Hírek - Prae.hu

Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 23:34
A Harry Potter könyvek írójának, J. K. Rowlingnak első, kifejezetten felnőtteknek szóló regényéből készített háromrészes minisorozatot az HBO, melyet az amerikai premier előtt, két teljes hónapon át kizárólag a csatorna online videótárában, az HBO GO-n láthatnak a nézők.
Hírek » Prae.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:58
Nem vártak hiába az elektronikus zene rajongói, a B my Lake szervezői (VOLT-és Deadcode Produkció) idén is kitettek magukért: a mai napon napvilágot látott nevek között ott van például a német techno-ikon, Sven Väth, a hagyományokat újrateremtő duó, a Tale of Us, koncertet ad a kortárs elektronika egyik legegyedibb hangzású formációja, az izlandi GusGus, jelen lesz az elmúlt évek legnagyobb techno felfedezettje, Recondite – és még nagyon sokan mások.
Hírek » Prae.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 22:39
Sabaton, Soilwork és Danko Jones gondoskodik arról, hogy a fezenezők Judas Priest, Black Label Society és Gus G. által beállított riffszintje csütörtökön se csökkenjen a kritikus határ alá. A székesfehérvári fesztivál második napján is a fémesebb hangzás uralja a nagyszínpadot, de a többi helyszínen rocker, alter egyaránt talál majd kedvére valót. És ha a most bevezetett rock/metal tematikus bérletet választják, egy zenekar a fenti hatosból, nagyjából egy pizza árába kerül csak.
Hírek » Prae.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:57
Karl Amadeus Hartmann születésének 110. évfordulója előtt hajt fejet a Pannon Filharmonikusok március 12-én Pécsett, a Kodály Központban, valamint március 13-án a budapesti Művészetek Palotájában adott hangversenyén.
Hírek » Prae.hu
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 19:09
A bécsi akcionizmusról nyílik kiállítás a bécsi Modern Művészeti Múzeumban (mumok) pénteken.
Hírek » Prae.hu
Saját Rovat
csütörtök, 2015. március 5. 00:14
Idén hetedik alkalommal foglalja el a Toldi mozi termeit a Budapesti Építészeti Filmnapok. Polyák Leventével, a fesztivál egyik, alapítószervezőjével beszélgettünk az idei programról és arról, ami mögötte van.
Saját Rovat » Prae.hu
Hírek
szerda, 2015. március 4. 16:06
Idén tavasszal is új interaktív kiállítással készül a Magyar Mezőgazdasági Múzeum, a Kaland a dzsungelben címmel. Ahogy a dzsungel mélyéről kavargó pára ködbe vonja a zöldellő partokat, álomszerűnek tűnik a táj. Az új kiállítás és  az áthatolhatatlan rengetegek, a trópusi esőerdők rejtélyes világába kalauzolja a kalandvágyó látogatókat. A kiállítás 2015. március 7. és április 12. között tart nyitva.
Hírek » Prae.hu
Hírek
kedd, 2015. március 3. 20:09
Mi a célja a független társulati működésnek? Előadás-e a színházi kísérlet? Miért vesszük elő újra és újra a klasszikusokat? Mit jelent régi fordításváltozattal dolgozni? Tegezzük-e Versinyint? Milyen messze van Csehov Moszkvája? Millió kérdés a HOPPart társulat Három nővér-előadása kapcsán.  
Hírek » Prae.hu
Hírek
kedd, 2015. március 3. 19:22
Nicolas, a francia kisfiú humoros kalandjai egy zseniális szerző, René Goscinny nevéhez fűződnek. A hatvanas évek elején megjelent elbeszéléseket Jean-Jacques Sempé néhány vonalas illusztrációi teszik még felejthetetlenebbé. Nemrég nálunk is újra leporolták a kis Nicolas történeteit, hogy ismét önfeledt derűt csaljanak az arcokra, legyen az gondtalan gyermeki vagy a felnőttség terhei alatt kissé már meggyűrődött szülői.
Hírek » Prae.hu
Hírek
kedd, 2015. március 3. 00:16
Rengeteg vicces, színes, érdekes programmal várnak kicsiket és nagyokat március 28-án reggel 10 órától a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Húsvéti PagonyFeszt alkalmából.
Hírek » Prae.hu
Hírek
hétfő, 2015. március 2. 15:13
Frappánsan a tavasz első vasárnapjára időzítette a Trafó ENNYI! című rendezvényét, mely fiatal, friss, újfajta művészi érzékenységet képviselő filmalkotók elkészült és jövőben bemutatandó műveiről, illetve a független projektek finanszírozási nehézségeiről szólt. Avagy: kinek, mennyit ér a kultúra ma, Magyarországon?
Hírek » Prae.hu
Kultúra
hétfő, 2015. március 2. 11:44
A prózakötetek megjelenésének is megvan a maga dinamikája. Másként viszonyul saját műveihez az az író, aki néhány hónapja vehette kézbe legújabb könyvét, s megint másként, aki az idei Könyvhétre megjelenő regényének világában él. Leültetni egymás mellé őket egy beszélgetéshez jár némi rizikóval. A Frissítő februári délutánján azonban Potozky László és Szalay Zoltán, valamint a házigazda, Gaborják Ádám is könnyedén vették ezt az akadályt. 
Kultúra » Prae.hu
Hírek
vasárnap, 2015. március 1. 16:54
Idén két újabb bemutatóval folytatódott a Reaktív-sorozat, mely a József Attila Kör és a Trafó Kortárs Művészetek Háza közös drámapályázatának nyertes darabjait mutatja be. A téma továbbra is: Maradjak? Menjek? Hova? Új képeket, új élethelyzeteket látunk most, melyekben a referenciaként szolgáló valóság hol mindenen fölül áll, hol pedig teljesen eltűnik. Királyhű, nőközpontú sci-fi és a Munkaügyek multis megfelelője kerül most terítékre.
Hírek » Prae.hu
Hírek
vasárnap, 2015. március 1. 00:56
A Fiatal Írók Szövetsége által rendezett Tolerancia és másság a gyerekirodalomban címmel meghirdetett Kritikustusa ezúttal kényes témákat érintő gyerekkönyveket vont górcső alá. Az alapkérdés az, hogy lehet-e ezekről a témákról didaxis nélkül beszélni.
Hírek » Prae.hu
Hírek
szombat, 2015. február 28. 11:13
Második alkalommal rendez idén az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület országos gyermektánc-koreográfiai versenyt, a március 7-én Szekszárdon kezdődő programmal néhai Tóth Ferenc táncpedagógusra, koreográfusra emlékeznek.
Hírek » Prae.hu
Hírek
péntek, 2015. február 27. 22:24
Aki látta A kis Nicolas nyaral című filmet, biztosan kíváncsian várja a márciusban mozikba kerülő következő részt, a Nicolas az iskolábant. A francia gyerekirodalom közkedvelt alakjával, Nicolas-val mindig történik valami váratlan és  vicces kaland, pedig főhősünk egyáltalán nem szuperhős, hanem egy teljesen átlagos kisfiú. A filmet forgalmazó ADS Service Kft.-vel közösen meghirdetett játékunkon 10 szerencsés olvasónk családi (négy személyre szóló) mozizást nyerhet!
Hírek » Prae.hu

16 cikk | 1 / 1 oldal