Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 20 Ünnepi szentmise a Szent Teréz-székesegyházbanA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. augusztus 21. Nézettség: 541

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:48
Szabadkán délután ünnepi szentmisét mutattak be a Szent Teréz-székesegyházban, amelyet Kiss–Rigó László, Szeged-Csanádi megyés püspök celebrált. Az istentiszteletre a környező településekről is rengetegen jöttek. Emellett a vajdasági közjogi méltóságok is együtt imádkoztak Szent István államalapító királyra emlékezve.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:48
Harangszó jelezte a szabadkai ünnepi szentmise kezdetét. Rengeteg hívő gyűlt össze a Szent Teréz-székesegyház előtt.
Magda Gizella, Szabadka: „Hogy tartsunk össze. Én szerintem ez a legfontosabb. Mi magyarok vagyunk. Az én szüleim magyarok voltak. A nagyapám, az édesapám, az egész család. Azt üzenem továbbra is, hogy tartsunk össze.”
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:48
Az istentisztelet kezdetén a megszentelésre váró kenyérrel és gyümölcsökkel cserkészek vonultak az oltárig. A híveket Kiss–Rigó László köszöntötte. A szegedi megyéspüspök tömjénnel áldotta meg a szószéket.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:49
A szertartáson számos közéleti személy jelent meg. Hajnal Jenő az MNT elnöke elmondta, hogy ma is Szent István ínteleit szem előtt tartva kell élnünk.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:49
Hajnal Jenő, elnök, MNT: „Létrehozta a templomokat. A templomok köré a falvakat, a városokat. Mind mind arról szól, hogy, hogyan tud egy vidék, egy táj élettel, emberekkel, közösséggel megtelni. Nekünk ezt a közösséget kell újrateremteni. Megerősíteni hitében, bizakodásában, jövőjében.”
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:49
Becsület, tisztesség és kemény munka – ez államalapító királyunk hagyatéka – nyilatkozta Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség – Demokratikus Cselekvés Pártja köztársasági parlamenti frakcióvezetője. Hozzátette: „Meg kell ragadni a lehetőségeket.
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:50
Nem szabad feladni. Ki kell tartani. Szent István király 1000 év távlatából is azt üzeni nekünk, hogy a célokért megéri küzdeni. Azért a vízióért amit az emberek elképzelnek. Mi a közéletben résztvevők megpróbáljuk ehhez biztosítani a feltételeket.”
vasárnap, 2016. augusztus 21. 01:50
A tömeg ezt követően Palicsra ment, hogy részt vegyen az ökumenikus kenyérszentelésen.
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal