Adam Lambert

14 videó - 1982
Adam Mitchel Lambert (Indianapolis, 1982. január 29. –) amerikai énekes, dalszerző és színész. Az American Idol nevű tehetségkutató verseny 2009-es, 8. évadjának 2. helyezettje. Lambert debütáló albuma, a For Your Entertainment 2009 novemberében jelent meg.
Tízéves kora óta színészkedik, ő játszotta Linus szerepét a You’re a Good Man, Charlie Brown című darabban a San Diegó-i Lyceum Theater-ben. Szerepelt a The Ten Commandments: The Musical-ben Val Kilmerrel a Kodak Theatre-ben. A Wicked című Broadway musicalben ő volt a helyettesítő színész Fiyero szerepére Torontoban, Chicagoban, San Fransiscóban és Los Angelesben. 2004 óta rendszeres fellépője a Zodiac Show-nak , melynek a Pussycat Dolls egykori tagja, Carmit Bachar a társalapítója. Szintén fellépett az Upright Cabaret-ben is.
dam Lambert első szólólemeze 2009. novemberében jelent meg For Your Entertainment címmel . Albuma készítésében olyanok működtek közre, mint Ryan Tedder, aki Beyoncé-val és Kelly Clarksonnal is dolgozott, Greg Wells, Katy Perry producere, Sam Sparro, Linda Perry, a slágergyáros Max Martin, Rob Cavallo és Dr. Luke. A lemezén szereplő dalok közül néhánynak olyan sztárok az írói/társírói, mint Lady Gaga, Pink, Matthew Bellamy (Muse) és Justin Hawkins (The Darkness). Lambert szólóalbumának hangzása nagyon változatos. Egy sokoldalú albumot, egy "rock-pop-elektronikus-dance cuccot" alkottak.
Debütáló kislemeze, a No Boundaries 2009. május 20-án jelent meg az iTunes-on Allen verziójával együtt.
Szívesen dolgozna együtt Slash-sel, az Idolbeli szereplésével kapcsolatban azt mondta, "Amikor Slash-sel dolgoztam, otthon éreztem magam." Slash is azt mondta, lehetséges köztük egy jövőbeni együttműködés. A Queen gitárosa, Brian May egy interjúban azt nyilatkozta, Lambertet is számon tartják, mint lehetséges frontembert együttesük élére. Valójában azonban nem merült fel komolyan, hogy Lambert álljon a Queen élére, de May ezzel a kijelentésével is ki szerette volna fejezni, mennyire elismeri Lambertet. A közös munkára azért esetleg lehet esély, ugyanis May és Lambert is azt nyilatkozták, szívesen dolgoznának együtt a jövőben. Slash és Brian May mellett Gene Simmons, a KISS frontembere is elismerően beszélt Lambertről. Közös produkciójukról beszélve azt mondta, "Adam fantasztikus volt. Erőteljes és vonzó személyiség."
A Rolling Stone magazinban megerősítette, valóban meleg. Azt mondta, azért nem jelentette ki korábban, mert mindig is nyitott volt, mindig felvállalta önmagát.
2009. június 19-én a Hi Fi Recordings és a Wilshire Records kijelentették, hogy kiadnák az On With the Show-t, egy összeállítást Lambert dalaiból, melyeket az American Idol előtt vett fel, amikor session zenészként dolgozott. Az albumból készült első kislemez a Want. Lambert később kiadott egy nyilatkozatot a 19 Entertainmenten keresztül, melyben a következőket mondta: "2005-ben, amikor a megélhetésért küzdő művész voltam, stúdió énekesként szerződtettek olyan számokhoz, amiket valaki más írt. Le voltam égve akkoriban és ez esélyt jelentett arra, hogy csináljak egy kis pénzt, úgyhogy megragadtam az alkalmat, hogy életemben először felvételeket készítsek egy profi stúdióban. A munka, amit akkor csináltam, semmiképpen sem tükrözi a zenét, amin jelenleg a stúdióban dolgozom." Az albumot végül Lambert beleegyezése nélkül 2009. november 17-én adták ki Take One címmel.
Az Idol óta több díjat is nyert: Young Hollywood Award "Az év előadója", Teen Choice Award "Reality/Variety sztár".
Lambert Idol utáni egyik első dala a 2012 című filmnek a főcímdala volt. A számot már megjelenése és a filmpremier előtt meghallgatta Brian May, a Queen gitárosa és elragadtatással írt róla blogján: "Kiváltságos vagyok, hogy hallhattam ezt a számot, amit Adam Lambertnek írtak... ez egy dal egy hamarosan megjelenő filmhez, a 2012-höz. Azt kell mondjam, teljesen kiütött... igazán szenzációs. Sőt, nyilvánvalóan number one sláger lesz, bármelyik bukméker megőrülne, hogy fogadhasson rá. Nem viccelek, én nem olvadok el egykönnyen a férfi énekesektől... de Adam hangja magában foglal mindent, érzékenységet, mélységet, érettséget és elképesztő terjedelmet és erőt, amitől világszerte le fognak esni az állak. Ez egy elképesztő előadás. Semmi kétség. A Rock világának van egy fényes új csillaga." Később, a 2011-es MTV EMA díjátadón együtt is zenélt a Queen együttessel.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Idol Moments: Adam’s Second Idol Audition - New York City - AMERICAN IDOL XIV



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. január 29. Nézettség: 326

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal