Saját Rovat hírek

   

Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 12:50
Egy thaiföldi nemzeti parkban él Mosha, a háromlábú elefánt, aki egy aknára lépve veszítette el negyedik végtagját - a világ első elefántkórházának jóvoltából azonban már újra teljes életet élhet.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 12:33
Minden létező politikai gumicsontot egymásra hajítottak a képviselők a parlamenti patkóban, miközben a folyosón Vajna producerrel az oldalán téblábolt a hazánkban ideiglenesen állomásozó Arnold Schwarzenegger. Lehet, hogy a parlamenti étterem böjti menüje csapta el többeknek a gyomrát, mert akár a sporik szája ketrecharc után, erősen foghíjasak voltak a parlamenti széksorok.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 11:06
Romániában lassú lépésekkel halad a kisebbségek jogainak gyakorlatba ültetése, és az Európai Unió intézményeinek is felül kell vizsgálniuk viszonyulásukat a nemzeti kisebbségek kérdéshez – hangsúlyozta Marosvásárhelyen Kelemen Hunor, a Romániai Magya...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 10:04
Szabadka polgárainak immár az interneten is lehetőségük van betekinteni saját adóügyeikbe, ehhez csupán egy felhasználói nevet és jelszót kell kérvényezniük a városháza 141-es szobájában. Anka Trifunović, a Helyi Adóhivatali Titkárság titkára elmondta, a tavalyi év folyamán mintegy 75 ezer adóbevallás érkezett hozzájuk, melyeket teljes egészében sikerült feldolgozniuk, s ez alapján a polgárok az internetes adatbázisban ellenőrizhetik az ingatlanukkal kapcsolatos adatokat, a folyó évre vonatkozó vagyonadó nagyságát, a befizetéseik időpontját, adóhátralékukat. – Még mindig érkeznek hozzánk adóbevallások, várjuk is az embereket, folytatódik a munka és reméljük, március vagy április folyamán sikerül megállapítanunk az idei évi vagyonadó nagyságát. Tavaly vagyonadó címén a 454 millió dinárból 427 millió dinár folyt be a költségvetésbe, ami 94 százalékos megfizettetést takar.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 09:08
Tokióban már bevettnek számítanak az olyan kávézók, ahol baglyokkal lehet találkozni. Annie, a bagoly most Londonba is ellátogat barátaival. Az egyhetes, igencsak borsos árú eseményre már elkeltek a jegyek. A bevételeket egy bagolymentő szervezet kap...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 09:02
Csökkent a bűncselekmények száma Szabadkán 2014-ben az előző évhez képest, és a rendőrség is hatékonyabban végzi a munkáját, nyilatkozta pénteki szabadkai látogatásán Nebojša Stefanović belügyminiszter. Kiemelte, céljuk az, hogy a települések minden utcájában legyenek rendőrök, s velük személyes kapcsolatban legyenek a polgárok. – Meg kell erősíteni a bizalmat a rendőrök és Szerbia polgárai között, hiszen nehéz bejelenteni egy bűncselekményt, amennyiben nem bízunk a rendőrökben. Lehet, hogy a polgároknak úgy tűnik, hogy több bűncselekmény történik, csupán azért, mert mindenről értesülnek. Ugyanis amiről mi a minisztériumban tudunk, arról a polgárok is értesülnek két napon belül a médiumokból. Azelőtt sok bűncselekmény tabu volt, például a családon belüli erőszak. Ma már egyre többen vállalják és beszélnek róla. Ma sem történik több bűncselekmény, csak minden nyilvános. Szeretnénk növelni az alkalmazottak számát, Szabadkán van még tér és hely új rendőrök alkalmazására. Természetesen gondolnunk kell az anyagi lehetőségeinkre, de fejleszteni szeretnénk a határrendőrséget is, az elmúlt időszakban megnőtt illegális bevándorlók számának növekedése miatt is. Hiszem és bízom abban, hogy a 2015-ös év a szabadkaiak számára egy biztonságosabb évet hoz, és több felderített bűncselekményt – mondta a belügyminiszter, majd hozzátette, hogy Borivoj Mucalj szabadkai rendőrfőnök jól és hatékonyan végzi a munkáját, ezért is marad a pozícióján. Abban a pillanatban azonban, amikor valaki eredmények nélkül marad, nem várhatja azt sem, hogy vezetői pozícióban maradjon.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 08:06
Harmincötmillió eurós tőkeemeléssel 53 százalékos tulajdonrészhez jut a Magyarországon is működő Euronews hírtelevízióban az egyiptomi Naguib Sawiris egyik vállalata – derül ki az Európa legnézettebb hírtelevíziójának az MTI-hez eljuttatott közlemény...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 07:53
