Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 08 22 Megkezdődött a XV. Interetno fesztivál



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. augusztus 24. Nézettség: 301

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. augusztus 24. 14:27
A Halas táncegyüttes és a kalocsai népművészet képviselői mutatkoztak be az Interetno fesztivál első napján. A Ravnica zenekar a Világzenei kisszínpadon, a Night Cruisers Band pedig a Népkörben szórakoztatta a közönséget. A nyitóceremóniát keddre halasztották.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:28
Nem kedvezett az időjárás a fesztiválozóknak. A lehűlés és az eső ellenére az Interetno fesztivál első napjára tervezett programokat a nyitóceremónia kivételével ugyan mind megtartották, de a standok fele ki sem nyitott, a látogatottság pedig gyér volt.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:28
Bodrogi Hajnalka, rendezvényszervező: „A kisszínpadon előrelátott eseményeket szeretnénk megtartani, rövid táncos bemutatót, megnyitjuk a gasztro-részt, hogy ne legyen eseménytelen ez az első nap.”
A Kalocsai Hagyományőrző Egyesület gazdag népviseletben mutatta be a néptánc- szakosztály koreográfiáit. A hagyományos kalocsai hímzés, ami a Szellemi kulturális örökség részét képezi, a viseletben és a pingálásban is fellelhető.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:28
Kovács Istvánné vezető, Kalocsai Hagyományőrző Egyesület: „A mi környékünkön szokás volt a falat népi motívumokkal díszíteni és gyakorlatilag a pingálás az falfestést jelent.”
szerda, 2016. augusztus 24. 14:29
Az Interetno fesztivállal egy időben és egy helyszínen mutatták be
Molnár Edvárd legújabb fotósorozatát, a Nice to meet you projekt keretében. Az európai támogatottságú program a migránshullámmal foglalkozik, bemutatva a folyamatot a vándorló gyerekek szemszögéből.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:29
Polyákovity Izabella, projektszervező: „Az Interetno fesztivállal úgy köthetjük ezt az európai uniós projektumot, hogy egy időben szerveződik. Hiszen ennek a projektnek a lényege, hogy minél több emberhez eljusson ez a téma és mindenki megismerje ezeket a gyerekeket, akik végigvonulnak Európán.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:29
Az esőnap miatt az Interetno fesztivál nyitó ceremóniáját keddre halasztották, ahol hét vendégegyüttes és természetesen a Népkör Magyar Művelődési Központ táncegyüttese is bemutatkozik majd.
szerda, 2016. augusztus 24. 14:30
A KEDDI NAP AZ MÁR FANTASZTIKUS VOLT..........TELT HÁZ !!!!!!!!!!!!
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal