Bakos Attila

Bakos Attila

14 videó
Bakos Attila író, filozófus, több mint húsz éve kutatja a magyar őshagyomány közel-keleti (Sumér és Egyip­tom) és Óind kapcsolatait. Idővel Kőrösi Csoma Sán­dor lépte nyomát kutatva arra a meggyőződésre jutott, hogy a formai, történelmi kutatáson túl az átélhető, megvalósítható lelki hagyomány tartalmi feltárása, ha lehet még fontosabb. E két cél – a világi és spirituális – elérése érdekében védikus vaisnava-brahmin tanulmá­nyokat folytatott. Első lelki mesterétől Sríla Bhakti Abhay Náráyan Szvámítól (1954-1993) 1987-ben vaisnava-brahmin avatást kapott. Mesterével 1992 karácsonyán elhatározták egy olyan könyv jövőbeni közös megalkotását, mely a föntebb felsorolt törté­nelmi és spirituális nemzeti hagyatékok magyarsággal való megismertetésének megfelel. Szvámi Náráyan azonban 1993 februárjában tragikusan fiatalon eltá­vozott.

A megörökölt nehéz feladat végrehajtásához Bakos Attila a tapasztalt indiai mester Ácsár­jadéva Bhakti Szundar Góvinda Szvámí segítségét kérte, aki 1995-ben megerősítette brahmin (értsd pap-tanár) szentelését és a megörökölt lelki feladat befejezésében inspirálta. A kötet végül 2004-ben A Duna Evangéliuma címmel megjelent.

Az idős mester kérésére közel tíz éve a történelmi Magyarország egész területén előadásokat tart a magyar őstörténet és a védikus, brahmanikus hagyo­mány vonatkozásairól. A személyesebb kapcsolat­tartás és a védikus, valamint a magyar szakrális ha­gyomány hatékonyabb kárpát-medencei bemutatása, tanítása érdekében 2003 Karácsonyán megalakította a Magyar Bráhmana Missziót.


FORRÁS: MANDALA-VÉDA KFT

Bakos Attila - A Duna Evangéliuma
Bakos Attila - A Duna evangéliuma
Bakos Attila - A Jelenések könyvének hétpecsétes titka
Bakos Attila - A magyar és egyetemes Nimrud Ősatya hagyomány
Bakos Attila - Magyarország harmadik szemmel
Bakos Attila - Tudakozódás a Brahman felől
Bakos Attila / A Duna Evangéliuma
Bakos Attila / A Duna evangéliuma / A magyar őstörténet és önmegvalósitás
Bakos Attila / A választás szabadsága, mint az emberi értelem tünete
Bakos Attila /Hogyan kezdődött az élőlény anyagi élete?
Bakos Attila / Magyarország harmadik szemmel
Bakos Attila / Tudakozódás a Brahman felől
Bakos Attila: Magyarország harmadik szemmel 1/1 - őstörténeti előadás
Bakos Attila: Magyarország harmadik szemmel 1/2 - őstörténeti előadás

 
   

Bakos Attila - A Duna EvangéliumaA videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide

« Előző
Létrehozás dátuma: kedd, 2012. december 11. Nézettség: 3,204

Tetszik 1 Tóth Imre kedveli
Tóth Imre