szombat, 2019. április 20. 14:11, Nézettség: 16

                EGY FESTŐ BARÁTOMHOZ   Fogj ecsetet, hogyha dalol a csend, Alkonyba tér a hegy – völgy, szép mező. Ilyenkor a lélek zengeni kezd Az alkotásra ihlet akkor jő. Zengjen örökké dal a szíveden, Tündökölj a végtelen időben.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály   A fotón Dr.Koprniczky(Enyi) István Dobai Orvos - festőművész Bakonyszentkirályon.

szerda, 2019. április 17. 17:20, Nézettség: 11

                SZÜLETÉS ÉS EGY KIS ELŐREUGRÁS A TÖRTÉNELEMBEN. Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő: „Hol van már a paraszt” - című életrajzi kötetéből.   „1914. szeptember 3 – án születtem Bakonyszentkirályon. Akkor már javában folyt az első világháború. Júniusban kezdődött, édesapámat augusztusban vitték be.

vasárnap, 2019. április 7. 13:01, Nézettség: 13

                ÚJRA ITTHON. RÁKOSI. HAZAÁRULÓK LETTÜNK. Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő: „Hol van már a paraszt” - című életrajzi kötetéből      „Komáromba vittek bennünket. Az állomásról bekísértek bennünket a földalatti Igmándi Erődbe, ott igazoltattak bennünket. Ha jól emlékszem, ezren jöttünk katonák meg valami 500 levente.

péntek, 2019. április 5. 17:01, Nézettség: 20

                NYUGDÍJBAN. Részletek Nagy Bálint: „Hol van már a paraszt” - című életrajzi kötetéből     „74 óta itthon dolgozgatok, de egy ideig még vállaltam munkát is. Mészkiadó voltam. Égett a mészkemence, és mikor kész volt, szóltak, és én mentem Oszlopra. A majorban mázsáltuk a meszet, odahozták autóval.

szerda, 2019. február 13. 15:07, Nézettség: 54

                HAZÁTLANUL.   Isten, aki a mennyben lakozol, Kinek hatalmát egész föld csodálja, Aki úr vagy a földön, tengeren, Nap, hold megáll, úgy hallja szód. Uram könyörgöm kínban, nyomorúságban, Édes hazámtól óh, messze, messze, Drága Hitvesem, drága kis fiamhoz Utam szent kezed vissza vezesse.

szerda, 2019. február 13. 10:18, Nézettség: 37

              TAVASZ A ZÖRÖGHEGYI  KILÁTÓNÁL   Enyhe csendű hegyről messze látok, Szerte mindenhol tenger virágok. Madár a fákon ezrével dalol – Szívem megreszket mélyen valahol. Merengek halk májusi zenében, A föld dalol, öröm gyúl az égen.   Távol öreg várnak romja látszik, A lelkem merengve oda vágyik.

hétfő, 2019. február 11. 17:36, Nézettség: 29

                MAGYAR ZOKOGÁS.   Meddig tart még a magyar zokogás? A vér patakja mikor csillapul? Viharba szakadt magyar utakon A Hős – küldött egy szálig elpusztul? Örök Isten az égboltozaton, Tekints le ránk, elpusztul ez a nép! Vért ereszt a magyar a magyarból, Széthullunk, mint az összetört cserép.

csütörtök, 2019. február 7. 19:19, Nézettség: 38

                ŐRÜLT LEGÉNY.   Élettelen, bús életet élek, A levegőben furcsa fekélyek. Pusztulás – csirát ültetnek belém – Meghalok Újesztendő elején.   Bús őszben bolyongok sírva - ríva, Halálmadár szállong huhogva. Évvég! Szilveszter! óh én bús szegény, Meghalok Újesztendő elején.   Évekig jártam a vér mezején, Tűzből szaladtam én őrült legény.

kedd, 2019. február 5. 17:11, Nézettség: 27

              SZÉP LOVAKON SZÁNTOK   Szép lovakon szántok, Szeretem a földet: A búzavirágos, Termő magyar földet.   Szép lovakon szántok, De boldog a szívem, Ezt a boldogságot Köszönöm Istenem.     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály    

hétfő, 2019. február 4. 11:08, Nézettség: 35

                BUCSU  PÉNZESKUT PUSZTÁTÓL. A győri hegyi tüzérek pénzeskuti tábortűz ünnepélyére.   Zúgó Bakonyerdő közepébe értünk, Sok melengető kar kitárult előttünk. Tüzér mivoltunkat itt nagyra becsülték, Boldog álmainkat óvták, melengették. Szerettek bennünket magyarosan, szépen, Fejedelem voltunk mindegyik szemében.

221 bejegyzés | 1 / 23 oldal