Szabó Sándor Pipo
 

Festmények Képek Fotók

Festmények Képek Fotók


   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 800x435 (0.3 Mp)

Fotó megjegyzések

Szabó Sándor Pipo
kedd, 2013. március 19. 14:56
Leonardo da Vinci: Az utolsó vacsora (1498) Az utolsó vacsora a keresztény vallásban Jézusnak és 12 apostolának utolsó közös vacsorája. A Biblia szerint ekkor mondta a kenyérre és borra, hogy az az ő teste és vére.

Jól látható, és vonalzóval is ellenőrizhető, hogy a kép minden perspektíva vonala – a tartó gerendák, díszítések stb. a terem felől – pontosan Jézus arcára vetülve – a kép geometriai középpontja felé tartanak.

Egy 2007-es elmélet szerint a kép egy zenei motívumot is tartalmaz rejtetten.
Pásztor János
kedd, 2013. március 19. 16:16
A tökéletesség a mindenségben visszhangzik! :)
Bencsik Zita Ilona
kedd, 2013. március 19. 19:37
A szépség a részletekben van, csakúgy mint a teljesség, nevezzük tökéletesnek, bár az objektive, mint tudjuk nem létezik, akkor se, ha néha sikerül is egy-egy géniusznak megközelítenie. :-)
Szabó Sándor Pipo
kedd, 2013. március 19. 20:44
Mivel az élet szubjektív, ezáltal az élet értelme az, amit neki tulajdonítunk, s nem az, amit más. Aminek mérvadónak kell lennie, hogy a szubjektíve világunk alappilléreit a szeretetre, tiszteletre és az elfogadásra kell helyeznünk, és ha ez meg lesz, majd akkor tökéletes lesz a világ. De mindaddig csak az ellenséget és az idegent fogjuk meglátni egymásban. Az Individualitás az egységben.

Üzenet írása