Hírek - Vital.hu

Eletmód
péntek, 2015. március 6. 10:00
Azt hihetnénk, hogy az előre megmosott, fogyasztásra kész saláták a legjobbak a gyors és egészséges étel elkészítéséhez. Pedig a szakértők szerint a zacskós saláták klórban úsznak, és fogyasztás előtt újra alaposan meg kellene mosni ezeket.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 09:30
Nagy-Britannia lett a világ első országa, ahol engedélyezték az emberi embriók létrehozását három ember DNS-éből. A módszer célja az, hogy meg lehessen előzni a genetikai degeneratív rendellenességek kialakulását a gyermekekben.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 09:00
A vastagbél jobb oldaláról való kiindulás esetén rosszabb kimenetellel kell számolni – olvasható a Journal of the National Cancer Institute február 24-i számában.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
péntek, 2015. március 6. 08:30
A napi mérlegelés segít a tudatosabb táplálkozási döntések meghozatalában, hiszen az érintettek kétszer akkora eséllyel mondanak nemet a nassolásra, illetve csökkentik a desszert mennyiségét – derül ki egy friss kutatásból.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 10:00
A legújabb kutatás szerint a dohányosok kétharmada korán fog meghalni káros szenvedélye miatt, ha nem szokik le.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 09:30
A legújabb kutatás szerint az álmodozás jót tesz az agyunknak, és valójában lendületet ad a működésének. Álmodozás közben ugyanis nagyobb kapacitás szabadul fel a feladatok hatékonyabb feldolgozására.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 09:00
A forró ital a vérerek ellazításával segít a székrekedés megszüntetésében – állítja Dr. Felice Schnoll-Sussman, az amerikai Weill Orvosi Egyetem gasztroenterológusa.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
csütörtök, 2015. március 5. 08:30
Elképzelhető, hogy az éjszakai naptej-használat segít megelőzni a bőrrák kialakulását? Az UV-fény okozta károk ugyanis álmunkban is hatnak ránk, órákkal azután, hogy napfény érte a bőrünket – tudjuk meg a Yale Egyetem dermatológusainak friss kutatásából, amelynek célja, hogy szakemberek egy csoportja új, éjszakai naptejet fejlesszen az egészségmegőrzés reményében.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 10:00
A béketűrés elvesztése a legújabb kutatás szerint is károsan hathat az egészségünkre. Az erős düh több mint nyolcszorosára növelheti a szívroham bekövetkezésének kockázatát.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 09:30
A tökmag a leghatékonyabb hangulatjavító csemege a lazac, a rizs a csicseriborsó és a spárga mellett. A sütemény, a csoki és a cukorka azonban rosszkedvhez vezethet – derül ki egy friss kutatásból.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 09:00
Alacsonyabbnak bizonyult az allergiás gyermekek előfordulása azoknál a családoknál, ahol a tálakat kézzel mosogatták, mint ahol mosogatógépet használtak – állítják a Göteborgi Egyetem (Svédország) munkatársai.
Eletmód » Vital.hu
Eletmód
szerda, 2015. március 4. 08:30
Szakértők egy viszonylag egyszerű módszert javasolnak azoknak, akik szeretnének spórolni, és nem akarnak felesleges dolgokat pakolni a kosarukba. A jó tanács így hangzik: soha ne menjünk éhesen bevásárolni!
Eletmód » Vital.hu

12 cikk | 1 / 1 oldal