Hírek - Piac és Profit

Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 10:33
Az energiahatékonysági világnap alkalmából minden évben egyre többen igyekeznek felhívni a lakosság figyelmét arra, milyen sok területen van lehetőség energia megtakarításra. A rezsi háromnegyede a fűtésre megy el, pedig ennek a felét megspórolhatnánk.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 10:10
Tegnap világosabb lett a kép a QE körül, aminek örültek a befektetők, és újra megvették a piacokat. Hétfőn kezdődik az állampapír vásárlás, és -20 bázispontos hozamig (betéti ráta az EKB-nál) lehet megvásárolni a 2 évnél hosszabb befektetési kategóriába ajánlott állampapírokat.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 09:51
Kiszélesítené a népegészségügyi termékadóra kötelezett termékek körét a KDNP. Az ÉFOSZ szerint azonban már így is lényegesen magasabb a magyar vállalkozások adóterhelése a környező országokénál, ami versenyhátrányt okoz és emiatt egyre kevesebb a magyar termék a boltokban.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 08:10
A magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban érintett magyar vállalatok többsége úgy érzékeli, hogy 2015-ben is nehéz lesz az orosz piacon eredményesen tevékenykedni, ezért az egyik legfontosabb feladat az új orosz lehetőségek feltérképezése és ezekhez a finanszírozás megteremtése - mondta Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz tagozatának tiszteletbeli elnöke azt követően, hogy konzultáltak az embargó hatásáról, a várható helyzetről.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 07:30
A munkaadók gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen jogaik és milyen kötelezettségeik vannak akkor, amikor egyik munkavállalójuk állapotos lesz. Cégtulajdonosként fontos, hogy néhány szabályt mindenképpen ismerjünk – a magunk és alkalmazottunk érdekében egyaránt.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
péntek, 2015. március 6. 06:06
Már csak néhány nap van a helyi iparűzési adó (hipa) előlegének befizetésére, a határidő március 15. De honnan tudjuk, mennyi adóelőleget kell fizetnünk? Hogyan kell kiszámolni és mi történik, ha nem tudjuk befizetni?
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 20:44
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) által felállított élelmiszerár-index az elmúlt 55 hónap legalacsonyabb értékét mutatta februárban, a csökkenés a gabonafélék, hús és különösen a cukor alacsony árának tudható be.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 19:14
A melegedő tendenciának megfelelően az előzőhöz képest az elmúlt tél is igen enyhe volt. Az évszak középhőmérséklete több mint két fokkal haladta meg a sokéves átlagot. Hószegény, de többnyire esős tél áll mögöttünk - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 18:30
Kevés fiatal adja manapság a fejét vállalkozásra, pedig az online világ nemcsak lehetőséget, de forrást is kínál ötletük megvalósításához. De ezen kívül is vannak előnyei annak, ha valaki fiatalon már sikeres cégvezetőnek mondhatja magát.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 17:03
Csaknem annyi bérbeadó ipari terület található Közép-Európában, mint Németországban, a kihasználtsági mutatók pedig jobbak, mint a válság előtt. A magyar piac a régión belül is az élénkülés jeleit mutatja.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 15:05
Jelenleg összesen 524.000 négyzetméter üresen álló irodaterületből válogathatnak Budapesten az irodát kereső bérlők, ilyen kevés rendelkezésre álló területre az elmúlt 5 év alatt nem volt példa.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 13:30
A kormány már évek óta dolgozik a keleti nyitáson, de ha nem a megfelelő terméket és nem a megfelelő kommunikációval visszük Kínába, ne számítsunk sikerre. A Piac&Profit konferenciáján szakértők összefoglalták, hol állunk most és mi az, amire mindenképpen érdemes figyelni.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 12:10
Habár a legtöbben a helyi bérletre kérnek költségtérítést a munkáltatójuktól, bizonyos esetekben a cég az autóba pattanó munkavállalók költségeit is megtéríti. Ki jogosult erre és mikor? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 11:01
A kormány hatályon kívül helyezné az utazásszervezők szakmai minősítő vizsgájáról szóló rendeletet, helyette felsorolná azokat a szakképesítéseket, amelyekkel betölthetők ezek a munkakörök – az erről szóló rendelet tervezete a kedden jelent meg a kormány honlapján.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 10:10
A kínaiak az elmúlt 15 év legalacsonyabb növekedését, 7 százalékot tűztek ki célul. A lépés nem meglepő, hiszen már évek óta arról beszél a piac, hogy a kínai növekedés lassul, és mindenki azon spekulál, hogy puha vagy kemény landolásra lehet-e számítani.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 09:14
Oroszország ideiglenesen megtiltotta a 70 foknál alacsonyabb hőmérsékleten hőkezelt baromfihús és baromfitermékek importját Magyarország egész területéről szerdán, a békési madárinfluenzás eset miatt.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 08:11
A könyvelők munkájuk során időről időre találkoznak olyan bizonylatokkal, számlákkal, amelyek ugyan a cég nevére szólnak, de tartalmuk nem vagy nehezen köthető a vállalkozási tevékenységhez.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 07:50
A vezető, proaktív védelmet kínáló biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta újratervezett IT biztonsági portfólióját vállalati ügyfelei számára. Az ESET üzleti felhasználói körében végzett kutatás tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki legújabb biztonsági termékeit.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 07:30
A mostani pályázati ciklusban a feltételek szigorúbbak lesznek a múltban megtapasztaltnál: a cégeknek számos számviteli feltételnek kell várhatóan megfelelniük. Aki komolyan gondolkozik abban, hogy pályázaton indulna a jövőben, annak érdemes a 2014-s gazdasági évet úgy zárni, hogy cége meg is feleljen a feltételeknek.
Gazdaság » Piac és Profit
Gazdaság
csütörtök, 2015. március 5. 06:06
Éppen azokon nehéz behajtania az államnak a reklámadót, akiken a legjobban szeretné: a Google és a Facebook fölözik le az online hirdetési piacot, most az ő páncéljukon keres rést az adóhatóság.
Gazdaság » Piac és Profit

20 cikk | 1 / 1 oldal