Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Fokozott határvédelem a szerb-magyar-román hármashatáron



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. szeptember 13. Nézettség: 260

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. szeptember 13. 18:30
A szerb rendőrség drónokkal, a román csendőrség helikopterrel, a magyar belügyi szervek pedig hőkamerákkal fésülik át a határszakaszt. Az ellenőrzések szigorúak, de az illegális bevándorlók szinte naponta próbálkoznak határsértéssel.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:30
Drónnal fésülték át a Rábé mentén húzódó határövezetet a szerb rendőrök hétfő este. A migránsok legtöbbször a kukoricatáblák között rejtőznek. Olyan is volt, aki a magas fűben próbált elbújni a határőrök elől. A mező közepén még mindig ott áll az egykori katonai megfigyelőhely. Mára egyedül a helyiek szoktak felmászni a magaslesre. Madártávlatból térkép a táj.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:30
Operatőr kollégámmal feljöttünk ide a régi őrtoronyba. Régen a segítségével pásztázták a határt. Mára már használaton kívül van, de innen már jól látható a migránsok vonulási iránya. A helyiek azt mondják, hogy az őrtorony talapzatánál lévő bunkerben is éjszakáztak már migránsok.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:31
A falu központján is szinte naponta átjárnak a bevándorlók. Nović Erzsébet, arra panaszkodik, hogy az ő portájára is sokszor bejönnek az idegenek. Van, hogy a hátsó udvarának melléképületeiben éjszakáznak. „Itt láttam a kert végében, a másik házban. A kertbe nem nagyon merünk kijönni. Van mikor negyvenen, van mikor tízen jönnek. Nappal is jönnek. Tartunk tőlük. Nem tudnak átjutni, úgyhogy csak visszakerülnek.”
kedd, 2016. szeptember 13. 18:31
A migránsok többsége a temetőben pihen meg – mondja Makra Péter. „Vesznek vizet, megmosdanak. Épp ma is voltak egy páran.” Majdány-Rábé helyi közösség tanácselnöke, arról is beszélt, hogy a román biztonsági erők helikopterrel is figyelik a hármashatár román oldalát. A szigorítások miatt szinte lehetetlen átjutni az Európai Unió területére – tette hozzá. „Volt itt aki kérdezte, hogy miért nem mennek arra? A románok lőttek. Most, hogy rájuk lőttek-e? Én hallomásból mondom, azt is amit mondanak. Nem csak egy mondta. Kérdezték ezt tőlük, de arra nem mennek, mert a románok talán lőnek. Helikopter van, meg ott a románoknál is erősített a határvédelem. Ugyanúgy, ahogy a magyar szomszédoknál is.”
kedd, 2016. szeptember 13. 18:31
A fokozott ellenőrzések ellenére is, szinte naponta fülelnek le határsértőket a hármashatáron Szerbia, Magyarország és Románia határőrei.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:31
A szerb-román-magyar hármashatáron, ahol véget ér a fizikai határzár, ott próbálkozik meg a legtöbb bevándorló illegálisan az Európai Unió területére jutni. Olykor eltévednek és betévednek Románia területére. Ott a román határőrök megállítják őket, majd visszaszállítják Szerbiába. A regisztráció után különböző befogadóközpontokba szállítják őket. Mivel ezekben a befogadóközpontokban szabadon mozoghatnak, újra eljönnek ide, és megpróbálkoznak illegálisan átjutni a határon.
kedd, 2016. szeptember 13. 18:32
Nagy üzlet ............
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal