Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Jézus odadaja az életét és visszaveszi azt

Jézus odadaja az életét és visszaveszi azt


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 259x194 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 6. 08:10
Odaadom az Életemet - ...nem tekintette zsákmánynak,hogy egyenlő Istennel... Filippi 2,6
Hogyan valósult meg Jézus életében a gabonamag sorsa?Nézzünk meg három igét!
"Mert ismeritek a mi Urunk Jézus Krisztus kegyelmét:Hogy gazdag létére szegénnyé lett értetek,hogy ti az ő szegénysége által meggazdagodjatok."(2Korinthus 8,9.Milyen gazdag volt Jézus?Amilyen most:Az Övé minden hatalom,imádják Őt a mennyei seregek is,vallják,hogy Uraknak Ura,és Királyok Királya.És milyen szegénnyé lett?Nem volt fejét hova lehajtania,még utolsó ruhadarabjain is sorsvetéssel osztoztak.De ennek a célja az volt,hogy minket,koldus szegényeket lelkileg gazdagokká tegyen.
Ő,Aki Istennel egyenlő,rabszolgai formát vett fel,emberekhez hasonlóvá lett,megalázta magát,és engedelmeskedett a kereszthalálig. Ezért fel is magasztalta Őt Isten mindenek fölé(Filippi 2,6-11). Otthagyta mennyei dicsőségét,magára vette nyomorult emberi testünket,azért,hogy minket a Maga tisztaságában és dicsőségében részesíthessen.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
hétfő, 2015. július 6. 08:18
Ő Maga mondta:"Én odaadom az Életemet,hogy aztán újra visszavegyem... Én magamtól adom oda...ezt a küldetést kaptam az Én Atyámtól."(János 1o,17-18). Még azt is vállalta és engedte Jézus,hogy ártatlan,bűn nélküli életét szörnyű kínzások után kioltsák,azért,hogy nekünk életünk legyen,sőt bőségben éljük.
Amikor pedig a Gecsemáné-kertben letartóztatták,nem hívott oda "tizenkét sereg angyalnál is többet" - pedig megtehette volna - mert mindenáron segíteni akart rajtunk,és ezt az árat Ő fizette meg,maradék nélkül.
Jézus nem magát féltette,hanem minket.Ő meghalt,mint a búzaszem,hogy ennek gyümölcsekeként a Benne hívők éljenek - már itt és a mennyben is,Vele,örökké.

Üzenet írása