Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Kávéházidéző - ünnepel a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. április 7. Nézettség: 216

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. április 7. 19:10
Kávéházidéző elnevezéssel ünnepelték ma a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium iskolanapját. A tanulók több Szabadkához kötődő híresség életét dolgozták fel.
csütörtök, 2016. április 7. 19:10
Minden évben a gimnázium egy téma köré építi fel az iskolanapját. Ilyen volt az elmúlt években a Csáth szoba, Kosztolányi száz méteres sálja, Szabadka meghalt, eltemetett folyóinak története. Az idén a Repülő Vucsidol témát választották. Poborai Örs, diák, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium: „Az iskolán belül több részre osztottuk fel, különböző szabadkai hírességek életét. Mindenki egy külön szobán dolgozott, amit felosztottunk az iskolán belül. Én a Székely Tibor életének a szobájának a megtervezésében vettem részt. Mindegyik szobán keresztül próbáltuk bemutatni az adott személy életét, életútját.”
csütörtök, 2016. április 7. 19:11
A diákok szeretik ezeket a programokat, hiszen bemutathatják a kreativitásukat, részt vehetnek a kutató munkába. Lajkó Fanni, diák, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium: „Mindegyik része tetszett nekem, ugyanis tényleg fontos embereket mutatott be, akik hatással vannak a mostani művészetekre, valamint például az utazásaikkal is nagyot értek el.”
A tanulók több Szabadkához kötődő híresség életét dolgozták fel. Mint például Szárits Jánosét, Vojnich Oszkárét, Lugosi Béláét, vagy Székely Tiborét.
csütörtök, 2016. április 7. 19:12
Varga Anikó, igazgatónő, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium: „Az idén a Repülő Vucsidol témát választottuk. Ugye tudni kell a témáról annyit, hogy Csáth Géza, Munk Artúr és Kerekes Emil írták ezt a történetet. Szabadkáról írták, a szabadkai polgárokról, mikor egyetemisták voltak még. Nevén nevezték az embereket és folytatásban jelentették meg ezt a szabadkaiakról szóló történetet. Mi azt a lehetőséget, apropót használtuk ki ezzel az alkotással kapcsolatban, hogy mivel befejezetlen mű, akkor mi ezt a befejezetlenséget a magunk egyéni módján megpróbáltuk folytatni, ugyanígy Szabadkáról szerettünk volna elmondani, egy kicsi ironikus egy kicsit hangulatos stílusban.”
csütörtök, 2016. április 7. 19:12
A tanulók egy saját lapot is szerkesztettek Bácskai Times címmel, amelyben saját, főként a kultúrával kapcsolatos írásaik szerepelnek. Az iskola munkássága itt még nem ér végett hiszen jövő héten egy kiállításra készülnek.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal