben székelő WLWT hírcsatorna tudósított.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 17:11
Szabadka egyes részein igen magas a talajvíz szintje, Palicson pedig már a pincéket és az udvarokat is elárasztotta a víz.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 16:20
Igor Jurić, a meggyilkolt Tijana Jurić édesapja kezdeményezésére várhatóan március utolsó hétvégéjén kétnapos ingyenes önvédelmi tanfolyamot tartanak Újvidéken és Szabadkán. Egyelőre sem a pontos időpont, sem a helyszín nem ismert még, és egyelőre azt sem lehet tudni, hány jelentkező lesz összesen. Mint Aleksandar Dovragović, a tijana.rs portál szerkesztője elmondta, a tanfolyam részleteit oldalukon is közzéteszik, illetve minden jelentkezőt külön értesíteni fognak telefonon. – A tanfolyamot ugyanazon a hétvégén tartjuk meg mindkét városban, azaz szombaton először Újvidéken tartanak tanfolyamot, és ugyanezt megismétlik Szabadkán, majd másnap Szabadkán lesz először az önvédelmi óra megtartva, majd az edző, Predrag Lazarević Újvidékre utazik az ottani csoporthoz. Eddig mintegy kilencvenen jelezték a részvételi szándékukat. Főleg anyukák jelentkeztek be gyermekeikkel, de jönnek olyan gyerekek, akiket elkísér az anyukájuk és a bátyjuk, hogy ők is megismerjenek néhány hasznos fogást. De van 65 éves jelentkezőnk is, szóval mindenféle korosztály érdeklődik a tanfolyam iránt, sőt az egész kezdeményezést nagyon pozitívan fogadta a közvélemény – tudtuk meg Aleksandar Dovragovićtól. Hozzátette, szeretnék, ha az önvédelmi képzés bekerülne az iskolai programba is, néhány helyen már folyik is aikidoedzés, de szeretnék, ha ezt az egész országra ki lehetne terjeszteni, és minél több gyerekhez eljutna. Ez a minisztérium által jóváhagyott program, csak sajnos egyelőre ehhez nincs elegendő tanúsítvánnyal rendelkező tanár.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 16:16
Nem változott érdemben a pártok támogatottsága Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredménye szerint, amelynek összegzését szerdán küldték el az MTI-nek.
Saját Rovat » VajdaságMa

185 cikk | 4 / 10 oldal