Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 05:00
A Fővárosi Törvényszék az egymás mellett létező valóságok közül választott magának egy tetszőlegeset: az Ökotárs gyanús volt, tehát legitim volt a házkutatás, tehát legitim volt a leszélhámosgittegyletezés.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 04:51
A temesvári városháza kártalanítja az Uranus utcai garázsok tulajdonosait, akiknek telkeit városrendezési okokból kisajátították. A város hét garázstulajdonossal már megegyezett.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 04:41
Egy magányos férfi tartott éhségsztrájkot tegnap a Kovászna megyei prefektúra előtt. Mellén és hátán, magyar illetve román nyelvű táblán hirdeti, hogy éhségsztrájkot folytat.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szerda, 2015. március 4. 04:32
A plágiumügy, a népszavazási mismásolás, Băsescu és bizonyos törvények felfüggesztése, az ingatag külpolitika és önző, hektikus belső irányítás után még mindig számíthatunk valami rosszabbra.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 21:27
A magyar nyelv napjának hivatalos megünneplését kezdeményezte a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) törvénytervezetet beterjesztve a román parlamentben.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 20:20
A marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak alárendelt rendőrség vezetője szerint „bűnvádi eljárás indul a felbujtók ellen", ha március 10-én tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 19:20
Az a pap, aki a faluban szolgált nagy tisztességben immár huszonöt esztendeje, és nevezték Eresztevén Zalán tiszteletesnek. Ő mondta jó régen, hogy a jó pásztornak meg kell hallgatni a szavát.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 17:43
Igenis nemzetbiztonsági kockázat lenne, ha kiderülne, ki mit lop Paksból.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 15:49
A marosvásárhelyi rendőrség vezetője szerint bűntetőjogi feljelentést tesznek a felbujtók ellen, ha március 10-én, a székely vértanúk kivégzésének évfordulóján tömeg gyűlik össze a vértanúk emlékművénél.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 15:41
Felfedte a 2006-ban leleplezett Clinton-portré titkát a képet készítő művész. A festményen látható árnyék a volt amerikai elnök szexbotrányára utal, amely örökre összeforrott a nevével. Aki a képre néz, most már tudhatja, hogy a kékes alakzat nem más, mint Monica Lewinsky, aki fehér házi gyakornokként az elnök ágyában kötött ki annak idején.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 14:24
A temesvári Szórvány Alapítvány, az Új Ezredév Református Központtal partnerségben február 27-én, pénteken indította útjára Baráti Esték című rendezvénysorozatát, amelynek első vendége Izsák Balázs volt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 14:04
Tiltakozunk a Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, melynek legfőbb célja a még tömbben élő magyar közösségek megmaradt, természetes kapcsolatrendszerének felszámolása.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 13:45
Már 12 órája vergődött egy sárgödörben a hatalmas hím állat, amikor egy markoló vezetője leleményes módszerrel megmentette a biztos pusztulástól.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 13:10
Miért akarná a népszerűsége és ereje teljében lévő Putyin megöletni az elszigetelt ellenzéki politikust, miért akarna újabb okot adni a nyugati kritikákra? - gondolják, akik szerint Putyint érdekli a nyugati megítélése.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 10:33
Ki készítette az erőforrás-minisztérium őrült szójegyzékét? Azt már tudjuk, ki nem.
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 10:05
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesületének elnöksége döntést hozott szakmai díjainak odaítéléséről.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 09:58
A tegnapi városi képviselő-testületi ülésen a legfontosabb napirendi pontok között az állami tulajdonban lévő földterületek intézményeknek, egyházaknak és vallási közösségeknek való használatba adásáról szóló rendelet semmisé nyilvánítása, a 2015-re vonatkozó helyi foglalkoztatási akcióterv és a Zsinagóga kezeléséről és használatáról szóló megállapodás szerepelt, továbbá ezenkívül több közvállalat élére is kinevezték az igazgatókat, elfogadták a közvállalatok 2015. évi működési tervét és a Környezetvédelmi Alap eszközeinek idei évi felhasználásáról szóló programot is. A Szerbiai Szocialista Párt kérésére levették a napirendi pontok közül a Gázművek és Távfűtőművek igazgatóinak kinevezésére vonatkozó határozat meghozását.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 08:13
Borisz Nyemcovnak a jelenlegi hatalommal szembeni bátor kiállását nem sértve jegyezzük azért meg, hogy a politikus már régen nem jelentett komoly veszélyt a Kreml számára.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 08:06
Nebojša Stefanović belügyminiszter hétvégi látogatása alkalmával lakossági fórumot és rövid beszámolót tartott a városháza dísztermében. A megjelent polgárok a kóbor kutyák okozta támadásokról, valamint az illegális bevándorlókról és a rablásokról is kérdezték a belügyminisztert. Maglai Jenő, Szabadka polgármestere beszédében kiemelte, ritka, hogy egy miniszter látogatásakor nemcsak a város vezetőségével, hanem a polgárokkal is találkozni és beszélgetni akar. Ez már csak azért is fontos, mondta a polgármester, mert a biztonság a leglényegesebb a polgárok és mindenki életében, és mindig nagy kihívás ezekkel a gondokkal megküzdeni. Ilija Maravić, a városi képviselő-testület elnöke kiemelte, Szabadka esetében ez az első alkalom, hogy egy belügyminiszter személyesen a polgárokkal beszélgessen. Véleménye szerint a szabadkai rendőrségnek nagy érzékenysége van az itteni, multikulturális környezetben való munkavégzéshez. Nebojša Stefanović beszédje bevezetőjében elmondta, a biztonságos környezet előfeltétele a gazdasági és mindennemű fejlődésnek. – Minden héten más önkormányzatba látogatunk el, és beszélgetünk a polgárokkal. Hatalmas feladat ezt az országot fellendíteni, és ehhez az Önök megértésére és együttműködésére is szükség van. A rendőrségen belül olyan reformokat hajtunk végre, amelyeknek köszönhetően a polgároknak személyes kapcsolatuk lehet a rendőrökkel, ismerik majd őket, és megbíznak bennük. Olyan rendőrökre gondolok, akik hasonlóak Önökhöz, tudják, miről szól az élet, nem olyanokra, akiket esetleg a helyi maffiózókkal láttak együtt kávézni – mondta nyíltan a belügyminiszter. Stefanović hozzátette, kéri a polgárokat, hogy támogassák a becsületes rendőröket, akik életüket adják azért, hogy megmentsék másokét. A rendőrök egyébként áprilisban új egyenruhát kapnak, illetve a technológiai fejlesztésen is dolgoznak. – Nekem az a fontos, hogy Önök biztonságban érezzék magukat, ha Önök félnek, az azt jelenti, hogy nekem még többet és jobban kell dolgoznom. Bízniuk kell a rendőrökben, ezért hangsúlyozom, egy rendőr nem mondhatja Önöknek azt, hogy valami nem az ő hatásköre. Mert az emberek a rendőrséghez nem azért fordulnak, mert nincs jobb dolguk, hanem azért, mert segítségre van szükségük – mondta a belügyminiszter, majd hozzátette, Szerbiában talán a legnagyobb gondot az ittas vezetők okozzák, akikből rengeteg van az utakon. Ezért aki mégis ittasan vezet, elbúcsúzhat az autójától –  tette hozzá.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
kedd, 2015. március 3. 08:05
Miklósi Ádám, az ELTE Etológia Tanszék tanszékvezető egyetemi docense „A barátság etológiája” címmel tartja 2015. március 4-én az „Élő adás” biológiai ismeretterjesztő sorozat következő előadását az ELTE Természettudományi Karán.
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány

185 cikk | 6 / 10 oldal