Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
hétfő, 2012. december 17. 17:30, Nézettség: 1195

A recept hozzávalói (6 személyre) 30 dkg étcsokoládé 25 dkg Rama + a formába 12.5 dkg cukor 12.5 dkg nádcukor 3 db tojás 1 db tojássárgája 10 dkg dió 6 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 6 dkg kakaópor + a tetejére 1 csipet só 0.25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére 0.

hétfő, 2012. december 17. 17:06, Nézettség: 1384

Nehéz ellenállni az ínycsiklandó, enyhén fűszeres kalácsnak. Kínáljuk egy csésze tea mellé vagy desszertként vaníliasodóval, netán egy kevés tejszínhabbal, esetleg néhány kanál friss almakompóttal. A recept hozzávalói (6 személyre) 1.5 dl félzsíros tej 2 db tojás 8.5 dkg vaj 1 evőkanál őrölt gyömbér 8.5 dkg sima fehér liszt 8.

hétfő, 2012. december 17. 16:57, Nézettség: 1311

A recept hozzávalói (6 személyre) A tésztához: 60 dkg liszt 3 db tojássárgája 1 dl olaj 10 dkg cukor 3 dkg élesztő csipet só 3 dl tej A töltelékhez: 30 dkg darált dió 15 dkg porcukor 3 evőkanál eperlekvár vagy barack lekvár Elkészítés Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben, majd összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, ...

hétfő, 2012. december 17. 16:51, Nézettség: 1433

A recept hozzávalói (6 személyre) 40 dkg száraz kalács 6 db tojás 15 dkg cukor 0.25 kiskanál só + 1 csipet 3.

hétfő, 2012. december 17. 16:47, Nézettség: 1217

A recept hozzávalói (4 személyre) 50 dkg liszt + a dagasztáshoz 3 dkg porélesztő 11 dkg vaj 0.5 dl + 2 evőkanál tej 0.5 dl víz 2 evőkanál cukor 0.5 kiskanál só 2 db tojás 1 evőkanál reszelt narancshéj 6 dkg mazsola olaj baracklekvár a tálaláshoz   Elkészítés A liszt felét összekeverjük az élesztővel.

hétfő, 2012. december 17. 16:43, Nézettség: 1544

A recept hozzávalói (4 személyre) 18 dkg Rama + a formába 22 dkg cukor + 2 evőkanál 1 kiskanál vaníliakivonat 5 db tojás 38 dkg liszt 2 kiskanál sütőpor 3 dl tejföl 14 db szilva   A tetejére: 4 és 1/2 dkg barna cukor 12 dkg dió 6 dkg olvasztott Rama 5 dkg liszt 1 kiskanál őrölt fahéj   Elkészítés A diós keveré...

hétfő, 2012. december 17. 12:50, Nézettség: 1116

Hozzávalók:  20 dkg étcsoki  2 ek konyak  2 ek vaj  3 ek tejszín  kakaópor   Elkészítése: 1. Olvaszd össze lassú tűzön a tejszínt a vajjal és az apróra tördelt csokival. 2. A tűzről levéve keverd bele a konyakot, majd tedd félre hűlni. 3. Ha kihűlt, keverd habosra és simítsd egy sütőpapírral bélelt tálcára. 4. Tedd egy napra (lefedve) a hűtőbe. 5.

kedd, 2012. október 30. 14:25, Nézettség: 1365

Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg finomliszt 10 dkg rétesliszt 5 dkg kukoricakeményítő 1/2 kávéskanál sütőpor 1 csipet só 7 dkg hideg vaj 1 tojássárgája 1 evőkanál tejföl 10 dkg finomszemű kristálycukor A töltelékhez: 50 dkg friss szilva 10 dkg kristálycukor 1 kávéskanál fahéj 1 csipet őrölt gyömbér 1/2 citrom reszelt héja 2 tojásfehérje Elkészítés: A té...

kedd, 2012. október 30. 14:04, Nézettség: 1255

Hozzávalók: 30 dkg liszt 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 30 dkg túró fél csomag sütőpor 2 tojás 2,5 dl tej 4 evőkanál ét olaj Valamint: 5 dkg fehér csoki 1 marék zabpehely Elkészítés: A száraz és nedves anyagokat külön kikeverjük, majd összekeverjük az egészet. A csokit darabkákra vágjuk, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.

kedd, 2012. október 30. 13:57, Nézettség: 1589

Hozzávalók: Folyékony rész: 1 tojás felverve 2 evőkanál olvasztott vaj kb. 1 dl tej Száraz rész: 2,5 dl liszt kb.

289 bejegyzés | 3 / 29 oldal