Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Mákos perecek – fehér csokoládéval

Mákos perecek – fehér csokoládéval

Hozzávalók:

kb. 50 apró perechez:

  • 10 dkg hideg vaj apró forgácsokra reszelve
  • 5 dkg frissen darált mák
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg rétesliszt
  • 3,5 dkg kukoricakeményítő

A csokoládémázhoz:

  • 6 dkg fehér csokoládé
  • 1 dkg vaj

Elkészítés:

A porcukrot és vaníliás cukrot egy nagyobb keverőtálba mérem, a vajat nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem, habosra keverem. Hozzáadom a mákot, a tojásfehérjét, majd kanalanként a keményítővel elegyített lisztet. A krémes masszát vékony csillagcsőrrel felszerelt habzsákba szedem, egy sütőpapírral borított nagy tepsire egymástól kb. 1,5 cm-es távolságban 3,5 cm-es pereceket formálok.

175 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt világosra sütöm. Rácson hagyom hűlni őket. Közben vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, hozzáadom a vajat, egy kenőecset segítségével minden perec egyik oldalát megmártom a csokoládéban.

             
Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. október 24. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 1,245

Forrás:
www.mindmegette.hu


   


Tetszik