A palackozott víz története

2 videó - 2010
Hogyan lehet eladni a vízet, hiszen ingyen van?! EGYSZERŰ: Igényt kell rá gyártani. A 1970-es években nagy ötlettel rukkoltak elő az üdítőital gyártok, palackozott vízet fognak eladni az embernek, persze akkor ezen sokan nevettek, és csak egy múló szeszélynek gondolták, de napjainkban ott tartunk, hogy Amerikában 500 millió palackozott vízet vásárolnak meg minden héten...
...mi a palackozott víz története?
A dokumentumfilm nyolc percbe sűrítve mutatja be, hogyan szabotálja a palackozó ipar a csapvizet és használja reklámjaiban a csábító, hegyvidéki képeket, tiszta környezetet, az egészséges életet, hogy elfedje a háttérben meghúzódó műanyag hulladékhegyek termelését.
A kisfilm feltárja a palackozó vállalatok támadásait a csapvíz ellen és a csábító, környezetbarát reklámok bevetését, amivel a vele járó műanyaghulladék hegyeket tusolják el. A film arra kér mindannyiunkat, hogy térjünk vissza a csapvízhez. És ne csak úgy, hogy kerüljük a palackozott vizet, hanem, hogy támogatjuk a tiszta, mindenki számára elérhető vízért tett beruházásokat is.

Annie Leonard filmje

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Annie Leonard filmje * A palackozott víz történe



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2012. augusztus 9. Nézettség: 299

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal