Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Miben áll a szeretet

Miben áll a szeretet


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 292x172 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 12. 13:12
Miben áll a szeretet? - Ti azért legyetek tökéletesek,mint ahogy mennyei Atyátok tökéletes.Máté 5,48.
Nem az a tökéletes,aki bűn nélküli,hanem aki Isten szeretetével tud szeretni másokat.Ez a szeretet Isten gyermekeinek az ajándéka.Jézus mondja:Ha csak azokat szeretitek,akik titeket szeretnek,semmivel sem tesztek többet,mint a pogányok.Isten gyermekeinek azonban ezt a "többet"kell adniuk a világnak.
Ez a szeretet nem személyválogató.Isten "felhozza napjait gonoszokra és jókra,és esőt ad igazaknak és hamisaknak."Nem a személyes rokonszenv vagy ellenszenv dönt,hanem az Ő példájának a követése.a Tőle kapott szeretet továbbadása.
Ez a szeretet nem elmélet,hanem a hétköznapok gyakorlatában mutatkozik meg.Hogyan?
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 12. 13:27
"...tegyetek jót azokkal,akik gyűlölnek titeket:Áldjátok azokat,akik átkoznak,és imádkozzatok azokért,akik bántalmaznak titeket."(Lukács 6,27-28). Áldani ezt jelenti:Jót mondani.Tehát mondjunk jót arról,aki rólunk rosszat mond!Tegyünk jót azzal,aki nekünk árt!És imádkozzunk azért,aki bánt és gyűlöl!
A világ számára ez bolondság.De a hívő ember tapasztalja,hogy az ellenség gyűlölése és az érte való imádkozás egy szívben nem fér meg.Aki szabadulni akar a haragtól,kezdjen el imádkozni ellenségéért és megszabadul.
Nem vezet-e képmutatáshoz,hogy ez a szeretet nem az érzelmekből fakad,hanem az akartunk tudatos engedelmessége?Tehát,hogy szívem szerint nem szeretem az illetőt,de úgy teszek,mintha szeretném.Szab színlelni a szeretetet?Nem szabad.De szabad utat engedni Isten szeretetének.Szabad újra és újra félreállni annak útjából.Ez a hit harcának része.Szabad őszintén kérni:Istenem, nem tudom szeretni ezt az ellenségemet,de szeretni akarom,add a Te szeretetedet a szívembe!
István vértanú ugyanúgy imádkozott kivég
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
péntek, 2015. június 12. 13:30
zésekor,mint Jézus a kereszten:"Uram,ne ródd fel nekik ezt a bűnt!"(Apostolok Cselekedetei 7,6o). Adatik tehát ez a szeretet az egyszerű hívőknek is.

Üzenet írása