Hozzávalók:
kb. 50 apró perechez:
- 10 dkg hideg vaj apró forgácsokra reszelve
- 5 dkg frissen darált mák
- 5 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg rétesliszt
- 3,5 dkg kukoricakeményítő
A csokoládémázhoz:
- 6 dkg fehér csokoládé
- 1 dkg vaj
Elkészítés:
A porcukrot és vaníliás cukrot egy nagyobb keverőtálba mérem, a vajat nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem, habosra keverem. Hozzáadom a mákot, a tojásfehérjét, majd kanalanként a keményítővel elegyített lisztet. A krémes masszát vékony csillagcsőrrel felszerelt habzsákba szedem, egy sütőpapírral borított nagy tepsire egymástól kb. 1,5 cm-es távolságban 3,5 cm-es pereceket formálok.
175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Rácson hagyom hűlni őket. Közben vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, hozzáadom a vajat, egy kenőecset segítségével minden perec egyik oldalát megmártom a csokoládéban.