Recept minden mennyiségben! Ételek elkészítésének módjai, hasznos tippek, tanácsok, leírások a főzés és szakácsművészet mindennapjaiból.

 
péntek, 2013. március 8. 14:31, Nézettség: 1465

Hozzávalók: 10 dkg búzadara 10 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz 2 dl tejszín 6 dl tej kb 1 evőkanál vaj 15 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor kb 30 – 40 szem mandula Elkészítése: A tejet összefőzzük sűrűre a tejszínnel és a kókuszreszelékkel. Vajon folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk a a darát, majd hozzáadjuk a kókuszos masszához.

szerda, 2013. március 6. 14:46, Nézettség: 2097

Hozzávalók 20 db-hoz: A lángos tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 250 g burgonya (főtt, áttört) 1 csapott teáskanál kristálycukor 200 ml tej (2,8%-os) 15 g élesztő (friss) 1 nagy csipet só A sütéshez: étolaj Az ízesítéshez: tejföl (20%-os) fokhagyma sajt - trappista só   Elkészítés 1 A langyos tejbe tegyük bele a cukrot...

szerda, 2013. március 6. 15:05
Azt hallottam ha tej helyett vizet használunk, akkor másnap még jobb az állaga a lángosnak. Már ha marad másnapra, mert nálunk mind elfogyott az nap! :-)
szerda, 2013. március 6. 16:58
Ismerem a receptet, ajánlom mindenkinek! Nagyon finom! :)
szombat, 2013. március 2. 17:07, Nézettség: 1679

Hozzávalók: A tésztához: 200 g vaj 100 ml habtejszín 375 g búzaliszt (BL55) 2 db tojássárgája 8 g só A díszítéshez: tojás olajos magok vegyesen Elkészítés Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Az összes összetevőt egy tálba tesszük, és egyneműre gyúrjuk a tésztát.

szombat, 2013. március 2. 16:50, Nézettség: 1387

Hozzávalók: 300 g barna cukor 200 ml étolaj 4 db tojás (nagyobb) 280 g búzaliszt (BL55) 100 g dió (darált) 12 g sütőpor 1 csapott mokkáskanál fahéj (őrölt) 400 g sárgarépa 1 késhegynyi só 50 g csokoládé - fehér 1 db narancs reszelt héja A mázhoz: 200 g natúr krémsajt (Mascarpone, Philadelphia) sárgarépa (reszelt) ...

szombat, 2013. március 2. 16:40, Nézettség: 1549

Hozzávalók 32 darabra: A tésztához: 500 g búzaliszt (BL55) 350 g kefir 1 db tojás 1 csapott teáskanál kristálycukor 25 g élesztő (friss) 250 g tepertő - sertés (bőr nélkül!) 2 teáskanál só 0.

szombat, 2013. március 2. 16:29, Nézettség: 1332

Hozzávalók 8 adagra: Az alaphoz: 400 g keksz - háztartási Az áztatáshoz: 1.4 dl tej (2,8%-os) 2 evőkanál kristálycukor 0.4 dl rum - barna A karamell krémhez: 120 g pudingpor (karamell ízű) 10 evőkanál kristálycukor 1 L tej (2,8%-os) A tejszín krémhez: 0.2 L habtejszín A bevonathoz: 100 g csokoládé - ét 0.

szombat, 2013. március 2. 15:06, Nézettség: 1738

Hozzávalók: Tészta: 6 kanál liszt 6 kanál cukor 6 db tojás 1 csomag sütőpor fél dl étolaj 1 kanál kakaópor Krém: 25 dkg vaj 25 dkg porcukor 6 dl tej 2 csomag tejszín ízű pudingpor 1 kanál kakaópor 1 kanál őrölt kávé Tetejére csoki   Elkészítése: A hozzávalókból a tésztát megsütjük, majd kettévágjuk.

szombat, 2013. március 2. 13:39, Nézettség: 1554

Hozzávalók kb.

szombat, 2013. március 2. 13:29, Nézettség: 2006

Hozzávalók 12 adaghoz: A tésztához: 300 ml tej (2,8%-os) 3 db tojássárgája 1 csipet só 1 teáskanál kristálycukor 250 g búzaliszt (BL55) 250 g rétesliszt 7 g élesztő (instant) A töltelékhez: 50 g vaj 100 g dió (darált) 100 g kristálycukor 10 g vaníliás cukor - bourbon 1 db citrom reszelt héja 0.

péntek, 2013. január 11. 11:16, Nézettség: 2666

Hozzávalók 1 cs vaníliás pudingpor 1 cs csokis pudingpor 1 cs puncs pudingpor 20-25 db vékony palacsinta 1 ü magozott meggybefőtt 1 cs babapiskóta 1 főzet kávé 1 rum aroma 7evőkanál cukor fahéj ízlés szerint 1 l tej instant kakaó Elkészítés 1.Egy tortaformát folcpakkal kibélelünk. A kávét összekeverjük a rumaromával.

289 bejegyzés | 2 / 29 oldal