Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Trüffeltorta feketén-fehéren

Trüffeltorta feketén-fehéren

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 2 evőkanál napraforgó olaj
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
  • 3 dkg keményítő

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki
  • ribizlilekvár

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 kanál olaj

Elkészítés:

A tojást és a cukor alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.

Megsütjük, két lapba vágjuk.

A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt 2 adagban, 3-2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és legalább 6 órára hűtőbe tesszük.

Ha már jó hidegek, kemény habot verünk belőlük.

Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, megkenjük ezt is lekvárral, ráhalmozzuk a fehércsokis krémet, és bekenjük az oldalakat is. Fahéjjal megszórjuk.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,232

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik