szerda, 2020. november 18. 10:57, Nézettség: 17

              ŐSZ DOBÁN   Letépett levéllel szalad a szél, Az ősz fájón itt zokog Dobán. Az alkonyuló, hűvös ég alatt Élettelenül áll a vén platán.   Bolyongva, merengve, meg – megállva, A szívem mintha fájni kezdene, Szelíd galambként visszaszállva Drága emlékek jutnak eszembe.

kedd, 2020. november 17. 14:09, Nézettség: 9

                TEMPLOMI HÁRSAK PUSZTULÁSAKOR   Nem nyílnak már a templomi hársak, Lombjuk nem jár suttogva a szél. Nincs fészke az énekes madárnak, Késő őszben nem zokog a levél.   Ítélet jött – ki vannak terítve – És elbúcsúzik csendesen az ég. Jaj, nagyapám s a tiéd ültette A Hétvezérnek emlékére rég.

szerda, 2020. november 11. 16:53, Nézettség: 14

                TŰNŐDÉS   Hogy fáj nekem mikor a virágok Késő ősszel leejtik szirmukat. Szerte, mikor csak hervadást látok, Némán állnak mezőn a halk utak.   Úgy fáj a mezőknek hervadása, Mikor a dér a fűre rátapad. Gond és fájás szakad a kaszásra – A szél sárgult levelekkel szalad.   Úgy fáj, mikor őszi alkonyatban A Nap elvérzik az ég peremén.

kedd, 2020. november 3. 11:00, Nézettség: 16

                ELÉGIA   Szívembe beköszönt a november. Virágok fáznak kint a verandán. Bakonyországból bús hír érkezett, Borús, borongós őszi délután.   „Egy kiskertben leszakadt a rózsa… /: Érzem, szívemről hulló szirma száll :/ Bakonyba beköszönt a november: Az erdő halkan, fájón orgonál.

kedd, 2020. november 3. 10:01, Nézettség: 13

                NOVEMBERI REGGEL   A kertünkben lent már ősz didereg, Deres, fehér ott kint a messze rét. A kelő Nap hidegen megremeg, Nem érzem már a szívem melegét.   Távolabb borongva, szomorúan A hegyek mintha imádkoznának. Egy csodás kéz nyúlt le itt titokban, Levele meghalt ma minden ágnak.   Úgy szeretném most megállítani Egy halk pillanatra az egészet.

kedd, 2020. október 27. 11:36, Nézettség: 27

             SZÜLŐFALUMBAN.   Akáclombos kis falum de szeretlek, Jó borod van, a lányok olyan szépek. Faluvégről sürü erdők kéklenek: Bakony fái, gyöngyvirágos fenyvesek.   Akáclombos kis falumban barna lány, - Ne szeressem, kért, imádott jó anyám.

kedd, 2020. október 13. 10:43, Nézettség: 22

                SÍRDOGÁLÓ FALEVELEK   Sírdogálnak a levelek, Sírva – ríva fájón zúg az erdő. Kihűltek a madárszívek, Nincsen ének, halk, lágyan kesergő.   Múlik a Nyár – tűnő álmok A lelkünkbe fájón bele téptek. Ezer színű vadvirágok Hervadásán jajgatnak a rétek.

csütörtök, 2020. október 8. 09:32, Nézettség: 16

                ŐSZ A  ZIRCI LIGETBEN   A  hársak már  levelüket szórják, Az ősz szomorún, lopva  ide ért. Hősök kövén hervadtak a rózsák, Gerle  búgja bánatos  énekét.   Kínban égve  ülök itt a  padon E halk – csodás szeptemberi fényben. Visszazokog álmom, ifjúságom, Amit jaj, már elvesztettem régen.

vasárnap, 2020. augusztus 9. 10:46, Nézettség: 63

                MERENGÉS   A nyár szelíden szívembe szökött, Édes álomban ringanak a fák. Borong a hegy – fehér felhők között Ontja a  Nap forró fénysugarát.   Milyen szép itt minden, a  táj, a  kép. Régi csendek újra vissza térnek. Itt maradni, jaj, nagyon szeretnék, -S száll az idő, rohannak az évek.

szombat, 2020. augusztus 1. 12:19, Nézettség: 50

                VÉN FŰZ ALATT   Vén fűz alatt ülök nyári este, Meleg, illatos alattam a fű. Nézem, a Hold hogy roskad a hegyre – Elnémult már a tücsök – hegedű.   Távol kicsi falum mélyen alszik, Ezüst harmat lágyan a fűre lép. Felettem az ág susogva hajlik, Édes a csend… minden, minden de szép.   Fent az égről nagy meleg csillagok Úgy átölelik lágyan szívemet.

256 bejegyzés | 1 / 26 oldal