szerda, 2019. november 13. 11:13, Nézettség: 3

                A MAGYAR NYELV MINDIG OLYAN GYÖNYÖRŰ… A Magyar Nyelv Napján.   A Magyar Nyelv Mindig Olyan Gyönyörű, Hozzá Fogható Szerte a Világban Nincsen, Mert a Mi Számunkra Nagyszerű, Érthető és Szépséges Egymagában.   Írástudók, Akik Verssel, Prózával Közlitek Azt, Ami kikívánkozik Belőletek, Csak Azzal a Szándékkal Tegyétek, Hogy Szívetek Nem Változik.

csütörtök, 2019. november 7. 10:22, Nézettség: 13

                DALLAMOK MESTERE  GYULÁN SZÜLETETT… Erkel Ferencre emlékezve.   Dallamok mestere Gyulán született Immár kétszázkilenc évvel ezelőtt.

péntek, 2019. november 1. 13:19, Nézettség: 12

    SZERETTEIMTŐL TÁVOL,  AKIK ÖRÖKRE ELMENTEK… Mindenszentek és Halottak Napján Emlékezem.   Szeretteimtől Távol, Akik Örökre Elmentek, De Szívembe Kitörölhetetlenül Bevésődtek, Hiszen aki igazán őrzi az emlékeiket, Abban benne lakozok az el nem múló Szeretet.

kedd, 2019. október 22. 12:53, Nézettség: 18

                HOL VAGYTOK „KIPCSÁKOK”…   Hol vagytok „kipcsákok” és jó magyar „pirézek”, Nem látok egyet sem, akármerre is nézek. Nemrég hallottam, törzse van a „kipcsákoknak” Magyarországon és évente parádéznak Országos Gyűlésükön. Ezt egy ember tudja: Vajon ki lehet az, aki ezt hírül adta?     Ifj. Nagy Bálint (Valentinus)   Gyula. 2019. 10. 21.

kedd, 2019. október 15. 14:15, Nézettség: 14

  TIZENNÉGY ÉV UTÁN IS ÚGY SZERETLEK… Tündérrózsámnak, Terikémnek Neve Napján.   Tizennégy Év Után is Úgy Szeretlek, Hiszen a Szíved Örökre az Enyém. Mindenben Támogatlak és Segítlek, Mert én Csupán Mindennap Azt Szeretném,   Hogy Olyan Boldogok Maradjunk Ketten, Ahogyan Ismerkedésünknek Napján.  Idő Haladjon, Azért Ne Siessen, Szerelmünk Virítson Idő Kalapján.

vasárnap, 2019. október 6. 09:56, Nézettség: 18

             A GYÁSZ NAPJA OKTÓBER HATODIKA… Szomorúan Emlékezem Mindazokra, Akik Nem Csak Aradon Haltak Meg a Hazánkért.   A Gyász Napja Október Hatodika, Aradi Tizenhármakra Gondolok. A Történelem Kegyetlen Fintora, Akkor Azokra Vártak a Vérpadok,   Kik Vérüket Hullatták Szabadságért, Drága Hunniánk Kéklő Ege Alatt.

kedd, 2019. szeptember 10. 10:45, Nézettség: 30

              SZELFI      Manapság az okos telefonok korában nagyon elterjedt a szelfizés, amelynek a lényege, hogy önmagunkat, vagy többek által mögénk állt embereket, vagy épületeket fotózunk le ezzel a telefon által lehetőséget nyújtó technikával. Vannak azonban olyan emberek, akik teljesen félreértelmezik ennek a lényegét.

kedd, 2019. szeptember 3. 09:52, Nézettség: 26

  „HŰSÉGET SZÁMOMRA ÖRÖKÜL JUSSOLTÁL.” Ma lennél 105 éves Drága Édesapám.      Nagyon nehéz nekem most megszólalnom, mikor Édesapámra emlékezem, aki ha élne, ma éppen 105 éves lenne. Egy olyan Édesapáról, aki 6 elemit végzett parasztember volt, de olyan irodalmi tevékenysége bontakozik ki a hagyatékából, ami a klasszikusok sorába kellene, hogy beemeljék.

vasárnap, 2019. szeptember 1. 11:36, Nézettség: 29

                  MEDDÍG SZABAD MÉG GONDOLKODNI BÜNTETLENÜL? George Orwell: 1984 művére emlékezve napjainkban.   Meddig Szabad Még Gondolkodni Büntetlenül? Talán „gondolatrendőrségre” is sor kerül Rövidesen és unatkozó Hatalmasok Elrendelik, mert azt mondják majd, hogy: „Ez már sok, Amit az elvetemült emberek művelnek Már, helyettünk is gondolkodni merészelnek.

vasárnap, 2019. szeptember 1. 10:39, Nézettség: 21

              HULLÓ FALEVELEK   KEDVES BARÁTAIM!   Ezzel a versemmel, tizennégy évvel ezelőtt az akkor még létező Netrera nevű amatőr irodalmi portálon céltáblája lettem pár verselő társamnak, akik össztüzet zúdítva, iszonyatos módon letámadtak miatta és leszólták. Akkor sem tudtam igazán mi lehetett vele a probléma, de visszatekintve, ma sem.

387 bejegyzés | 1 / 39 oldal