Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 

Csodapalacsinta

Csodapalacsinta

Hozzávalók

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 1 cs csokis pudingpor
  • 1 cs puncs pudingpor
  • 20-25 db vékony palacsinta
  • 1 ü magozott meggybefőtt
  • 1 cs babapiskóta
  • 1 főzet kávé
  • 1 rum aroma
  • 7evőkanál cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 l tej
  • instant kakaó

Elkészítés

1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával. A babapiskótát beleforgatjuk és a forma alját kirakjuk vele úgy, hogy ne legyen köztük hézag.

2.A vaníliás pudingot 3 evőkanál cukorral megfőzzük a 1/2 l tejben és a piskótára öntjük. A palacsintákat megszórjuk kakaóval, feltekerjük, majd még egyszer feltekerjük csiga formában és a puding tetejére rakjuk. Kívülről haladunk befelé.

3.Ha kész, akkor megfőzzük a csokis pudingot 3 evőkanál cukorral 1/2 l tejben és a palacsintára öntjük.

4.A meggyet leszűrjük, elosztjuk a puding tetején és megszórjuk fahéjjal. A meggylében, (ha nincs, akkor 1/2 l vízzel pótoljuk), megfőzzük 1 evőkanál cukorral a puncspudingot és a meggy tetejére öntjük, majd pár órára a hűtőbe tesszük.

Szerkesztés dátuma: péntek, 2013. január 11. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,666

Forrás:
www.sutigyar.hu