Hírek - HWSW

Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 16:15
Továbbra is masszív siker a hazai rendezésű Challenge24, az egész napos programozóversenyre szinte 200 csapat nevezett, a világ minden tájáról.
Hírek » HWSW
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 14:55
Megjelent a népszerű, eddig csak windowsos számítógépekre elérhető AIDA androidos változata, ami az okostelefonok és tabletek mellett Android TV-t és Android Weart is támogat. A program első publikus verziója egyelőre csak alapvető rendszerinformációs funkciókat kínál, abszolút minimalista kezelőfelületbe csomagolva.
Hírek » HWSW
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 12:50
Három évig maradna a mobiltelefon-használat felára a honos hálózaton kívül az Európai Unióban, vagyis 2018-ig szinte biztosan fizetni kell majd a barangolásért, vagy roamingért. Ezt vetíti legalábbis előre, hogy az Európai Tanács tegnap délután gyakorlatilag visszadobta a Bizottság (Parlament által már elfogadott) előterjesztését a roamingdíjak idei eltörléséről.
Hírek » HWSW
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 12:29
A HTC a Sony és az Oculus-Samsung páros is bejelentette konzumer VR-szemüvegének megjelenési dátumát. Az idén év végén, illetve a 2016 első felében debütáló eszközökkel jövőre megindulhat az izgatottan várt új médium elterjedése.
Hírek » HWSW
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 12:10
Hosszú fejlesztés eredményeként végre béta fázisba lépett a Google felhőjén is a skálázódó üzenetkezelő szolgáltatás, a Pub/Sub. Használatával egyszerűen (és olcsón) megoldható a backend komponensek közötti kommunikáció, illetve kifelé, mobilappok vagy on-premise kiszolgálók felé is.
Hírek » HWSW
Hírek
csütörtök, 2015. március 5. 10:00
A Docker eddig sem tagadta, hogy hálózatkezelési képességek terén bőven van még fejlődnie. egyre népszerűbb Docker Engine konténertechnológiájának bőven van még hova fejlődnie. Bár néhány hiányosságot külsős fejlesztők próbáltak pótolni, egyértelmű, hogy a cégnek egy robosztus hálózatkezelési réteggel és API-kkal kell előállnia, ha a Docker Engine-t a jövőben tényleg könnyen skálázhatóvá akarja tenni.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 18:02
Megkezdődött az Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) támogatásának leállítása - jelentette be a Google. Első körben a cég a friss böngészőt vonja meg a rendszer felhasználóitól, a Play Services viszont marad.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 17:45
Úgy fest, az elmúlt évek nagy felfedezései és az azokat követő szigorú átvizsgálások után is akadnak még komoly hibák az SSL és TLS protokollokban. A legújabb sérülékenység a FREAK nevet kapta, kihasználásával régi és ma már nagyon gyengének számító, 512 bites kulcsok használatára vehetik rá azt a szerver-kliens párost, melynek kommunikációját le akarják hallgatni. A protokollokban rejlő gyenge pont évtizedek óta ismert, és eredetileg egy amerikai exporttilalmi rendelet miatt született.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 14:30
A héten zajló Game Developers Conference-en végre leleplezte készülő játékstreaming-szolgáltatását az Nvidia. A Grid májusban indul, két előfizetési fokozattal és ingyen játszható címekkel. A kliensoldalon a Shield mikrokonzol végzi majd a dolgát, Android TV-alapokon.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 11:55
Jeffrey Snover, a Windows Server divízió főmérnöke először egy hónappal ezelőtt beszélt arról, hogy a Windows Server következő, 2016-ban megjelenő verziójából lesz egy lecsupaszított, alapvetően felhős környezetre optimalizált változat. Most kiderült az operációs rendszer kódneve – Nano – és néhány további érdekesség is.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 10:51
Nem gyakoriak az iparágat felforgató bejelentések még a legnagyobb kiállításokon sem. A Mobile World Congress minden évben tartogat érdekes újdonságokat, az igazán nagy dobásokból azonban kevés jutott az idei rendezvényre. Az okostelefonos piac stabilizálódni látszik, a fontosabb szereplők már a "következő nagy dologra" készülődnek.
Hírek » HWSW
Hírek
szerda, 2015. március 4. 09:00
Új, a támadások széles skálája ellen felvértezett, biztonságos okostelefont adott ki a Silent Circle. A Blackphone 2 számottevően nagyobb lett a korábbi modellnél, és erősebb hardvere mellett a cég szerint már Android 5.0-ra épülő PrivatOS-szel érkezik.
Hírek » HWSW
Hírek
kedd, 2015. március 3. 17:30
Igazán drámai eredményeket szolgáltatott a negyedik negyedév az okostelefon-piacot közelről figyelőknek. Mára egyetlen kérdés maradt: meg tudta őrizni vezető pozícióját a Samsung? A Gartner számai csattanós választ adnak a kérdésre, a piackutató szerint az Apple áll az első helyen.
Hírek » HWSW
Hírek
kedd, 2015. március 3. 15:33
Igaznak bizonyult a hétvégén szárnyra kapott pletyka, a még mindig gyengélkedő HP akvizícióval erősíti a legutóbbi negyedévben is visszaesést produkáló hálózati részlegét, és így hosszú távon az év végétől önálló cégként működő Enterprise üzletágát. Az Aruba Networksért a vállalat 3 milliárd dollárt fizet, és nagy reményeket fűz a felvásárláshoz.
Hírek » HWSW
Hírek
kedd, 2015. március 3. 13:55
A Google egy új analitikai eszközzel, és számos AdMobhoz érkezett frissítéssel szeretné még vonzóbbá tenni a az Androidot a játékfejlesztők számára.
Hírek » HWSW

15 cikk | 1 / 1 oldal