A Szabadkai Paraszt Egyesület az egykori Vajdasági Parasztszövetség nyomdokait követve alakult meg. Nem formális szervezetként 1995-ben kezdte meg működését, azonban csak 2002-ben jegyezték be civil szervezetként, tanácsadó részlegük viszont csak két évvel később kezdte meg munkáját. Az egyesület adatbázisában mintegy négyezer személyt tartanak nyilván, azonban aktív tagként mintegy 1800 gazdáról beszélhetünk, akiknek az egyesület több módon is igyekszik segíteni. Kiss Árpád, a Szabadkai Paraszt Egyesület elnöke elmondta, különféle szolgáltatásokat nyújtanak tagjaiknak, így tanácsadást tartanak, melynek keretében szakemberek segítenek a termelőknek megoldani gondjaikat, olyan munkatársak, akik a támogatásigényléshez szükséges dokumentáció vagy a pályázati anyag előkészítésében, a nyomtatványok kitöltésében, üzleti tervek megírásában nyújtanak segítséget.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 06:55
Az etnikai kritériumokon alapuló területi autonómia nagyon is modern, európai és alkotmányosan lehetséges koncepció, ha megvan a politikai akarat, és az EU közösségi joganyagával is kompatibilis.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 06:28
A CIA-börtönök kérdésével, a romák diszkriminációjával és a szexuális kisebbségek helyzetével foglalkozik az Amnesty International Romániáról szóló jelentése.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 05:41
Szűk, sötét, dohos irodában fogad Popa Ilona, Magyarsárosról "ingázó" iskolaigazgató, aki elmondja, jelenleg 229 I – VIII. osztályos tanuló jár az iskolába (68 óvodásuk van). 80%-uk roma nemzetiségű.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
szombat, 2015. február 28. 04:52
Egy híján 800 gyermeknek dolgozik valamelyik, vagy mindkét szülője külföldön, derül ki a megyei gyermekvédelmi és szociális igazgatóság (DGASPC) naprakész nyilvántartásából.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 22:05
Az adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet segíteni a Kárpátalján kilátástalan helyzetbe sodródott embereket, családokat – közölte a segélyszervezet pénteken az MTI-vel.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 20:46
Madonna kisebb nyakrándulást szenvedett, amikor egyik táncosa véletlenül lerántotta a Brit Awards színpadáról.
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 20:17
Sorozatos kudarcaim után már rég készülök véleményt nyilvánítani erről a városnak nem nevezhető településről, amely inkább a kőkorszakra emlékeztet, nem a XXI. századi civilizációra.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 18:41
Hogy lehet az, hogy két országban ugyanaz a nép alkotja a többséget, ám mégis más a hivatalos nyelv. Afrikai rejtélyek nyomába eredünk...
Saját Rovat » Nyelv és Tudomány
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 18:14
A Vegyészeti Technológiai Iskola sikerrel pályázott a tartománynál, és a megnyert összegnek köszönhetően az iskola egy folyékony szappant előállító berendezéssel gazdagodott. Nikola Matković, az iskola igazgatója úgy fogalmazott, a szakiskolák feladata, hogy a diákok gyakorlati tudással, készségekkel is gazdagodjanak tanulmányaik során, hogy az iskola befejezése után sikerrel kapcsolódjanak be a munka világába vagy tovább folytathassák tanulmányaikat, az elektromos duplikátor beszerzésével pedig éppen ezt teszik lehetővé a fiatalok számára. – Az iskola befejezése után diákjaink választhatnak, hogy munkába állnak, tovább tanulnak vagy itt szerzett tudásukat felhasználva önálló vállalkozásba kezdenek, ehhez pedig a gyógyszeripari és a kozmetikai technológiák technikusai az oktatás során elsajátítják a modern technológiai folyamatokat, és megszerzik a szükséges tudást, jártasságokat.
Saját Rovat » MagyarSzo.com
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 17:13
Török Gábor politológusnak beugrott, honnan is lehet ismerős Orbán Viktor évértékelőjének egyik kulcskifejezése: a "keményen dolgozó emberek".
Saját Rovat » HVG.hu
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 16:56
Amikor Orbán Viktor közvetlenül Vlagyimir Putyin pesti látogatása után Varsóba repült megnézni, hogy – miként maga fogalmazott – „megvan-e még a barátság”, tudta ugyan, magyarázkodnia kell majd a lengyeleknek, de alighanem reménykedett a legalábbis visszafogottan kritikus fogadtatásban.
Saját Rovat » 168 óra Online
Saját Rovat
péntek, 2015. február 27. 16:50
A visszaszolgáltatás felgyorsulása helyett például újabban a visszaállamosítás rémével kell szembenéznünk, amint azt a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium példája mutatja.
Saját Rovat » Erdély.Ma

185 cikk | 9 / 10 oldal