Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 20 Migránsválság: Új szabályok az Égei-tengeren



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. március 20. Nézettség: 282

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. március 20. 19:47
Életbe léptek az Égei-tengeren az új szabályok, amelyekről a brüsszeli csúcson egyezett meg az Európai Unió Törökországgal. Az új szabályok értelmében azokat a migránsokat, akik nulla óra után érkeznek meg a görög szigetekre, azonnal visszafordítják Törökországba. Azt azonban még nem tudni, hogy a gyakorlatban ez hogyan fog megvalósulni.
vasárnap, 2016. március 20. 19:47
Már éjfél előtt elkezdték kiüríteni a görögök a szigeteket. Az ország belsejébe viszik azokat, akik a zárás előtt már ott voltak. Így választják külön azokat, akik éjfél előtt jöttek, és azokat, akik éjfél után.

Az összes kompot a szigetekhez vezényelték. Az M1 aktuális hírcsatorna tudósítója szerint a legnagyobb komp háromezer ember szállítására képes.

Már most több tízezer migráns tartózkodik az ország belsejében, az ő ellátásuk sem megoldott, ezért hatalmas gondot okozhat újabb több ezer ember érkezése. A görög közszolgálati rádió szerint több száz menekültet már átszállítottak éjszaka a Pireusz kikötőjébe Leszbosz és Híosz szigetekről.
vasárnap, 2016. március 20. 19:48
Az Európai Unió és Törökország közötti migrációs egyezménytől azt várják, hogy Ankara lezárja a Görögországba vezető tengeri utat, amelyen tavaly egymillióan érkeztek. Mindazokat, akik vasárnaptól illegálisan érkeznek Törökország felől a görög szigetekre, vissza fogják küldeni Törökországba. A török miniszterelnök a pénteki EU-csúcs előtt azt mondta, számukra a menekültválság megoldása nem alku kérdése. „Törökország számára a menekültválság megoldása nem alku kérdése, hanem az értékek, a humanitárius értékek, valamint az európai értékek kérdése. Törökország eddig 2,7 millió menekültet fogadott be anélkül, hogy bárkitől jelentősebb támogatást kapott volna.”
vasárnap, 2016. március 20. 19:48
Az EU-török megállapodás része az is, hogy az EU-nak minden egyes Törökországba visszafogadott migránsért cserébe be kellene fogadnia egy szíriai menekültet közvetlenül Törökországból. Ebben azok élveznének elsőbbséget, akik korábban nem próbáltak meg illegális úton eljutni a kontinensre.
vasárnap, 2016. március 20. 19:48
A pénteki EU-csúcson sikerült tisztességes egyezményt kötni a menekültválság jelentette költségek és terhek megosztásáról – vélték a tárgyalófelek. Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „Az volt a lényeg, hogy ez egy olyan rendszerben történjen, amiből nem következik, hogy Magyarország bárkit be kellene fogadjon, akit ő nem akar. Tehát semmilyen kötelező bevándorló elem nem szerepel a dokumentumban.”
vasárnap, 2016. március 20. 19:49
Törökország mellett a nyugat-balkáni országok is fontos szerepet játszanak a migrációs válság megfékezésében – mondta az Európai Tanács elnöke Brüsszelben. Donald Tusk: „Zárva kell tartani a nyugat-balkáni útvonalat, és visszaállítani a schengeni rendszert. Többi között, az államvezetők együtt kell, hogy működjenek a nyugat-balkáni országokkal, a migrációs válsággal szembeni harcban.”
vasárnap, 2016. március 20. 19:49
Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök elmondta, 2300 szakértőt várnak Görögországba, akik részt vesznek a regisztrálásban és a menekültstátusz iránti kérelmek gyorsított elbírálásában. A mostani megállapodás átültetése a gyakorlatba elegendő személyzet hiányában csak a következő napokban indulhat meg.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága most azzal számol, hogy a balkáni útvonal lezárása “robbanásszerűen” hathat a Földközi-tengeren zajló átkelésekre.

A német titkosszolgálat arra figyelmeztette az olasz hatóságokat, hogy a balkáni zárás után júliusig kétszázezres tömeg kelhet át a Földközi-tengeren.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal