szerda, 2022. szeptember 21. 09:27, Nézettség: 52

Eléggé sok magyar él Németországban, és nem egyszerü meghatározni, hogy Németországban mennyi marad a bruttó jövedelméből az adók és a társadalombiztosítási járulékok után.

szombat, 2022. szeptember 17. 11:28, Nézettség: 12

                HÁRFÁT PENGETŐ ANGYAL… Jonathon Earl Bowser-Musicians In Paradise festményére gondolva   Hárfát pengető Angyal az Édenben zenél Boldogan, Mint akinek nem számít, hogy az idő mily gyorsan suhan. Pengeti csodálatos hangszerén az Égi dallamot, Mit Szerető Mennyei Atyánktól Örökre megkapott.

vasárnap, 2022. szeptember 11. 16:10, Nézettség: 15

           HUSZONEGY ÉVVEL  EZELŐTT LEDŐLTEK…   Huszonegy évvel ezelőtt ledőltek Gyorsan New -Yorkban a szép ikertornyok, Melyeknek utasszállítók repültek, Utánuk jöttek áldozatok, romok.   Máig vitáznak, hogy terrortámadás, Vagy a titkosszolgálat ármánya volt. A tornyok ledőltek, ez nem is vitás, Mert huszonöt év óta ez nem titkolt.

hétfő, 2022. augusztus 15. 02:39
fö i
csütörtök, 2022. augusztus 4. 10:03, Nézettség: 42

                ÉJI KERINGŐ   Ó, drága éjben drága csend, Csillagok égnek odafent. Édesen suttog a szellő – És lágyan sír egy keringő.   Forrón megdobban a szívünk, Mint álom, halkan repülünk. És égő vágyunk elragad, Túl, ahol nincs már gondolat.   Már érzünk szép mesét, csodát… Ámor zengeti dallamát. Már nemsokára fent leszünk… Mint álom, szállunk, repülünk.

hétfő, 2022. július 25. 12:51, Nézettség: 49

             A BOROTVÁLKOZÓTÜKÖR           Mint férfiember állítom, hogy nem kell különösebb ügyesség, rátermettség a borotválkozáshoz. Fogja az ember gyereke a már megszokott felszerelését és odaáll a fürdőszobában a tükör elé. Bevizezi az orcáját, megkeni egy kis flakonos habbal, vagy a hagyományos módon pamacsozza, aztán már jöhet is a művelet.

péntek, 2022. július 1. 12:30
Köznapi magatartásunkat vágyaink szi­matja irányítja, jobbra, balra, föl, alá, asze­rint, hogy az alkalom szele honnan fú; csak a megkívánás pillanatában tudjuk, hogy mit akarunk, s oly változékonyak vagyunk, mint az a bizonyos állat, amely környezetének színéhez alkalmazkodik. Hol elhatározunk valamit, hol elejtjük; máskor meg vissza­pártolunk hozzá: csupa ingadozás, követke­zetlenség. Nem megyünk, hanem sodródunk, mint amit visz a víz: olykor szelíden, olykor vadul, aszerint, hogy az ár haragos-e vagy csöndes.
kedd, 2022. január 18. 11:41, Nézettség: 205

              ELÉG VOLT MA A SÉTÁBÓL GYEREKEK…   Elég volt ma a sétából gyerekek! Siessünk, mert lekéssük az ebédet, Aztán Anyu jól kibabrál veletek, De én is megkapom fenyítésemet   Amiért nem érünk haza időben, Aztán estig koroghat majd a gyomrunk. Sokat is sétáltunk ma az erdőben, De nem ér annyit, ha majd jól kikapunk.

kedd, 2020. június 9. 10:26, Nézettség: 770

   Furcsa egy világ volt az én gyermekkoromban, mert csak arra emlékszem, hogy mindenért sorba álltunk. Erősen cifrák voltak azok a sorok, sok mindent megtudhatott az ember, ha a fülét jól hegyezte. Halványan derengő emberarcokat láthatott csupán, meg vastag posztókabátokat, s a tetejükből felszálló lehelletpárát.

107 blog | 1 / 11 oldal