2022 -

szerda, 2022. május 18. 11:49, Nézettség: 221

                AZ ELMÚLÁS SZONETTJE   Azt hitted, hogy örökké tart a   nyár, Hogy szebb vagy a fénynél, csillagnál. Hogy minden szív lihegve Téged vár, Hogy csak Neked nyíl minden rózsaszál.   Azt hitted, hogy Te vagy – és senki más, A csókja másnak mind hideg, kevés. Szép szemedből sose csordul sírás, Kihal, mire elér a szenvedés.

szerda, 2022. május 18. 10:18, Nézettség: 225

                A CSESZNEK VÁRROM ALATT   Magasba síró szép lombú hársak Susognak itt a várromok alatt. Illatát szórják ezer virágnak, Halk mesét sző lágyan az alkonyat.   A vén falak arannyal bevonva Állnak, a Nap amint nyugszik el. Utolsó fényt vet a horizontra S a szép alkony szívemnek énekel.   Csodálatos májusi zenében Édes álomképek rajtam átszaladnak.

szerda, 2022. május 11. 09:56, Nézettség: 295

                SZERELMEM   Virágnyíláskor szellő suttogott, Szerelmes szívem rólad álmodott Midőn először láttalak valóban, Mintha lettem volna tündérkapuban.   Szikrázó szemed bájos sugarával Lelkem bevontad szerelem lángjával Melynek hevétől újra újjá éled E bús szív összetört szétroncsolt élet.

szerda, 2022. május 4. 11:34, Nézettség: 245

              MÁJUSI DOMBTETŐN   Álmok zenéje hull a szívemre Amint a kicsi dombon megállok. Ó, csodás a kék ég végtelenje, Dalolnak a májusi virágok.   Susogó, apró kis ezüstszárnyak, Fehér szirmok hullanak fejemre. Fészket takarnak a kicsi ágak, Madár sír fent lágyan énekelve.

4 bejegyzés | 1 / 1 oldal