Hírek - Bumm.sk

Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 20:00
Egyre rosszabbodik a kárpátaljai magyar közösség helyzete a délkelet-ukrajnai polgárháború miatt. Olyan mértékű az árak és a közüzemi díjak emelkedése, a fizetőeszköz romlása – az amúgy is alacsony fizetések mellett –, hogy ez akár szociális katasztrófahelyzet kialakulásával is járhat, szólnak a kárpátaljai magyar tudósítások. A gondokat az is tetézi, hogy az ukrán hadügyminisztérium egyre több embert akar besorozni és elküldeni frontszolgálatra Délkelet-Ukrajnába. A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata február utolsó napján tartott ülésén gyűjtést hirdetett a kárpátaljai reformátusok megsegítésére.
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 19:27
Ki akarja privatizálni, rátenni a kezét az értékes városi tulajdonra? Ki finanszírozta Stubendek László kampányát? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a GINN (szervezet a közügyek védelmében) és Daňo Martin.
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:28
Fifikás megoldást eszeltek ki a német város önkormányzatában, hogy hogyan kezeljék a szinte már elviselhetetlen mértékűvé nőtt vizelet-problémát a város azon negyedében, ahol a legpezsgőbb az éjszakai élet. St. Pauli főutcáján, a Reeperbahn-on ugyanis az utcai falszakaszokat víztaszító felülettel kezdték el bevonni. Ennek hatására pedig reményeik szerint az éjszaka a házakra vizelő bulizók lábszárára és cipőjére fog jutni minden - írta a 444 hírportál.
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 17:05
Koppenhága-e Kodaň, vagy inkább København? Pár napja szenzációnak számított, hogy a Google magyarul tünteti fel a határon túli települések neveit. De mi az, amit még magyarít a keresőóriás, és mi az, amit már nem? Vajon a többi nyelvnél hogy van ez? Szeged szlovák beállításokkal vajon Segedín? Kattintson és megtudhatja!
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 16:50
A Nyemcov-gyilkosság ügyében nyomozóknak már vannak gyanúsítottjaik - írta március 5-én az RBK Daily című orosz napilap.
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 16:44
Komoly időket élünk. Az itthon maradottak egy része mégis sok időt fordíthat a szórakozásra. Ezt nem kifogásoljuk, mert a közhangulat deprimálására vezetne, ha a szórakozásokat eltiltanák. Szórakozzanak, de közben gondoljanak a Hazára és a háborús költségekre is!
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 16:26
A normandiai négyek nevű országcsoport, Németország, Franciaország, Ukrajna és Oroszország és az EBESZ képviselői március 6-án Berlinben megbeszélést tartanak az ukrán válság rendezését célzó minszki megállapodás végrehajtásáról - mondta a német külügyminiszter március 5-én Berlinben - írta az MTI.
Hírek » Bumm.sk
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 16:10
A líbiai állami olajvállalat működésképtelennek nyilvánított csütörtökön 11 olajmezőt, miután feltehetően az Iszlám Állam harcosai megtámadtak több olajmezőt és olajipari létesítményt.
Hírek » Bumm.sk

8 cikk | 1 / 1 oldal