|
Spenótos széles metélt 500 gr
Energia: 1255 kJ (300 kcal)
Összetevők: durumbúzaliszt, spenótpüré, fokhagymapor, parajdi só, bors Tiszta tömeg: 500 g, 1 kg 30 % spenóttartalommal, teljes fűszerezéssel (fokhagyma, parajdi só, bors) , tojást nem tartalmaz. Forró tejszínes sajtmártással, sajttal, tejföllel, tésztasalátaként Főzési idő : 3-4 perc Száraz, hűvös helyen tartandó! 1. Natúr spenótos széles metélt pestoval. A natúrt választottam, mert a pesto eleve egy markáns ízvilág. A tésztát megfőztem sós, kevés olíva olajos vízben, újraforrás után kb 4 percig, így kicsit félpuha maradt. Lecsöpögtettem, nem öblítettem le (!) és egy tálban összekevertem a pestoval. Kész pestot használtam a gyorsaság kedvéért, de akinek van ideje kedve készítse maga, mert az a legfinomabb. Pesto házilag Hozzávalók: ● 10 dkg friss bazsalikom ● 2 dl olívaolaj ● 8 dkg parmezán sajt ● 6 dkg fenyőmag ● 4 gerezd fokhagyma ● só, bors A fenyőmagot megpirítjuk, halványbarnára. A fokhagymát az olívaolajban. Majd az összes hozzávalót mozsárban összedolgozzuk. Ízlésnek megfelelően a tésztához kell keverni. Tálaláskor én a Kisasszondi Sajtmanufaktúra két éves érlelésű kemény sajtját forgácsoltam rá, biztos ami biztos. :) 2. Teljes fűszerezett spenótos orsó tészta paradicsomos cukkinis raguval. A raguhoz: 1 darabolt paradicsom konzerv 1 kicsi paradicsom püré 2 kisebb cukkini 1 piros kaliforniai paprika 2 gerezd fokhagyma olívaolaj, só, bors, bazsalikom, oregáno, cukor A paprikát apró kockára vágom és az olajon megpirítom (a paprika erezetét kivágom, mert megkeseredhet) vigyázva, hogy meg ne égjen. Ha szépen összefonnyadt, hozzá teszem a felaprított fokhagymát, majd ha az is kicsit megpirult, borsozom és mehet hozzá a felaprított cukkini. Megdinsztelődik és hozzáöntöm a darabolt paradicsomot és a paradicsompürét is. Ízlés szerint fűszerezem és egy pici cukrot teszek hozzá. Összefőzöm pár perc alatt. A tésztát kifőzöm sós, olívaolajas vízben. (Lehet bátrabban használnia sót, mert bár teljes fűszerezett a tészta és tartalmaz parajdi sót, de elbírja a főzővíz is.) Újraforrás után 3 percig főztem. (Így puha lett, az olaszok szerint már szétfőzött, tehát lehet elég lesz neki majd a kétkét és fél perc is. Az orsó máshogy fő, mint a metélt!) Lecsöpögtettem, nem öblítem le (!). Összekeverem a raguval és lehet is tálalni. Itt sem maradt el az érlelt kemény sajtforgács! :) Mindkettő tésztaétel nagy sikert aratott a Családban!
Ismertetők és megjegyzések
|