Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Nikodémus

Nikodémus


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 201x251 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 06:51
Ki Jézus? - Mester,tudjuk,hogy Istentől jöttél tanítóul,mert senki sem képes megtenni azokat a jeleket,amelyeket Te teszel... János 3,2
Tudjuk - mondja Nikodémus nagy öntudattal,fejedelmi többesben.Úgy vélte, ismeri Jézust.Olyan szomorú ellenpárja ennek a kijelentésnek az ezután elhangzó kérdésre,melyet kétszer is feltett:Hogyan lehetséges ez?Jézus pedig visszakérdez:Te Izrael tanítója vagy és nem tudod?
Azt gondoljuk,hogy tudjuk - például azt,hogy kicsoda Jézus.De hamar kiderül,milyen felszínes és hiányos ez a tudás.Márpedig életkérdés, hogy valóban megismerjük-e Őt,mert"az pedig az örök élet,hogy ismernek Téged,az egyedül igaz Istent,és Akit elküldtél,a Jézus Krisztust"(János 17,3)
Megismerni viszont a bibliai szóhasználat szerint nem csupán értelmi tevékenységet jelent,hanem életközösséget.Ezt a kifejezést a házassági együttélésre is szokták használni.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. június 25. 07:02
Aki felismeri Jézusban Isten küldöttjét,elismeri Őt Úrnak az élete felett,az ismeri majd meg egyre jobban a neki való engedelmesség közben.
Éppen ez a lelki közösség hiányzott Nikodémus életéből.Hiszen Jézus nem csupán tanítónak jött!hamarosan beszélt neki a Megváltó kereszthalálának jelentőségéről,az Atyától kapott küldetéséről. Ahhoz, hogy Nikodémus valóban tudja,ki Jézus,meg kell még tanulnia,hogy miatta kell majd meghalnia Jézusnak,ő is csak úgy mehet be az Isten országába,ha hisz Benne,sőt bűnbocsánatot és új életet kap Tőle.Semmilyen kiválósága nem jogosítja fel erre,csak a megváltó Jézus Krisztussal ,az Isten Fiával való hitbeli közösségre.Ez hiányzott az életéből,ez vitte éjnek idején Jézushoz,de nem hiába ment Hozzá,Ő örök életet,teljes,igazi életet ad a Benne hívőknek.
Ki nekem Jézus?Tanító - vagy személyes Megváltóm és Uram?

Üzenet írása