Szakrális földrajz - Balla Ede Zsolt - szent földrajz

Szakrális földrajz - Balla Ede Zsolt - szent földrajz

3 videó - 2012
Nyíregyházán 2012.április 16.-án azonos című könyvének bemutatóján készült felvétel. Könyvéből részlet:
" A szent földrajz (szakrális földrajz) bolygónk szellemiség és lelkiség szintű bemutatásával foglalkozik, a spirituális világ fizikai világunkra való rávetülésének rajzát adja. Finomanyagi (szupramateriális) és energetikai léte miatt minőségekkel, nem mérhető vagy számszerűsíthető adatokkal dolgozik. A szent földrajz a "láthatatlan világ" energiarendszereit és működését vizsgálja a téridőben, a szellemi szintről (Teremtőtől) érkező életerő eloszlását az anyagi világba és vissza. A szakrális földrajz világa hasonlatos az ezoterikus iskolák energiamezőkről (auráról, csakrákról, energiavezetékekről, meridiánokról vagy akupunkturális pontokról) szóló tanításaihoz. A világegyetemet élő mindenségként kezeli, és az élő mindenségben a Földet élőlénynek tekinti.Miként a természetben élő népek vallanak róla: a folyók az Ő erei, a talajok a bőre, a kőolaj, kőszén a zsírja, stb.
Fontos különbség az ezoterikus iskolák és a szent földrajz között a LÉPTÉK. Míg az első az egyéni üdvözülés, a szent földrajz a közösségi üdvtörténet síkján közelíti meg a létezést.
A szent földrajz szemlélete teljességre törekvő (holisztikus). Állítja a látható és láthatatlan világ egységét, szétválaszthatatlanságát, a dolgok minden szinten való szoros összefonódását. Minden műveltség tudja, hogy az ember nem csupán hús és vér, hanem test-lélek-szellem hármasságának (harmóniájának) egysége. "

A föld rajza és a tér képe -- Beszélgetés Balla Ede Zsolt, szentföld kutatóval
SZENT FÖLDÜNK RAJZA Szakrális földrajz 1.Balla Ede Zsolt Nyíregyházán.mpg
SZENT FÖLDÜNK RAJZA Szakrális földrajz 2. Balla Ede Zsolt Nyíregyházán.mpg

 
   

A föld rajza és a tér képe -- Beszélgetés Balla Ede Zsolt, szentföld kutatóvalA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: szombat, 2012. április 21. Nézettség: 1,146

Tetszik