Szigeti Edit


festőművész

 
   

Szigeti Edit

Szigeti Edit

szürrealista stílusban fest, de a neoklasszikus és kubista irányzat is közel áll a szívéhez, és néha az absztrakt irányába is elkalandozik.

Képzőművészeti tanulmányaival párhuzamosan, gitározni tanult, és a zenével is behatóan foglalkozott. Huszonévesen, mint zeneszerző, szólógitáros és énekes bejárta a világot. A Generál, Gemini és a Vadmacska női zenekarral sokat szerepelt, mint a hazai és a külföldi közönség előtt. Musicalt irt, könyv illusztrációkkal foglakozott és ismert rock zenekaroknak tervezett plakátokat, lemez és CD borítót. Zenei élményei gyakran visszaköszönnek ránk festményeiből.

1982-től 93-ig Los Angelesben élt, ahol Beverly Hills számos ismert és patinás galériájában rendeztek képeiből kiállítást. Hazatérése után Budapesten Szegeden, Németországban és Svájcban állította ki munkáit.

Művészete képzeletbeli lények mesebeli világába vezet. Festményei egy láthatatlan kaput nyitnak meg a fantázia színes és titokzatos birodalmába. A misztikum és a jövőbelátás csodái jellemzik műveit. A tudományos fantasztikus irodalom, science fiction hatása is gyakran megtalálható, erotikus hangulatú képeiben. Művei az űr végtelenségéről és az emberi lélek halhatatlanságáról szólnak.Forrás:
www.szigetiedit.hu


Képek