Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 16:08
Az utóbbi idők legviccesebb magyar filmjét készítette el a Filmklub podcast huszonnyolcadik adásának vendége, Ujj Mészáros Károly. A Liza, a rókatündér egy abszurd komédia a párkeresésről, amely nem születhetett volna meg, ha nincs egy bizonyos sonkareklám. Megtudtuk azt is, majdnem Mads Mikkelsen pattogott pucéran a gumilabdán. A stúdióban egy szerelmes rendező, aki egy kilencfarkú kulcstartót is hozott nekünk mutatóba. 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 15:32
Elküldték a Magyar Nemzettől, szakított az irodalmi élettel. A Duna TV napokban mutatja be megfilmesített regényét, a Kossuthkiflit. Nem akar többé megbélyegzett lenni, szekértáborokhoz tartozni - mondta az Origónak Fehér Béla író, akinek 40 év után kellett megválnia a polgári napilaptól.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 15:23
A Nagy-Küküllőbe fulladt Csaba és Daniel, a hetek óta eltűnt két 12 éves segesvári gyerek. Holttestüket hétfőn találták meg a folyóban. Az eddigi információk szerint már az eltűnésük napján megfulladhattak.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 14:28
A magyarok és a románok már megkapták a maguk székely nyelvleckéjét, most jöhetnek a szigetország lakói.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 14:25
Kétharmad nélkül is van élet. Csak újra meg kell tanulni tárgyalni.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 14:04
Azt állítja Obersovszky Péter (Putyin látogatásáról a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában, amelynek ő a felelős szerkesztője), hogy a magyar–orosz viszonyban ketyegett egy tízmilliárd dolláros számla, amely egy 1996-os, igen előnytelen hosszú távú gázszerződés kötbéreként állt elő.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 13:54
Csökkent a súlyos légúti fertőzések és az influenzás esetek száma Nyugat-Európában. Ezzel szemben Romániában országos szinten növekvőben van a heveny tüdő- és légúti megbetegedések száma.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 12:49
Több mint harminc bányász halt meg egy sújtólégrobbanás következtében a Donyecki Népköztársaság egyik szénbányájában – közölte a helyi bányabiztonsági szolgálat vezetője.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 12:48
Ha csak fele olyan jó a Nina Forever című horror, mint amennyire meghökkentő és egyedi a története, sokat fogjuk még emlegetni ezt a filmet. Holly szereti Robot, és segít neki kikecmeregni a gyászból, amibe a nemrég meghalt barátnője miatt került. Az elhunyt ex azonban nem marad nyugton, és mindig akkor tér vissza, amikor Holly és Rob szexelnek.Modern, véres tündérmesének és horror-vígjátéknak nevezik a filmnek, az előzetesben ebből csak a rettegést és a tanácstalanságot kapjuk meg. Senki nem tudja mit kezdeni azzal a helyzettel, ha egy halálból visszatért, vérrel borított nő jelenne meg az ágyában.A Nina Forever-t az eddig rövidfilmekben utazó Ben és Chris Blaine testvérpáros rendezte, akiknek ez az első nagyjátékfilmjük, a három főszerepen Abigail Hardinham, Cyan Barry és Fiona O'Shaughnessy osztozik. A film világpremierje a South by Southwest fesztiválon lesz március közepén.A sima szex már nem elég nekikÖsszeszedtük a legemlékezetesebb filmeket, amelyekben különös szexuális szokásokkal bíró figurák tobzódnak. A balesetfétis, a szadomazo, a nekrofília és a pisiszex is terítékre kerül felnőtt olvasóinknak szánt összeállításunkban. Tényleg csak felnőttek kattintsanak! 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 12:38
Március 3-án a teljes lakosságban a TV2 a Jóban Rosszban végéig tudta tartani magát, az Éden Hotel és a Kasza! is jócskán elmaradt az RTL Klub aktuális műsorától, az Ébredő sötétség című film idején pedig már a Coollal és a Film+-szal birkózott a csatorna – a teljes napot viszont így is megnyerte.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 12:35
Az illiberális unortodoxia vagy unortodox illiberalizmus (ott vagyok a szeren, igaz?), egyszóval ez az egész, amit hétről hétre jobb híján Abszurdisztánnak nevezünk, akkor lesz igazán úrrá rajtunk, ha már észre se vesszük magunkon, hogy elfogadtuk a szabályait.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 12:25
Időpont: 2015. március 26. Helyszín: Városligeti Műjégpálya (1146 Budapest, Olaf Palme sétány 5.)
