Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- kevés sütőpor
A krémhez:
- 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
- 2,5 dl meggylé
- 1 dl víz
- 25 dkg Rama margarin
- 20 dkg porcukor
- kimagozott meggy (befőtt is lehet, ízlés szerinti mennyiségben)
A habhoz:
- 2 csomag tejszínhabpor
- 3 dl tej
- 1 csomag habfix
Elkészítés:
A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral, a liszthez hozzákeverjük a kakaót és a sütőport, majd lassan a tojásos-cukros masszába keverjük. Majd ebbe a keverékbe óvatosan, hogy ne törjön össze, beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Előmelegített sütőben sütjük. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Addig a krémhez a vaníliás pudingot a meggylével és a vízzel felfőzzük, ezt is hűlni hagyjuk. A margarint a porcukorral kikeverjük, és a kihűlt pudingos krémhez keverjük, majd a végén ízlés szerinti mennyiségű meggyet keverünk a krémbe. A krémet a piskótára kenjük.
A tejszínhabport a tejjel először alacsony fokozaton keverjük, egy kis idő elteltével beleöntjük a habfixet, és magas fokozaton keverjük tovább a kívánt állagig. Kiveszek a kész habból egy kis pohárba és megszínezem étel színezővel. A kész fehér habot a krém tetejére kenjük, aztán vékonyan és óvatosan a színezett habot. Villával lehet csíkozni.