Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
hétfő, 2015. március 2. 07:08
Tavaly a megyei tanácstól és a pénzügyi igazgatóságtól 1,721 millió lejt kapott a községháza, idén az összeg – amit most Bukarestből osztanak vissza – alig éri el a 440 ezer lejt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 15:00
Ma már nyilván mindenki másként emlékszik, vagy már talán senki nem is emlékszik rá pontosan, mégis, akadnak még olyanok, akik akár esküt is tennének rá, hogy a Fideszre 1995-ben egy veszprémi, akkor még MDF-es politikus aggatta rá a polgári jelzőt.
Saját Rovat » Népszabadság Online
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 13:30
Már az SZDSZ felmorzsolódása előtt is sok vita zajlott a hazai liberalizmus helyzetéről és kilátásairól, s azóta is fel-fellángolnak a liberalizmus (elsősorban pártszerű) újraélesztésével és perspektíváival kapcsolatos viták. Régen is az volt az érzésem, és ma is az, hogy e vitáknak mintha mindig is szűk lett volna a horizontjuk, s túlságosan a pártpolitikára szűkültek volna.
Saját Rovat » Népszabadság Online
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 13:11
A Fidesznek 1988-as alapításakor volt ügye. Egy liberalizmussal leöntött, szovjet rendszerbe zárt, szürke, öreg diktatúrából akart szabad, független, színes, nyitott és fiatal demokráciát teremteni. Az alapító fiatalok nem hatalomra, pénzre, karrierre vágytak, nem saját magukra gondoltak, hanem egy országra, sőt talán az egész világra. Lázadók voltak. Hívők: a szabadság vallásában hittek.
Saját Rovat » Népszabadság Online
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 12:30
Az utóbbi időben mind több szó esik menekülésről, a menekültekről. Világprobléma, de nekünk, európaiaknak talán a legkényesebb és nagyon nehezen kezelhető.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 11:50
Tízmillió forint értékű gyorssegélyt küld Kárpátaljára a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) a nehéz helyzetben lévő családok és egyedülálló idős emberek megsegítésére - tájékoztatta az MKPK az vasárnap az MTI-t.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 11:34
Tízezrek keresték fel naponta az elmúlt héten a Kína és Észak-Korea határán húzódó, 2744 méter magas vulkánhegy behavazott erdei ösvényeit, amelyek a tetején lévő krátertóhoz vezetnek. A Csangpaj- (Paektu)hegyhez és az Ég tavához mindkét oldalon erős...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 11:33
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a délvidéki magyarság kálváriájával ismerkedhettek meg az érdeklődők február 27-én Nagyváradon a Szerbiából érkezett meghívottak előadása nyomán.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 09:56
Szabadkára látogatott szombaton Vojislav Šešelj a Szerb Radikális Párt elnöke, aki a városi pártbizottsággal folytatott megbeszélést, majd lakossági fórumot is tartott az Új városházán. A rendezvényen bemutatták Šešelj új könyveit is. A megjelentek éltették Šešeljt, mint hőst, aki szerintük legyőzte a hágai törvényszéket. A gyűlés célja, amelyet több városban is megszerveznek, az előrehozott választások kikényszerítése volt, de, mint mondják az országos és tartományi médiában uralkodó cenzúra miatt ez az egyetlen lehetőségük, hogy szóljanak a néphez. Šešeljt viharos taps fogadta, majd sorban felszólaltak a párt vezetői. A fő témák a haladó párt áruló rezsimje, a cenzúra, a diktatúra és a rossz gazdasági helyzet voltak. A pártelnök legtöbbet Tomislav Nikolić államfőt kritizálta.  
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 09:54
Időben és határozottan reagáltak a szabadkai tűzoltók szombat éjjel, amikor egy gépkocsi kigyulladt a Prozivka lakótelepen lévő Tempo bevásárlóközpont előtti parkolóban. A gyors reakciónak köszönhetően sikerült megakadályozni, hogy a tűz a többi ott parkoló autóra is átterjedjen. Ahogy a subotica.com hírportál közölte, szombat este, valamivel 8 óra után lettek figyelmesek a Joó Lajos utca lakói arra, hogy az ott parkoló Opel Suza típusú autóból sűrű füst tör elő. Azonnal értesítették a tűzoltókat, akik a szemtanúk szerint 3 perc alatt a helyszínre értek és sikerült biztosítani a helyszínt és visszaszorítani a nagyobb tüzet, amely bármikor átterjedhetett volna a többi autóra. A nem hivatalos értesülések szerint nem gyújtogatás volt, hanem öngyulladás. A kigyulladt autón minimális anyagi kár keletkezett, a mellette parkoló gépkocsik pedig érintetlenek maradtak.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 09:12
A csimpánzok képesek megváltoztatni a hangjukat annak érdekében, hogy új társakra tegyenek szert – ez derült ki egy új kutatásból.
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 08:44
„És azt is mondta a török, hogy a parlamenti demokrácia nem alkalmas egy ország kormányzására. Egy bölcs vezér kell, és a sok hülye terméketlen vitát el lehet vermelni.”
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 07:58
Erdélyi magyar színházak előadásai láthatók a Szent György Napok kultúrhetén, s ez már önmagában is ünnep. Nemcsak azért, mert erre fesztiválokon kívül egyre kevesebb a lehetőség.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 07:53
Hétfőtől csütörtökig minden délben nagy az izgalom az egerpataki iskolában, alig fejezik be a kisdiákok az órákat, lesik az iskolabuszt, amellyel a bitai gyermekek érkeznek hozzájuk.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
vasárnap, 2015. március 1. 06:52
Azt állítja Orbán Viktor, hogy „még a földalatti ellenállásban kezdtem a szakmát”.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 18:51
Kárpátalján a helyzet stabil, a megyében nincs úgynevezett magyar probléma, ahogy nem létezik román, lengyel vagy szlovák probléma sem – nyilatkozta Viktor Baloga, az ukrán parlament képviselője, Kárpátalja legbefolyásosabbnak tartott politikusa szombaton a Fakty.
Saját Rovat » VajdaságMa
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 15:21
Emberi agy ihlette számítógépes algoritmust fejlesztett a Google, amely „önmagát tanítva” képes 49 különböző videojátékot magas szinten űzni – írja a BBC.
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 14:57
A liberális demokrácia teszi lehetővé a szabad választásokat, a szabad szerveződést, pártosodást, a hatalmi ágak szétválasztását és egymás kölcsönös kontrollját, a jogállamot, az egyéni, emberi jogok minél szélesebb körű tiszteletben tartását.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 13:26
Az Egészségügyi Világszervezet szerint a világ továbbra is erősen ki van téve egy esetleges komoly influenzajárványnak, ezért a kormányoknak fokozniuk kell az odafigyelést és a felkészülést.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 13:09
Az elmúlt négy évben folyamatosan csökken Szabadkán a foglalkoztatottak, de a munkaképes lakosság száma is a Köztársasági Statisztikai Hivatal adatai szerint. Csökkent azonban a munkanélküliek száma is, legalábbis a statisztikai adatok ezt mutatják, 2014 decemberével bezárólag a munkanélküliek száma összesen 10 089 fő volt, több mint ezerrel, vagyis tizenegy százalékkal kevesebb, mint az előző év azonos időszakában. Ez az ellentmondásos adat arra enged következtetni, amiről az elmúlt időszakban sokat beszéltünk: az elvándorlásra és arra, hogy nagyon sokan egyedül, alkalmi munkával kénytelenek megteremteni maguknak a betevő falatot. Hétfőn kerül a városi képviselő-testület elé a 2015-ös évre vonatkozó helyi foglalkoztatási akcióterv. Tavaly összesen 113 személy jutott munkához az önkormányzat programjainak, elsősorban a közmunkaprogramnak köszönhetően. Az idén valamennyivel kevesebb személy alkalmazására jut pénz, és csak közmunkaprogram valósul majd meg. Tavaly a közmunkaprogram keretében mintegy kilencvenen dolgozhattak öt hónapon keresztül átlagban 23 000 dinárért – tudtuk meg Kern Sólya Máriától, a Foglalkoztatási Bizottság elnökétől.
Saját Rovat » MagyarSzo.com

185 cikk | 8 / 10 oldal