Saját Rovat » Világgazdaság Online
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 11:58
Mit gondol, van a tárgyaknak örök és változatlan lényegük, ideális formájuk, azaz ideájuk? És a nyelvnek? A nyelvi platonizmus hívei szerint igen. Ön mit gondol? Tudta, hogy az ókori görög filozófus, Platón tanán alapszik az egyik nyelvi ideológia? É...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 11:32
Ahogy sokan mások, úgy mi is ki vagyunk már éhezve egy jó sci-fire. Jelenleg a mesterséges intelligencia lehetőségeivel eljátszó Ex Machiná-ban van minden reményünk, amelyhez most Amerikában is kiadtak egy rácsodálkozó, aztán egyre nyomasztóbbá váló előzetest. Egy gazdag feltaláló (Oscar Isaac) csinos androidokat tesztel a hegyi villájában, és ehhez meghívja magához az egyik alkalmazottját (Domhnall Gleeson).A férfi érzelmileg is kötődni kezd az Alicia Vikander által játszott robotlányhoz, a racionálisan, tudományos kísérletezéssel induló hétvége pedig fokozatosan eldurvul. Villognak a vörös fények, és még a jól ismert mondat is elhangzik, hogy nem szabad senkiben megbízni. Lesznek itt - remélhetőleg váratlan - csavarok.A filmet Alex Garland írta és rendezte, akinek különböző műfajokhoz kapcsolódó, riasztó jövőképek megalkotása nem ismeretlen terep. Ő jegyezte a 28 nappal később, a Napfény és a 2012-as Dredd forgatókönyvét, az Ex Machina az első műve, amit ő is rendezett meg.Jó ideig úgy volt, hogy a film áprilisban eljut a hazai mozikba is, de a legújabb hírek szerint valószínűleg mégsem mutatja be az Ex Machiná-t a forgalmazó. Nem szerepelt ugyanis jól azokban az országokban - Angliában és Dél-Koreában - ahol eddig bemutatták. Valóban, az már most látszik, hogy ez nem egy kasszát robbantó látványorgia, ellenben egy Gattaca-típusú kultfilm még lehet belőle, amely lassanként válik sokak kedvencévé.Amíg valamilyen módon el nem jut hozzánk a film, csodálhatjuk ezt a plakátot. Most mondja azt valaki, hogy képtelen lenne beleszeretni egy robotba!Az Ex Machina című film plakátkaForrás: Film4middle 
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 11:17
Természetesen kevesebben, mint a piacvezető RTL Klubon, celebekekkel teletömve, de így is megvan a szűk 400 ezer nézője.
Saját Rovat » Origo
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 11:00
Folyó év március másodikán, a Napleány díj kuratóriuma – Kabók Erika, Tóth Lívia, Hajvert Ákos, Németh István és Dévavári Zoltán – egyhangú döntésével az idei esztendőben Bencsik Istvánnak, a Szabadkai Rádió szerkesztőjének ítélte oda a Napleány újságírói életműdíjat.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 10:26
A Skadarlija utca lakói hétfőn ismét lezárták a saját utcájukat a Dado Metal fémhulladék-lerakat teherautói miatt, állításuk szerint ugyanis a Maglai Jenő polgármesterrel történt megbeszélés ellenére folyamatos a teherautó-forgalom, és a több tíz tonnás teherautók is hetente többször fordulnak, nem csak egy-két alkalommal. A lakók azt állítják, a polgármester nem tartotta be az ígéretét, ezért ismét lezárták a Skadarlija utcát, s kijelentették, ezt minden alkalommal megteszik majd, ahányszor csak teherautó jön.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 07:20
Amit itt leírok, csupa feltételezés, spekuláció, lehet és ha. Nagyon keveset tudunk.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 05:41
A Marosvásárhelyen nem engedélyezett tömegmegmozdulás helyett Gyergyószentmiklóson és Sepsiszentgyörgyön tartanak tiltakozó megmozdulásokat március 10-én.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 05:16
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség egy évre szóló ösztöndíjat hirdet harmincöt év alatti alkotóknak az irodalom, a vizuális művészet, a zeneművészet, a színházművészet, a film és a televízió területén.
Saját Rovat » Erdély.Ma

185 cikk | 5 / 10 oldal