Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 11 17 Felújították a pacséri református templom toronyóráját



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2016. november 17. Nézettség: 312

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

csütörtök, 2016. november 17. 20:44
Ismét mutatja és jelzi a pontos időt a pacséri református templom toronyórája a gyülekezet és sok helybéli örömére. Negyedóránként harangszó is jelzi az idő múlását a faluban.
A pacséri református templomtorony mind a négy oldalára új óralap került és a szerkezet is megújult. Már újra mutatja a pontos időt, valamint harangszóval jelzi is azt.
A negyed órákat egy, a fél órákat kettő, a háromnegyedeket három ütéssel jelzi az óra, valamint az egész órákban az épp aktuális óraszámmal. Barna Renáta, Pacsér: „Minden 15 percben lehet hallani harangszót, ezért furcsa volt, de most már kezdek hozzászokni, és ha a faluban vagyok és nincs nálam óra, akkor tudok tájékozódni, hogy körülbelül hány óra lehet.”
Ćosić Erzsébet, Pacsér: „Nagyon jó, tetszik, észrevettem mindjárt, hogy üt az óra.”
Egy névtelen adományozó biztosította az új óra elkészítéséhez szükséges összeg jelentős részét, a fennmaradót pedig a helybeli református egyházközség. Csányi Erzsébet, református lelkész, Pacsér: „Jelzi azt, hogy itt még vannak olyan emberek, akiknek szívügyük a gyülekezet. Azt hiszem, egy olyan közösség, amely áldoz arra, hogy a templom másoknak is mutassa azt a drága lehetőséget, hogy mi a megtartatásunknak a lényege, hogy Isten szeret bennünket. Jövőre 500 éves lesz a reformáció, és gondolom, hogy méltó beharangozója, hogy így fejezzem ki magamat.”
A magyar kormány Rómer Flóris Tervének köszönve a nyílászárók teljes felújítása és a külső lábazati rész felújítása is folyamatban van a pacséri református templomban.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal