Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csokis gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel

Csokis gyümölcskenyér aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg Rama margarin
  • 3 tojás
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet szerecsendió
  • 5 dkg csoki
  • 10 dkg aszalt gyümölcs
  • 1/2 narancs kifacsart leve
  • reszelt citrom- és narancshéj

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport összeszitáljuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor harmadával felverjük. A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd felhabosítjuk a puha margarinnal is. Beletesszük a narancslevet, a kakaót, a fahéjat, a szerecsendiót, majd a sütőporos lisztet. Végül óvatosan, kanalanként adagolva beleforgatjuk a tojásfehérjét. Hozzákeverjük az összetört csokit, az aszalt gyümölcsöket (én most ananászt és sárgadinnyét használtam), és a citrom- és narancshéjat.

Sütőpapírral bélelt formába öntjük, előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. október 12. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,723

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik