Hozzávalók:
- 2 db keményebb körte
- 40 dkg étcsoki
- 20 dkg vaj
- 4 db tojás
- 20 dkg cukor vagy barna cukor
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg liszt
- 17 dkg fehércsoki
- 1 rúd vanília
- 2 rúd fahéj
- koriander
- só
Elkészítés:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, és formás, vékony szeletekre vágjuk. Egy lábosba annyi vizet engedünk, hogy épphogy ellepje a körtéket, ízesítjük vaníliával (nem kikaparva, de félbevágva), a 2 rúd fahéjjal, kevés korianderrel, és 15 percig főzzük.
Az étcsokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk. A tojásokat a cukorral kétszeresére felverjük, majd ebbe öntjük folyamatos keverés mellett a picit megsózott olvasztott csokit. Ezután a lisztet és a sütőport keverjük óvatosan a masszához.
Kivajazott tűzálló tálba öntjük a masszát, a tetején szépen elrendezzük a körtéket és az apróra vágott fehércsokit.
170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük. A tűpróbánál maradjon a fogpiszkálón kis massza, akkor jó. Ha kivettük a sütőből, ne akarjuk azonnal felszeletelni, várjuk meg, míg kicsit hűl, azzal keményedik is!