Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Tékozló fiú

Tékozló fiú


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 286x176 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 15:28
Visszament - És útra kelve el is ment az apjához Lukács 15,2o
Meddig tart a lejtő?Addig,amíg valaki rádöbben arra,hogy ha tovább csúszik lefelé,elpusztul.A tékozló fiú a disznói között korgó gyomorral ezt ismerte fel:Ha itt maradok,éhen halok.
"Ekkor magába szállt" - ezt így is lehet fordítani:Magához tért.Egy szédült állapotból végre ráébredt a valóságra.Eszébe jutott az otthon,az apja,s arra gondol:Mi lenne,ha hazamenne.Már keresi is a szavakat, amelyeket az apjának mondana.
Nagy eredmény,ha valaki eljut idáig. Ha végre gondolkozik,a valóság talaján áll,és józanul felméri a helyzetét.Ezeket a gondolatokat tettnek kell követnie,a fiúnak valóban haza kell mennie.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. május 18. 15:38
Ez a lépés,amire a mai igénk utal,elmard sok jó szándékú,Istent kereső ember életében.Márpedig ha a lelki felébredést nem követi valóságos megtérés,visszatérés az Atyához,akkor a vágyak elhalnak,minden szép gondolat emlékké válik,s az illető csak a pokolban ébred rá arra,hogy Istentől most már véglegesen elszakadt,és ezen akkor már nem lehet segíteni.
Ez a fiú felismerte,hogy ha ott mard,meghal.S eldöntötte:Nem akar meghalni.Élni viszont csak ott lehet.Akkor felkel és hazamegy, mégpedig most mindjárt.Nem találgatja,hogy ki mit szól hozzá,nem tartja vissza az sem,hogy mi lesz a disznókkal,indul az apjához.
A bűnnel csak ilyen radikálisan lehet szakítani.Jézust nem lehet félig követni,mint ahogyan a Balatonból,sem lehet egy fuldoklót félig kimenteni.És elméletben nem lehet senki keresztyén.A megtérés: Elfordulás a bűneinktől s odafordulás Istenhez.Tettekben kivitelezve.

Üzenet írása