kedd, 2019. október 15. 10:45, Nézettség: 19

                OKTÓBERI ELÉGIA   Sirató, nagy őszi csendben állok, Az elmúlás itt zokog mellettem. Deresek a rétek, a virágok, Érzem, nemsokára el kell mennem.   Ide értem, hol a vágyak álmok Üres szakadéka tátong felém. Elfordultak a csillagvirágok, Messze tündökölnek más féltekén.

szerda, 2019. szeptember 4. 11:11, Nézettség: 34

                EGY KIS VÁLOGATÁS ÉDESAPÁM ŐSZI VERSEIBŐL   KÖZELEG AZ ŐSZ   Megérintette valami szívét, Búcsúzni kezd a távozó madár. Megremegnek a kerti virágok, Álmainkból is szökni kezd a nyár. Jön, jön majd egy égi Megbékélés, Gyógyulni kezd a seb szíveinken, S fájón megkondul a lélekharang, És elmúlik az Élet, Szerelem.

szerda, 2019. június 5. 21:27, Nézettség: 400

             SÍRNAK A RÉGI PORTÁK   Sírnak a régi paraszti porták, A pajtákat, szekereket bontják. Nem nyerít szép táltos az udvaron, Nincs, ki örüljön szép magyar dalon. Itt minden kő csak keseregni tud, Merre visz az élet, merre az út…?   A föld hideg, a szívét elvonta, Nem ébred többé paraszti csókra.

szerda, 2019. június 5. 14:59, Nézettség: 36

  NAGY BÁLINT BAKONYSZENTKIRÁLYI PARASZTKÖLTŐ VISSZAEMLÉKEZÉSEI 1- 2.     Az életrajzi film Édesapámról, Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltőről szól. Eredetileg 2 részes, de én most összekötöttem őket, hogy zökkenőmentesen lehessen végignézni, aki erre szánja az idejét.

szerda, 2019. június 5. 14:56, Nézettség: 41

                GONDOLATOK BUJDOSÁSUNK IDEJÉBŐL Lapok Édesapám noteszaiból 1.   1945. Augusztus 9. – én.   Ma van Gyula fiam születésnapja. Valahol odahaza egy kis falusi kunyhóban mélyen imádkoznak… de az imádság mögött lelkeket tépő nagy sírás és zokogás is van.

szerda, 2019. június 5. 11:10, Nézettség: 40

                TANÍTÓMNAK LAJOS PÁLNAK   Köszönetet mondani jöttem el Drága tanítóm, sok – sok év után. Bölcsesség ormán üdvözölve légy, Virág fakadjon lépteid nyomán. Emlékezzél – most itt áll előtted Az a kiscsizmás kis paraszt – gyerek.   Itt ültem, ebben a vén teremben, Terem végén a hátulsó sorban.

vasárnap, 2019. június 2. 10:52, Nézettség: 34

                A ZSIDÓKAT ELHURCOLTÁK Részletek Nagy Bálint Bakonyszentkirályi Parasztköltő „Hol van már a paraszt” – című életrajzi kötetéből.   A zsidókat még 43 – 44 – ben összeszedték és elvitték, hogy hová, nem tudjuk. Két családról tudok. Az egyik az a barátom, aki Amerikában él, a Kende Aladár. Őket is elhurcolták a háború alatt.

péntek, 2019. május 31. 11:37, Nézettség: 36

                TAVASZ A MÉLYÁRKI DOMBNÁL   Úgy jött, mint álom az éjszakában, Nesztelen, áldott halk tavaszi csend. Édes illatú tavaszi fáknak Ezer virága borong odafent. Szelíd hullámú enyhe domb alatt Meleg napfényben méhek zsonganak.   Ágboga alatt az ősi fának, Mely alatt ülök halk virág fakad.

szombat, 2019. május 25. 11:20, Nézettség: 49

              Egy bizonyos korosztályon felül ki ne ismerte volna Szabó Géza bácsit Bakonyszentkirályon? Róla emlékezem Édesapám egy szép versével: ÖREG LEGÉNY (Szabó Géza) Nótás kedvű öreg legény Éldegél a domb tetején. Vissza viszi néha álma Elmúlt régi szép világba. Ha kilép az udvarába, Csak a kéklő hegyet látja, Sírnak a fák körülötte, Ki – kihullik fájó könnye.

csütörtök, 2019. május 16. 19:33, Nézettség: 90

              PÁLYÁD ELEJÉN Szalóky Zsuzsának   Fogadj néhány szót útravalónak, Hallgasd meg mi dobog itt e  szívben. Hadd menjek Feléd, én, aki lanttal Éneklek a  múzsák berkeiben. Úgy  vedd az iskolát ifjú lányka, Mintha  gondolsz az Édesanyádra.   Köréd sereglik majd gyereksereg, Szívük patyolat – tiszta, mint a  hó.

231 bejegyzés | 1 / 24 oldal