Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Etióp kincstárnok

Etióp kincstárnok


Tetszik 1 Safar Bela kedveli
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 262x193 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. május 13. 17:32
Istent kereső ember és embert kereső Isten - ...az Írásnak ebből a helyéből kiindulva hirdette neki Jézust.Apostolok Cselekedetei 8,35.
Nem sokkal Jézus mennybemenetele után az etióp kincstárnok elindult Jeruzsálembe "Istent imádni.Minden bizonnyal csak a pogányok udvaráig mehetett,mert pogány is volt,és eunuch is.Ott vásárolt egy könyvtekercset,Ézsaiás próféta könyvét - valószínűleg görög nyelven.Hazafelé olvasta,de nem értette.Isten azonban odaküldte hozzá Fülöpöt,aki megmagyarázta,hogy az a bárány,amiről ott szó van,Jézus Krisztus,és hogy mit tett Ő értünk.A kincstárnok ezt hittel komolyan vette,útközben meg is keresztelkedett,és örömmel, megváltozott szívvel tért haza.Talán ő lett az első színes bőrű bizonyságtevő Afrika földjén.
Csupa különös esemény:Mi indít valakit arra,hogy elinduljon kétezer kilométerre egy akkori kocsival?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szerda, 2015. május 13. 17:42
Hogy egy vagyont fizessen egy bibliai könyvért,hogy olvassa akkor is,ha nem érti,hogy valahonnan ott terem egy ember,aki megmagyarázza neki,hogy ő ezt alázatosan elfogadja,megértse,elhiggye,s megváltozzon tőle az élete.Ilyet csak isten tud cselekedni.
És mit cselekedett az etióp?Engedett Isten indításának,áldozatok árán kereste az élő Istent,olvasta a Bibliát,hittel fogadta annak magyarázatát,azonnal szabadulni akart a bűneitől(ezért akart megkeresztelkedni)és nem Fülöphöz ragaszkodott,hanem Jézushoz,Akiben már mint Megváltójában az Úrban hitt.Az ige vezet Jézushoz,,Jézus az Atyához.
Istenkereső ember volt,de nem maradt meg csupán a vágynál,s nem csak gondolkozott ezen,hanem elutazott,megvette a Bibliát, olvasta, komolyan vette,magára alkalmazta - s minden bizonnyal másoknak is elmondta otthon.Így talált meg Isten egy Őt kereső embert.
Én is végigmegyek ezen az úton?

Üzenet írása