Zsoldos Rudolf- Nefelejts együttes

25 videó
Az oromhegyesi Nefelejts együttes 1981-ben alakult. A vajdasági zenekar 30 éve játszik délvidéki lakodalmakban, bálokban és egyéb rendezvényeken, ahol ezt a zenét igényli a közönség. Eljutottak már több külföldi fellépésre is. Zenéltek Ausztriában, Magyarországon és Romániában is. Több hanganyaguk megjelent már, amit nagyon szeretnek a Vajdaságban. Minden hétvégén játszanak, van amikor több fellépésük is van. A repertoárjukban vannak magyar nóták,baka nóták, népdalok, táncdalok, és mivel Vajdaságban nem ritka a vegyes lakodalom, így szerb dalok is.

Zsoldos Rudolf (Oromhegyes, Szerbia) vasesztergályos Lovagias tettek: Földművelő és fémesztergályosként a magyar népdal és műdalkincs határon túli éltetője és terjesztője. Szakmája mellett autodidakta módon tanulta meg a zenélést. Saját zenei aláfestéssel látja el mások szövegeit. Szabadidejében a vajdasági magyar közösségek példaértékű szórakoztatója. Húsz éve a település kántora, és harminc éve a Nefelejts Együttes énekese, harmonikása, tamburása és hegedűse. Együttese a vajdasági lakodalmas zenészek versenyének első helyezettje volt. Közel 5000 nótával és dallal számos magyarországi rendezvény sikeres főszereplője. „Határon túli magyar kultúra ápolásáért”

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

NEFELEJTS együttes - Surda dalaA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2014. július 24. Nézettség: 529

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal