2022 -

vasárnap, 2022. február 27. 12:15, Nézettség: 269

                TE NYÚLTÁL LE HOZZÁM, BOLDOG ISTEN   Futottam Előled égő szárnnyal, Hová küldtél, sose arra mentem. Önerőmet többnek hittem Nálad, A Te léted nem volt szent előttem.   S mikor egyszer rám szakadt a bánat, Jó anyámat könnyek között láttam, Elfáradtan, alig – alig élve – A földre zokogva leborultam.

vasárnap, 2022. február 20. 14:57, Nézettség: 187

                NEM KIÁLTHATOK   Miért szomorú mindig az arcom, A lelkemen mért fáj a nagy titok? Hogy elvesztettük a drága hazát, Hangom lefojtva, nem kiálthatok. Nem mondhatom el sehol senkinek, Mitől égnek, fájnak e nagy sebek.   Nincsen életem, amit vihetnék A sír felé remegve, boldogan. Ha jön egy kis fény az ablakomra, Mire beérne elvész, elsuhan.

csütörtök, 2022. február 17. 12:48, Nézettség: 196

                A VÉN TISZTELETES   Vasárnap van, zúgnak a harangok, Falu felett búsan konganak át. Bibliával a vén tiszteletes Most hagyta el épp a parókiát. S mint Botond a nagy érckapu előtt, Megáll, nézi a templom ajtaját… Bentről halkan szól a harangozó: Lelki Atyám, templomunk becsukták.

csütörtök, 2022. február 17. 09:59, Nézettség: 191

            FENYVES ERDŐK   Hívnak, várnak a zúgó fenyvesek S ölükben csengő ringó kis patak. Ottan vár rám hamis lány, szerelem, Csalfa szemek ott boldogítanak.   Éjszakánként ha el - elbolyongok, Szabad mezőn csillagos ég alatt, Fenyvesek közt ezer színben látom, A lombokat s a síró habokat.   Csókos bájjal ring a szomorú hold.

szombat, 2022. február 12. 16:23, Nézettség: 197

                HŰSÉG Házasságunk 15.évfordulójára   Hajtsuk le a szívünk csendes álmodásra, Suhanjon halk – szépen lelkünk galambszárnya. Szálljunk vissza, vissza régi emlékekhez, Ifjú álmainkhoz, első szerelemhez. Álljunk meg ott, ahol az érzelem fakadt, Akáccal borongó, holdas nyárég alatt.

szerda, 2022. február 9. 09:10, Nézettség: 205

                TE CSAK MARADJ   Te csak maradj – és vessz el odakinn Senki ember, hazátlan, bús bitang. Édes hazánknak édes emlőin Nevelődtél – és mégis vad harag Ütött szívedbe gyászos dallamot – Hidd el, ezért senkise siratott.

kedd, 2022. február 8. 16:22, Nézettség: 192

                SZOMORÚ ÉNEK   ÍRTAM OLYAN SZERETETTEL, MINT AMILYEN SZERETETTEL A RÁBAKÉTHELYI PLÉBÁNOS FOGADOTT MINKET FRONTHARCOS KATONÁKAT ZORD TÉLNEK IDEJÉN.   Szavát emelte jó Istenéhez Harcokban fáradt maroknyi csapat. Jóisteni szeretetre vágyott, Zimankós, zordon téli ég alatt.

vasárnap, 2022. február 6. 15:19, Nézettség: 189

                GYÖNGYVIRÁGOS BAKONY ERDŐ…   Gyöngyvirágos Bakony erdő, Minek nékem a szerető? Boldogságot nem cserélek, Lány nélkül is szép az élet!   Gyöngyvirágos Bakony erdő, Madárdalos messze zengő, Mélyén fakad száz hűs patak; Most szívem a legboldogabb!     Nagy Bálint   Bakonyszentkirály  

csütörtök, 2022. február 3. 14:59, Nézettség: 212

                AMIKOR A BAKONYERDŐ /: dalszöveg : /   Amikor a Bakonyerdő Madárdaltól hangos lesz majd újra, Amikor egy kiskocsmában Hegedűnek felzokog a húrja, Hagyjátok az én szívemet Tépett kínnal hadd zokogjon szépen. Valaki az álmaimmal Játszadozott s elrabolta régen.

9 bejegyzés | 1 / 1 oldal