Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Bizony hamar eljövök

Bizony hamar eljövök


Tetszik  
   


Fotó Infó

Készült: 2011:04:28 16:51:27
Kamera modell: Canon EOS 550D (EOS Rebel T2i / EOS Kiss X4)
Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 620x413 (0.2 Mp)
Rekesznyílás: f/inf
Zársebesség: 1/160

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 08:54
Cikkünk címe a Biblia három utolsó szava,amely a mennyből hangzott el a földön lévőknek.Jéus Krisztus mondja ezt az örökkévalóságból a ma élőknek.Ezek olyan szavak,amelyeknek minden bibliaolvasót - minden időben ,minden helyen és minden népben - buzdítanunk kellene gondolataikban és életvitelükben.Jézus Krisztus háromszor mondja ezeket a szavakat utolsó üzenetében:"Hamar eljövök!"
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:00
Mi vár ránk a 2o16-os évben?Mindegy,milyen híreket fogunk hallani:Jézus Krisztus jönni fog!Az olyan témák,mint a terror, menekülthullámok,katasztrófák,és háborúk határozzák meg a mai világ híradásait.Azonban nincs annál unalmasabb,mint egy tegnapról szóló újság. Keresztyének,akik olvassák a Bibliát,már ma látják a holnap legfontosabb hírét:Jézus Krisztus újra el fog jönni!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:05
A "bizony"nem azt jelenti,hogy ez mindenkinek jó lesz.Ez csak egy meghatározott csoport számára lesz jó.Ez csak azoknak reménysége,akik elfordultak a bálványoktól,hogy Jézus Krisztushoz térjenek és várják Őt (1Thesszalónika 1,9-1o). A misszió mentési megbízatás.Ezért a missziós munkának kell a legsürgetőbb feladatnak lennie ezen a földön ebben az esztendőben is az Úr Jézus Gyülekezete számára,amíg Jézus Krisztus eljön!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:14
"Hamar eljövök!" - mondja Jézus Krisztus az Ő Gyülekezetének, amelyet minden korszakban kívülről szorongattak és sarokba állítottak.A világ nem viseli el,hogy vannak olyan emberek,akik Jézus Krisztust és az Ő Beszédét mindennél jobban szeretik.Ezért mondja Isten világosan az Ő Beszédében számunkra:"De mindazokat,akik kegyesen akarnak élni Krisztus Jézusban, szintén üldözni fogják"(2Timóteus3,12). Jézus Krisztus ebben az évben is felszólít bennünket,hogy életünk minden területén istenfélően éljünk,és vállaljuk azt a feszültséget,hogy Ő ma még nem úgy van jelen köztünk,ahogy azt mi kívánnánk.Azonban el fog jönni,egészen biztosan!Hamarosan!
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:17
Jézus ezt a bibliai gondolatot mindenki számára eldöntendő kérdéssé eszi.Ezért zárja egy szenvedélyes felkiáltással:"És íme,eljövök hamar:Boldog aki megtartja e könyv prófétai igéit."(Jelenések 22,7).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:29
Igen létezik időtlen igazság!Hogy mit jelent számunkra istenfélőn élni,az 2o16-ban is a Bibliával való bánásmódunkban mutatkozik meg.Gyülekezeteink és missziónk programját Jézus Krisztus figyeli és meg is ítéli aszerint,amilyennek tartja:"Én bizonyságot teszek mindenkinek,aki a prófécia eme könyvének beszédeit hallja:Ha valaki hozzátesz ezekhez,arra az Isten azokat a csapásokat bocsátja,amelyek meg vannak írva ebben a könyvben:Ha pedig valaki elvesz e prófétai könyv igéiből,attól az Isten elveszi osztályrészét az életfájából,a szent városból és mindabból,ami meg van írva eben a könyvben.Így szól az,Aki ezekről bizonyságot tesz:"Bizony hamar eljövök!"(Jelenések 22,18-2o).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:33
Jézus követőiként nehéz idők várnak ránk.Isten szilárd ismerete nélkül és ha cselekedeteinket nem a Szentírásra,mit kötelező mértékre alapozzuk,akkor ezekre a nehéz időkre nem vagyunk felvértezve.Egyedül a a Biblia az a fundamentum,amelyre hitünket és életünket alapozhatjuk.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:45
Nagyon szomorú,hogy minden korban vannak keresztyének,akik a tévedhetetlen Isten, Bibliában adott kinyilatkoztatásait nem fogadják abszolút igazságként.Pál apostol várakozása 2o16-ban is aktuális,akim 2ooo évvel korábban ezt írja barátjának Timóteusnak:"Azt pedig tudd meg,hogy az utolsó napokban nehéz idők jönnek.Az emberek ugyanis önzők,pénzsóvárok lesznek,dicsekvők,gőgösek, istenkáromlók,szüleikkel szemben engedetlenek, hálátlanok, szentségtelenek,kérlelhetetlenek,rágalmazók,mértéktelenek,féktelenek,a jóra nem hajlandók,árulók,vakmerők,felfuvalkodottak, akik inkább az élvezeteket szeretik,minta az Istent.Az ilyenek a kegyesség látszatát megőrzik ugyan,de annak az erejét megtagadják.Fordulj el tehát ezektől!"(2Timóteus 3,1-5).
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:50
Az a kívánságunk,hogy változatlanul ragaszkodjunk mindazokhoz, ami missziónkat,(MSOE)112 éven át megtartotta világban,s a keresztyénségben zajló minden krízis ellenére.A Bibliához,Isten Beszédéhez való hozzáállásunk,számunkra létkérdés.Az Isten szavának tévedhetetlen igazságától való eltérés kétségtelenül szellemi(lelki)elerőtlenedéshez vezet.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 09:57
"De te maradj meg abban,amit tanultál,és amiről megbizonyosodtál, tudván,kiktől tanultad,mivel gyermekségedtől ismered a szent Írásokat,amelyek bölccsé tehetnek téged az üdvösségre a Krisztus Jézusba vetett hit által.A teljes Írás Istentől ihletett s hasznos a tanításra,a feddésre,a megjobbításra,az igazságban való nevelésre: Hogy tökéletes legyen az Isten embere minden jó cselekedetre felkészített"(2Timóeusn3,14-17)
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2016. április 14. 10:00
Bátorító számunkra,hogy a misszió sok barátjával közösen megállapíthatjuk,továbbra is feladatunk,Isten tökéletes Szavának továbbadása a népeknek,mert ez válik Isten dicsőségére. Friedemann Wunderlich

Üzenet írása