Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Pénz

Pénz


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 275x183 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 23. 18:01
Mire való a pénzünk? - Mert minden rossznak a gyökere a pénz szerelme,amely után sóvárogva egyesek eltévelyedtek a hittől,és sok fájdalmat okoztak önmaguknak. 1Timóteus 6,1o
Mi a pénz?A gazdasági életben általános értékmérőként és csereeszközként használt érme vagy bankjegy,
Tehát a pénz eszköz.Amíg eszköz,addig kénytelen engedelmesen szolgálni nekünk.Mihelyt céllá válik,kénytelenek vagyunk engedelmesen szolgálni neki.Ezért írja Pál apostol:"Akik pedig meg akarnak gazdagodni...,sok esztelen és káros kívánságba esnek,amelyek az embereket pusztulásba és romlásba döntik."Ha bálvánnyá válik,elszakít Istentől,mert "nem szolgálhattok Istennek és a mammonnak "(Máté 6,24).
A másik fontos igazság:Érme tehát csak neki tulajdonított értéke van.S ha ezt többé nem ismerjük el,nem ér semmit önmagában,ki lehet dobni.Ezért is fontos azokra az értékekre is figyelnünk,amelyek önmagukban is megállnak,mégpedig minden időben.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
csütörtök, 2015. április 23. 18:12
A szeretetnek,hűségnek,áldozatnak,igazságnak önmagában van értéke.Nem beszélve az Istennel való közösségről,ami magát az életet jelenti a hívőnek.Erre mondja Jézus:Az ember életét nem a vagyon tartja meg,hanem ha Istenben gazdag(Lukács 12,15.21)
Hol a pénz helye?Nem a szívünkbe zárva,nem a markunkban szorongatva, hanem a zsebünkben,hogy ha szükség van rá,elköltsük.Így marad eszköz.Mondd meg,mire költöd el,s megmondom ki vagy!
A Biblia szerint nem a pénz rossz önmagában,hanem a pénz szerelme.A pénz lehet áldott eszköz Isten kezében is.De akinek már az lesz a célja,hogy minél több legyen belőle,annak a fejére nő,s az ilyen ember nem tudja többé teljes szívből szeretni Istent.Aki viszont teljes szívből Őt szereti,és felebarátját is úgy,mint önmagát,az mindig tudni fogja, mit kell tennie a pénzével,akár kevés az,akár sok.

Üzenet írása