,mnbv,vnb

Archívum

 

Nagy sikerrel zárult a Dunán innen, Tiszán túl tehetségkutató verseny döntője

Nagy sikerrel zajlott le a "Dunán innen, Tiszán túl" Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági verseny Miskolcon. Mint ismeretes a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület által az idén is meghirdetett verseny példátlan összefogás eredményeként született meg, és vált az összmagyarság élő hagyományainak a seregszemléjévé 2o14-benvált.

 A május utolsó szombatján Miskolcon, a Művészetek Házában megrendezett döntőn népmese, néptánc, népdal kategóriákban két korcsoportban, kisiskolás kortól gimnazista korig vettek részt a gyermekek.

 

A versenyen az egész Kárpát-medence képviselteteti magát, hiszen a szervező Borsod-Abaúj-Zemplén megyén kívül Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú megyéből, a Dunántúlról, Erdélyből, a Felvidékről és idén először a kárpátaljai Péterfalváról és a stuttgarti magyarok képviseletében is érkeznek gyermekek. A neves művészekből álló zsűrinek közel 400 gyermek előadását kell majd értékelnie.

A szervezők celja teljsült, mert a verseny úgy segítette a magyar értékek továbbélését és a népművészet csodálatos világának népszerűsítését, hogy egyben lehetőséget adott az ifjú tehetségek bemutatkozására is.

A rendezvényen fővédnöke Dr. Kriza Ákos, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere volt.
A zsűri tagjai: Havasréti Pál, Havasréti Pálné, Bartáné Kallós Angelika, Ács Gyula, Tamáska Varga Ákos, Dr. Gyárfás Ágnes voltak.

Szamos dj es különdij került kiosztásra, közöttük a MagyarVagyok Alapítvány különdíja is.

A szervezők köszönötet mondanak a támogtóknak és az önkénteseknek egyaránt.

 

 

Bővebben az alábbi honlapon tájékozódhat:

http://tehetsegkutato.magyarkozossegek.org/ 

 

 A képen a horti néptáncosok láthatők 

Tehetségkutató verseny
Szerkesztés dátuma: hétfő, 2014. június 2. Szerkesztette: Antal Edit
Nézettség: 893