Egy testben tíz lélek


Egy testben tíz lélek

Egy testben tíz lélek.

  

Előbb ez elolvasandó:

 

http://index.hu/tudomany/2015/11/22/egy_szemelyisegzavaros_vak_no_kepes_latni_ha_masnak_kepzeli_magat/

 

Amikor az emberi idegrendszer felépítésére voltam kíváncsi, a Wikipédia oldalán feltűnt egy ábra, amely az idegrendszer vázlatos felépítését mutatja be:

 

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/1a/Nervous_system_organization_hu.svg/1277px-Nervous_system_organization_hu.svg.png

 

Pontosabban az tűnt fel, hogy a fel- és leszálló idegi pályák közé helyezhető tudat nincs említve, mintha semmi köze sem lenne a tudatnak a központi idegrendszerhez, az agyhoz. A tudat és az agy idegsejtjeinek kapcsolatát nem tudja a tudomány megragadni és ez úton bizonyítani. Egyszerűbben: a test és a tudat/lélek kapcsolata nincs bizonyítva, idegsejtek csak idegsejtekkel vagy hormonális rendszerrel vannak kézzelfogható kapcsolatban.

 

Korábban tudtam azt, hogy az állatok örökítőanyaga kapcsolatban van a szóba jöhető tudatukkal, mivel tudat útján rögzül egy szükséglet a test megváltoztatására, amelyet a darwinizmus olyan egyszerűen alkalmazkodásnak nevez, de ezt a szükségletet még is csak a géneknek kell rögzíteniük és kódolniuk. Ennek legkézenfekvőbb esetét a delfinek jelentik számomra. Ők a többi emlőssel együtt a tengerekben alakultak ki egysejtűekből – állítólag – végig járva az evolúció útját a kétéltűekig, hogy aztán kb. négyszáz millió évvel ezelőtt ,,partra szállva” emlősként folytassák.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_%C3%A1llatok_evol%C3%BAci%C3%B3ja

 

Addig azonban vízi életmódnak megfelelően fejlődtek, és primitív uszonyszerű végtagokat kódoltak örökítőanyaguk, mert azokra volt szükségük. A szárazföldi életükben tettek szert a cetek tüdőre és szárazföldi mozgásra alkalmas végtagokra. Akkor szárazföldi életmódra álltak át a gének, míg a cetek visszatérésekor a tengerekbe az uszonyok további fejlődését kívánta meg az örökítőanyagtól. Hasonló a helyzet azzal is, hogy azonos génekkel rendelkező szülők utódai billiónyi-félék lehetnek. Billiónyi lélek lehet gazdája  azonos génekből származó testnek.

 

Ezekre a kérdésekre nem adott még választ a tudomány, de nagy igény nem is volt rá. Pedig a test és a lélek többféleképpen megnyilvánuló elkülönülése érdekes téma sok ember számára. A halálközeli élmények csak is a test és a tudat különbözőségére épül, különben nem lehetnének halálközeli élmények, a tudat utazásaival az alagútban, találkozásaival az u.n. fénylénnyel, stb.

A rózsakeresztesek még messzebb mennek, amikor a mikrokozmosz tükörszférájának lényeiről beszélnek. Ezek a lények tulajdonképpen előző karnációban létező de enyészet útjára került énünk maradványai lennének, amelyek, amelyek bizonyos mértékben még uralkodnak a testünkön. Akkor kerülnek szóba ilyen extrémnek látszó dolgok, amikor egy elmélet vagy hitrendszer mélyebben kezdi tárgyalni a lélek/tudat és a test kapcsolatát. Ezek után meg sem kottyant egy testben tíz lélekről olvasni. Hogy ez a téma ráadásul tudományos területről induljon el, azt annak vettem, hogy maga a tudomány is csak értetlenkedve és magyarázkodva, de semmiképpen sem értve áll az ilyen esetek előtt. Pedig ha van egy ilyen eset, akkor voltak és lesznek következők is.

A test és a lélek ennyire különálló élete annyira lehet reális, mint amennyire a Nap ,,mozgása” az égen. Amely látszólagos ugyan, de azért igaz is.

 


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2015. november 22.
Nézettség: 451


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: