Hírek - Románia

   

Film
péntek, 2015. március 6. 08:00
Színház, western, történelem, irodalom, tökéletes fekete-fehér képek. Radu Jude Aferim! című remekműve sokrétű, és várhatóan nagy port fog kavarni.
Film » filmtett.ro
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 07:59
708 oldalas könyve a történelmi Bánságban még meglevő, vagy valaha létezett magyar emlékjeleket és emlékhelyeket mutatja be, színes fotókkal valamint régi képeslapokkal illusztrálva.
Kultúra » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:56
Még ebben a hónapban elkezdődhet az első hulladékégető építése Temesváron, miután két évig tartó huzavona után elhárultak az akadályok a több mint 60 millió eurós beruházás megvalósítása elől.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:53
Az oktatási tárca vezetője Sorin Mihai Cimpeanu ma a marosvásárhelyi orvosi egyetemre látogatott és részt vett a szenátus ülésén, amelyen az egyetem rektora évi beszámolót tartott.
Hírek » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:39
A képzésbe azokat vonták be, akik itthon keresik boldogulásukat, a legidősebb diákjuk hatvanéves – tudtuk meg a programot lebonyolító nagyborosnyói Bartha Károly Általános Iskola igazgatójától.
Hírek » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:37
A megyében folytatódik az európai uniós élelmiszercsomagok kiosztása, miután első körben 29 912 élelmiszercsomagot nem vettek át az arra jogosult személyek.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 07:33
A PNL megyei társelnöke nyilatkozatából kiderült, ez nem azt jelenti, hogy már nem kacsingat Bukarest felé valamelyik tárcavezetői tisztség irányába, mindkét lehetőséget számba veszi.
Hírek » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:30
A bűnszövetkezet 11 tagja, akiknek életkora 23-tól 49 évig terjed, temesvári és bécsi sztriptízbárok számára toborzott fiatal lányokat, akiket erőszakkal és fenyegetésekkel prostitúcióra kényszerítettek.
Magazin » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:28
Eredeti, két nap alatt leforgatható forgatókönyveket várunk, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak a tükör motívumához. A legjobb 9 ingyenes forgatókönyv-fejlesztői hétvégén vehet részt.
Saját Rovat » Erdély.Ma
Kultúra
péntek, 2015. március 6. 07:23
A március 15-i megemlékezés, illetve a következő olvasóköri ülés programját a szombatra tervezett RMDSZ-tisztújító közgyűlésen véglegesítik – tudtuk meg Lőrincz Matildtól, az Olvasókör egyik szervezőjétől.
Kultúra » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:21
Edwin Sebastian Marc arra buzdít, hogy a békés együttélés, az egymás kultúrája, hagyományai iránti tisztelet jegyében március 10-én minden magyar töltsön fel egy képet, melyen román ismerősét öleli és fordítva.
Magazin » Erdély.Ma
Saját Rovat
péntek, 2015. március 6. 07:12
"Március 10-én 17.30-ra várunk mindenkit a csíkszeredai Szabadság téri székely zászlóhoz, ahol emlékeznünk kell a székely vértanúkra. Ugyanakkor tiltakoznunk kell a jogtiprás ellen".
Saját Rovat » Erdély.Ma
Magazin
péntek, 2015. március 6. 07:05
Az olaj felében üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, késhegynyi pirospaprikával megszórjuk. Hozzátesszük a nagyobb kockákba vágott a húst, keveset pirítjuk, majd felöntjük meleg vízzel.
Magazin » Erdély.Ma
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Ismét benépesül Sepsiszentgyörgy főtere, szombaton és vasárnap hagyományos termékvásáron kínálják portékáik legjavát székelyföldi termelők és kézművesek. A Bodok Szálloda előtti térre a szervezők mintegy ötven vásárost várnak, akik újdonságot is hoznak: kóstolhatunk marcipános házi csokit, gyümölcsleveket, teákat és gyógy­növényeket, de akár üveglencséből készült ékszerek közül is választhatunk.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Az 1848-as korszaknak megfelelő lövegtalpra kerül Gábor Áron egyetlen megmaradt ágyúcsöve. Kovászna Megye Tanácsa tegnapi rendkívüli ülésén elfogadta Heves megye közgyűlésének ajándékát, 200 ezer forintot.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Rendkívüli ülésre gyűlt össze Kovászna Megye Tanácsa tegnap: határidőre határozatot kellett hozni a megyei szociális és gyerekvédelmi igazgatóság által megnyert, hátrá­nyos helyzetű közösségekből származó gyermekek és ifjak társadalomba való integrálásáról szóló pályázat életbe léptetéséről.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Egy nap alatt kétszer is Kovásznára látogatott Miklós (Nicolae) román királyi herceg. Kedden, Brassóból Háromszékre érkezve, első megállóhelye a kovásznai városháza volt, onnan indult Árkosra, ahol elindította az Edinburgh Hercege Nemzetközi Díj-programot. Majd újból Kovásznára autózott, találkozott a városvezetőkkel, ismerkedett a településsel. A herceget lenyűgözte a város, így nem mondott nemet, mikor arra kérték: vigye tovább Kovászna hírnevét, széles körben ismertesse az itteni gyógyturisztikai lehetőségeket.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Ötvenegy cumisüveget és egy sterilizáló berendezést adományozott kismamák egy csoportja a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház gyermekosztályának, a tegnapi átadáson a Kismamák 2012 internetes közösségi csoport tíz tagja vett részt.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
Két hónapos késéssel osztotta el az első félévi kulturális tevékenységekre szánt támogatásokat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. A januári és februári programokra azért nem jutott helyi pénzmag, mert az állami költségvetést tavaly december végén fogadták el.
Hírek » Háromszék
Hírek
péntek, 2015. március 6. 00:00
A pénzügyminisztérium zárolja azoknak az önkormányzatoknak a számláját, amelyek nem fizetik ki az ingázó pedagógusok utazási költségeit; július 1-jétől a takarítók, kapusok, karbantartók és gépkocsivezetők is számíthatnak fizetésemelésre; a pedagógusok és a kisegítő didaktikai személyzet a márciusi béremelés után szeptemberben kap újabb ötszázalékos emelést, a szakszervezetek 2016-ra és 2017-re újabb tíz-tíz százalékot javasolnak – tájékoztatott Nagy Gá­bor, a Tan­ügyiek Szabad Szakszervezetének háromszéki elnöke.
Hírek » Háromszék

429 cikk | 2 / 22 oldal